‘L-am văzut spunând cum s-au turnat nişte blocuri de beton de 10 m în lăţime şi 10 m în adâncime, acum nu ştiu câţi ani pe culoarul de care vorbesc (Sibiu-Piteşti) şi acestea în câţiva ani s-au degradat. O fantezie, există studii de fezabilitate, există totul făcut de cei de la IPTANA. Prin vocile care s-au ridicat în ultimele două săptămâni împotriva dorinţei lui Şova, se pare că a început să dea înapoi. Şi aici apreciez luare de poziţie a parlamentarilor USL care nu s-au sfiit să-i ceară demisia ministrului Şova care punea mai presus de interesul economic a trei judeţe, interesul unor investitori care încercau să exploateze într-un alt fel Valea Prahovei’, a spus Rădulescu.
El a arătat că argumentaţia lui Şova privind costurile mai reduse pentru Sibiu-Braşov, în detrimentul celei finanţate de UE – Sibiu Piteşti, este motivată de unele ‘grupuri de interese care dau târcoale pentru tronsonul Comarnic-Braşov’. ‘Pentru tronsonul Comarnic-Braşov dau târcoale mai multe grupuri de interese care evident ar câştiga prin activităţi conexe autostrăzii, fiind vorba de Valea Prahovei. Aceştia au declarat guvernanţilor că ar construi din banii lor autostrada Comarnic – Braşov, dar au pus o condiţie guvernului. Având în vedere traficul redus pe Valea Prahovei faţă de cel prin Vâlcea, guvernanţii erau obligaţi să mute tot traficul prin Braşov. Fără această condiţie, investitorii de care am vorbit nu s-ar apuca de acest drum. Singura variantă să muţi tot traficul pe Valea Prahovei, este să aduci o autostradă din banii statului pe Braşov, contrar intereselor Uniunii Europene care au susţinut că ei nu finanţează decât Sibiu-Piteşti. Şova a încercat chiar să-i convingă pe europeni să schimbe finanţarea, dar nu a reuşit’, a mai afirmat deputatul PDL.
În ultimele două săptămâni, parlamentarii din Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, precum şi autorităţile locale, consilii judeţene şi prefecturi din aceste judeţe au trimis mai multe adrese şi memorii Guvernului pentru a nu renunţa la construcţia tronsonului de autostradă Sibiu-Piteşti, finanţată de Uniunea Europeană, pentru lucrările la autostrada Sibiu -Braşov, care ar trebui finanţată de la bugetul de stat.
VEZI SI:
Şova: Taxa pe autostrăzi va fi de 3 euro pe suta de kilometri. Vezi de când se aplică