Raed Arafat, anunţul momentului: „Nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă în Bucureşti”

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că azi noapte a fost transferat un pacient Covid de la București la Ploiești, asta pentru că nu mai sunt locuri la ATI în Capitală.

RomaniaTV.net
15 iul. 2020, 17:01
Raed Arafat, anunţul momentului: „Nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă în Bucureşti”

Raed Arafat a explicat miercuri searî de ce este nevoie de carantină şi prelungirea stării de alertă.”Aseară s-a luat pentru prima dată decizia de a transfera un pacient Covid de la Terapie Intensivă din București către Spitalul din Ploiești, acolo unde i s-a găsit un loc. Asta este situația reală!

Din păcate, aceste locuri se eliberează doar în momentul în care o persoană se simte mai bine și este mutat de la ATI sau în caz de, Doamne ferește, deces.”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Un bărbat diagnosticat cu COVID 19 a refuzat internarea și a murit la domiciliu. Când a sunat la 112 era prea târziu 

Șeful DSU, Raed Arafat, face un apel către cetățeni să nu mai ceară externarea din spital fără acordul medicului și să nu mai creadă tot ceea ce se scrie pe rețelele de socializare. „Este o situație asupra căreia am avertizat. Noi am mai avut 3 cazuri, despre care știu, oameni care s-au externat, au ajuns acasă și ulterior au început să se simtă rău.

La câte dezbateri au avut loc, la câte păreri neavizate s-au exprimat în spațiul public, oamenii au ajuns să considere că dacă stau pe picioare sunt ok. Este o situație gravă, pentru că oamenii pot merge acasă și pot avea simptome grave, chiar comă din cauza lipsei de aur. Dacă medicii recomandă o supraveghere de câteva zile este normal să asculți medicii și nu părerie neavizate, care, din păcate, sunt extrem de puternic distribuit.

Noi ne temeam să nu vină oameni din zonele roșii, dar uite că acum suntem în situația în care noi provenim din zona cu risc, ceea ce este normal pentru că deciziile s-au luat pe baza informațiilor științifice.”, a spus Raed Arafat.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri alte 641 de cazuri noi de COVID-19 confirmate în ultimele 24 de ore, din 18.440 de teste, astfel că totalul a ajuns la 34.226. De asemenea,21 de persoane au decedat, bilanţul deceselor ridicându-se la 1.952. Numărul pacienţilor cu test pozitiv care au fost externaţi la cerere a ajuns la 727. Judeţul Suceava înregistrează 4.1200 de cazuri de îmbolnăvire, Bucureşti – 3.985, Braşov – 2.130, Argeş – 1.570, Galaţi – 1.363, Vrancea – 1.282, Iaşi – 1.094, Botoşani – 1.084, Dâmboviţa – 1.037, Neamţ – 1.013. Judeţele cu cele mai puţine cazuri sunt Satu Mare – 82 de cazuri şi Sălaj – 124 de cazuri. Satu Mare nu a înregistrat niciun caz nou faţă de ziua precedentă.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 641 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 248 de pacienţi. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 886.918 de teste.