Raed Arafat a scăpat de urmărirea penală pentru abuz în serviciu. Victorie în faţa DNA

Tribunalul București a respins joi cererea formulată de DNA privind redeschiderea unui anchete pe numele lui Raed Arafat. Decizia este definitivă.
Alina Costache
28 apr. 2022, 09:52
Raed Arafat a scăpat de urmărirea penală pentru abuz în serviciu. Victorie în faţa DNA

Raed Arafat a scăpat de urmărirea penală pentru abuz în serviciu. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis să respingă cererea DNA de redeschiderea a unui dosar mai vechi.

„Astazi dimineata, dupa mai multe infatisari si amanari, am aflat vestea ca DNA a pierdut in tentativa sa, ilegala si bizara, de a redeschide un dosar vechi, clasat, pentru a ma urmari penal pentru “abuz in serviciu”.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, gata să-și dea demisia de la Sănătate, dacă SMURD va fi coordonat de către Raed Arafat, la MAI

Urmeaza sa ies cu explicatii amanuntite despre acest dosar si despre aceasta tentativa nejustificata si abuziva care m-a vizat, m-a vulnerabilizat in fata opiniei publice, si mi-a transformat ultimele 6 luni din viata mea intr-un cosmar, stiind foarte bine ca nu sunt vinovat cu nimic, fiind tinta unui abuz.

Veti afla intreaga poveste cu documente si cu date precise in cursul zilei de azi, sau cel tarziu maine!”, a anunţat şeful DSU Raed Arafat.

Citeşte şi: Arafat reacţionează după ce Rafila vrea să-i ia SMURD-ul. „Sistemul de urgenţă din România este unul complex. E sub o coordonare unitară integrată, asigurată de DSU”

Într-un document distinct publicat pe site-ul Curții de Conturi, denumit „Situația sesizărilor penale adresate organelor de urmărire penală de către Curtea de Conturi în anul 2020”, apar la pozițiile 76-81, urmatoarele instituții unde inspectorii au găsit nereguli și au sesizat DNA:

  • Compania Națională Unifarm SA – Raport de control nr. 40628/08.07.2020: Abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals. Prejudiciu estimat 319.807.361 lei. Organul de urmărire penală sesizat: DNA.
  • Compania Națională Unifarm SA – Raport de follow-up nr.40859/15.07.2020: Art.64 din Legea nr.94/1992. Prejudiciu estimat 536.756 lei. Organul de urmărire penală sesizat: Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.
  • Ministerul Sănătății – Raport de controlnr.40608/07.07.2020: Abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals. Prejudiciu estimat 2.875.160 lei. Organul de urmărire penală sesizat: DNA.
  • Inspectoratul General pentru Situații de Urgență – Raport de controlnr.5442/07.07.2020: Abuz în serviciu. Prejudiciu estimat 10.931.460 lei. Organul de urmărire penală sesizat: DNA.
  • Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate – Raport de controlnr.3879/17.07.2020: Abuz in serviciu. Organul de urmărire penală sesizat: DNA.
  • Inspectoratul General pentru Situații de Urgență – Raport de controlnr.5442/07.07.2020: Abuz in serviciu. Prejudiciu estimat 4.272.180 lei. Organul de urmărire penală sesizat: DNA.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Un bărbat din Kerala, blocat timp de 42 de ore într-un lift de spital fără mâncare sau apă
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'