„O discuţie pe o eventuală amânare a prezenţei fizice (a copiilor şi profesorilor la şcoală – n.r.), o discuţie oficială, nu a avut loc. Asta trebuie să se înţeleagă, o discuţie oficială nu a avut loc. Există anumite puncte de vedere şi clar vor fi analizate aceste puncte de vedere, iar eu cred că trebuie comunicat din ce în ce mai mult cu părinţii. Ştiu că a fost o conferinţă de presă a ambelor ministere, Sănătate şi Educaţie, aceste lucruri trebuie repetate, explicate, răsexplicate, până toată lumea înţelege care va fi mersul lucrurilor”, a spus Raed Arafat.
Raed Arafat a mai mărturisit că nu au fost discuţii oficiale nici despre amânarea şcolii până după alegeri: „Nu există discuţii deloc, eu nu am avut nicio discuţie, nu am participat la nicio discuţie, pentru că, de regulă, când sunt discuţii suntem mai mulţi chemaţi la discuţiile acestea şi unele discuţii se poartă în cadrul Grupului tehnico-ştiinţific care e în cadrul CNSU, pe care îl coordonez personal. Acolo sunt mulţi experţi, epidemiologi, infecţionişti, INSP, Ministerul Sănătăţii, alte ministere. La acest moment nu a avut loc o discuţie oficială pe această linie, urmează să vedem dacă va fi vreo discuţie sau dacă vor fi analizate aceste propuneri”.
Ministerul Educaţiei ia în calcul amânarea începerii şcolii. Anisie, replică pentru premierul Orban
Reacţia şefului DSU vine după ce Ludovic Orban a declarat vineri că nu exclude posibilitatea ca elevii să vină la cursuri abia pe 1 octombrie, iar primele două saptămâni să fie de școală on-line.
„Au fost discuții pe această temă (ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar în intervalul 14-30 septembrie cursurile să fie online – n.r.). Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că o mare parte dintre cei infectați au spus că vin din concediu”, a declarat Ludovic Orban.