Raed Arafat precizează că imaginile publicate în presă surprind doar zona de la intrarea în club, iar întreaga intervenție nu poate fi judecată doar după ce se vede pe imaginile de la intrare.
„Relevanța filmului este aproape zero”, explică şeful ISU.
Arafat susţine că această casetă a apărut fix la 4 ani de la Colectiv, la comemorare, și era și campanie electorală.
„Intenția acestui film era să creeze emoție. Toată lumea desemna deja vinovații, judeca, cum se întâmplă în fiecare an”, afirmă Raed Arafat.
Faptul că înregistrarea nu apare în dosar, Arafat o consideră o simplă scăpare.
„Filmări s-au văzut, această filmare nu s-a văzut. Poate c-a fost o scăpare, n-a fost nimic intenționat. Eu nu cred că cineva a vrut să ascundă, pentru că dacă voiau să ascundă poate că nici nu menționau asta”, a spus Raed Arafat
„Am refuzat să ies la dezbateri și la conferințe de presă, toți au ieșit să ceară capul lui Arafat, a devenit subiect de ping-pong în campanie electorală. Domnul Cioloș, doamna Clotilde Armand. Nici măcar să aștepte o secundă despre ce este vorba. Au judecat extrem de emoțional niște imagini. Trebuie judecat tot contextul, cu capul, nu cu emoțiile”, a continuat şeful ISU.
Un subofiţer care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov, ajuns la locul incendiului a filmat dezastrul de la Colectiv. Zeci de victime întinse pe ciment la ieşirea din club, victime cărate cu paleţi de lemn spre ambulanţe. Potrivit Libertatea.ro, imaginile au fost ascunse publicului în toţi aceşti ani.