„Unii vor considera că este un act de curaj și demnitate și că renunță la un titlu profesional important și nu sunt mulți care să fi făcut acest gest. (…) Este un subiect pe care Victor Ponta îl readuce în atenția opiniei publice chiar și când adversarii săi uitaseră de acest subiect. Premierul a fost atacat dar a primit o decizie din partea justiției că lucrarea sa este în regulă”, a afirmat Radu Tudor la Antena 3.
Și avocatul Lucian Bolcaș a apreciat decizia prim-ministrului drept un act de mare demnitate prin care Victor Ponta arată că „nu a ținut morțiș” la un titlu care i-a fost contestat, deși a demonstrat că acuzațiile aduse au fost false.
Victor Ponta renunţă la doctorat. Anunţul a fost făcut pe Facebook
„Este un act de mare demnitate și de la înălțimea vârstei pe care o am îmi permit să îl felicit pe Victor Ponta. (…) A procedat extraordinar de corect – în mod public a arătat atunci când au fost aduse acuzele care este adevărul în ceea ce privește pretinsa acuzație de plagiat. Nu poți fi acuzat că ai plagiat din lucrarea unui om care ți-a făcut referatul științific și a avizat lucrarea ta – e o absurditate. Acum Victor Ponta arată că nu a ținut morțiș la un titlu care i-a fost contestat”, a declarat Lucian Bolcaș.
Totodată, economistul Dan-Matei Agathon consideră că persoanele care nu au obținut titlul de doctor ar trebui să adopte în acest moment o atitudine rezervată, gestul premierului Victor Ponta fiind unul de natură personală, de demnitate, care vine într-un moment în care nu exista presiune publică pe acest subiect.
Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că a trimis o scrisoare în acest sens Rectoratului Universităţii Bucureşti prin care a notificat renunțarea renunţă la titlul de doctor în drept obținut în 2003, argumentând că a fost „de bună credință” și nu a dorit să amestece „planul pur profesional cu cel politic” în acest caz. „După ce voi părăsi viaţa politică îmi doresc să iniţiez un nou demers doctoral, respectând toate standardele şi cerinţele de la acel moment”, a adăugat premierul.