Raed Arafat, despre noul dosar DNA în care este vizat: „Important e să nu fie acte de corupţie. Să vedem ce zic instanţele” VIDEO

Raed Arafat este vizat într-un nou dosar de la DNA, după ce Curtea de Conturi a sesizat Direcția față de posibile nereguli privind achiziții făcute anul trecut de Ministerul Sănătății, când Nelu Tătaru era ministru, şi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, aflat în subordinea Departamentului pentru Situații de Urgență.
George Russo
21 mai 2021, 20:49
Raed Arafat, despre noul dosar DNA în care este vizat:

Curtea de Conturi a făcut publice sesizările la DNA abia acum, însă ele au la bază un raport publicat în vara anului trecut. Raed Arafat a reacționat vineri, pe pagina sa de Facebook, la noile acuzații.

Abuz în serviciu care se îndreaptă împotriva IGSU pentru că s-au produs pagubele. Vreau să intervin, fără să afectez ce face DNA, care va verifica toate aspectele. Noi le-am contestat în instanță, deja. Este vorba despre ventilatoarele care urmau să fie achiziționate din Elveția pe fonduri europene și din Coreea de Sud, cu bani de la buget. S-a plătit un avans, conform legii, urmând să se facă plata integral la livrare. Ambele firme au avut probleme să le livreze din cauza problemelor care au fost la fabrică. Întârziind, a fost luată decizia de a întrerupe contractul și s-a solicitat plata avansului înapoi. Neplătind avansul, IGSU s-a îndreptat în instanța judecătorească din România împotriva celor două firme. Până să vorbim de pagubă, trebuie să așteptăm decizia instanței.

IGSU s-a îndreptat împotriva raportului Curții de Conturi în instanță. Este un proces recent. Sunt foarte multe aspecte acolo care trebuie să fie discutate pentru a decide că cineva a abuzat în serviciu și a produs pagube statului. Noi am trecut printr-o situație neobișnuită. Ne-am trezit cu speculanți, cu prețuri crescute la maxim de producători, de 3-4 ori mai mult, ne-am trezit cu o situație asemănătoare de șantaj, adică îți place iei, nu îți place, mai sunt 10 care vor. Noi ne asumăm riscuri ca să rezolvăm probleme, nimic nu e fără risc.

Raed Arafat: „Înainte să linşăm oamenii, să vedem ce zic instanţele”

Abuzul în serviciu, dacă a fost prin faptul că cineva și-a asumat un risc ca să rezolve o problemă, să salveze vieți, înseamnă că această persoană trebuie pedepsită pentru că și-a asumat riscul și responsabilitatea. Cum era mai bine, să stea să nu facă nimic, să spună că poate să moară lumea și să nu facă nimic?

Am avut discuții repetate cu Curtea de Conturi ca să le explicăm ce s-a întâmplat. Ce s-a întâmplat în 2020 a fost ceva extraordinar, nemaiîntâlnit, au solicitat soluții în spiritul legii. Important este să nu fie nimeni care a comis act de corupție, care a pus bani în buzunar. Asumarea responsabilității și a riscului poate să fie interpretată ca abuz în serviciu. Înainte să linșăm oamenii, să așteptăm ce zic investigatorii și, apoi, dacă se ajunge, să vedem ce zic instanțele. Nu suntem singura țară. Vom aștepta deciziile instanțelor.”, a explicat Arafat.

Curtea de Conturi a reclamat infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals la Ministerul Sănătății, iar prejudiciul depășește 2,8 milioane de lei.

La Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Curtea de Conturi Curtea a sesizat la DNA şi două posibile fapte de abuz în serviciu, iar prejudiciul este de peste 15 milioane de lei.

Curtea de Conturi a reclamat și Compania Națională Unifarm, atât la DNA, cât și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru un prejudiciu de peste 320 de milioane de lei.

https://www.facebook.com/DrRaedArafat/videos/186618773327996

Citeşte şi: Marcel Ciolacu îl acuză pe Florin Cîţu că a anunţat UE că nu va mai mări pensiile: „Vom folosi toate mijloacele pentru a stopa reformele criminale”

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Interzis pentru șoferii care fac ITP-ul. Primești pe loc două amenzi, una peste alta. Legea nu permite
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Fel de mâncare tradițional popular mortal. În fiecare an mor aproximativ 20.000 de oameni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Apare TAXA pe carbon. E un acord istoric. Cine o va plăti
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion promite apartamente la prețuri senzaționale prin proiectul AUR
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!