Raed Arafat, apel către românii care cred că pericolul a trecut: „E o fază hilară, nu mai avem răbdare să terminăm ce am început”

Într-o postare pe Facebook, secretarul de stat în MAI Raed Arafat face apel la cetăţeni să nu minimizeze pericolul infectării cu noul coronavirus, pericol care încă există în pofida faptului că, în scurt timp, vor fi luate primele măsuri de relaxare. Arafat le solicită cetăţenilor să respecte regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului şi în perioada următoare. 
Romania TV
07 mai 2020, 14:26
Raed Arafat, apel către românii care cred că pericolul a trecut:

Arafat face o trecere în revistă a situaţiei pe ultimele patru zile, precizând faptul că pandemia este încă la început:

Pentru cei care pun la îndoială încă faptul că infecția cu COVID 19 continuă, iar cifrele nu sunt în scădere. Iată ce s-a întâmplat în ultimele 4 zile: luni – 349 cazuri noi, marți – 325 cazuri noi, miercuri – 270 cazuri noi, joi – 392 cazuri noi.

Până acum din păcate am depășit 850 de decese. Pe plan mondial până acum s-au confirmat 3846226 de persoane și au decedat din păcate 265873 de persoane, iar pandemia este doar la începutul ei„.

Citeşte şi Arafat, despre amenzi: Lipsa unor unelte care să descurajeze pe cei care nu vor să respecte regulile devine o problemă majoră

Secretarul de stat face apel la cetăţeni să adopte un comportament responsabil şi să respecte în continuare măsura distanţării sociale. Totodată, şeful DSU le recomandă românilor să nu mai plece urechea la informaţiile false vehiculate în spaţiul public care induc ideea că pericolul a trecut şi nu mai este nevoie să se ia nicio măsură în acest sens.

Solicităm în continuare oamenilor să aibă grijă, să aibă răbdare, să fie înțelepți, și să respecte în continuare regulile de distanțare, indiferent cât de greu le este și indiferent ce păreri sau „trazneli” citim pe rețelele de socializare sau ascultăm în spațiul public.

Am ajuns la o faza hilară încât nu mai avem răbdare să terminăm ce am început cu bine, și ni se induce în continuare ideea că nu ar mai fi nevoie de măsuri și ideea că totul este bine și că măsurile care au fost luate ar fi fost nejustificate și incorecte„, scrie Raed Arafat pe Facebook.

Citeşte şi România, în top 10 ţări atacate de ştiri false. Arafat: „Unii vor să discrediteze autorităţile, alţii vor să promoveze produse”

De asemenea, secretarul de stat le recomandă oamenilor să nu mai dea crezare ideii conform căreia totul nu este altceva decât o conspiraţie, pentru a nu ajunge să regrete:

Unii chiar încearcă să convingă populația că boala nu ar există și că totul ar fi o invenție și o conspirație, însă mă întreb dacă vreunul dintre aceștia se va simți pentru un moment responsabil pentru îmbolnăvirea sau decesul unei persoane care a luat de bune datele false și manipulative răspândite de acesta.

Eu vă rog, în continuare, să respectați regulile și să aveți grijă, indiferent ce vi se spune, pentru că regretul vine prea tearziu și cu costuri care pot fi foarte mari!”

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Funcția secretă pe care o are, de fapt, viziera mașinii. Se aplică indiferent de marca autoturismului. Puțini români știu ce poți face cu ea
Capital.ro
Mașinile interzise pe străzile din România. Nu mai au drept de circulație. Legea e lege
Playtech.ro
Primele imagini cu principalul suspect în cazul crimei din Brăila. Noi detalii ies la iveală
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Regele nordului, o perlă puțin descoperită a turismului românesc. Frumusețile nebănuite de la capătul României
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
BREAKING | Primele imagini din apartamentul lui Andrei Versace. Casa este deranjată încă de la intrare VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
SE VERIFICĂ buletinele de identitate. Legea care este deja OBLIGATORIE în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalul suspect în cazul crimei din Brăila a fost prins
MediaFlux
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'