Raed Arafat: Mi-am renovat biroul din fonduri personale

Raed Arafat dezminte acuzaţiile conform cărora ar fi primit drept sponsorizare mobilier de lux pentru biroul său de la Ministerul Sănătăţii. Într-un comunicat, secretarul de stat spune că a cumpărat toate piesele de mobilier din banii săi, iar parchetul masiv din biroul său ar fi fost montat acolo înainte de Revoluţie.
Romania TV
01 apr. 2013, 18:33
Raed Arafat: Mi-am renovat biroul din fonduri personale

Acuzat de Evenimentul Zilei că şi-ar fi mobilat de curând biroul cu ajutorul unei sponsorizări consistente, secretarul de stat Raed Arafat respinge insinuările şi susţine că costurile au fost acoperite din fonduri personale.

„Am achiziţionat tot din fonduri personale (…), jaluzele verticale pentru secretariat precum şi pentru Centrul Operativ, având în vedere că aceste articole nu se pot achiziţiona conform legii, la momentul actual, de către Ministerul Sănătăţii”, arată Raed Arafat.

Jurnalista Dana Nistoroiu, de la Evenimentul Zilei, a susţinut, într-o emisiune de la România TV, că atât Raed Arafat, cât şi ministrul Eugen Nicolăescu şi-au dotat birourile cu mobilier nou. „Dacă am face un top, domnul Raed Arafat are cea mai scumpă mobilă în biroul său. Până acum nu am aflat de unde au obţinut aceşti bani, dacă a fost vorba de o sponsorizare personală, între ghilimele, cum a zis domnul ministru”, spunea Dana Nistoroiu, la România TV.

Prin urmare, Raed Arafat a ţinut să facă următoarele precizări

„Referitor la afirmatiile jurnalistei Nistoroiu prezentate in cadrul emisiunilor televiziunii RTV, precum si la dezbaterile din emisiunile difuzate de televiziunea respectiva in ce priveste mobilierul si parchetul masiv ‘de lux’ din biroul in care activez in Ministerul Sanatatii, pe aceasta cale doresc sa subliniez faptul ca datele prezentate si dezbatute sunt eronate, aducand grav prejudiciu numelui meu si imaginii mele. Pentru acest motiv am decis sa clarific situatia prin acest comunicat (…):

1. parchetul masiv de care s-a vorbit in timpul emisiunilor exista in acest birou din vremea fostului ministru si secretar al CC-PCR Emil Bobu, cand cladirea in care functioneaza Ministerul Sanatatii a servit ca sediu al fostului Comitet Central al PCR.

Modificarile aduse acum au fost de inlaturarea unei mochete vechi si de lacuire a parchetului existent deja sub mocheta.

2. mobilierul existent in biroul meu este acelasi mobilier de cand am preluat acest birou, cu ani in urma, o parte din el fiind achizitionat de mine personal in anul 2009.

3. am inlocuit un numar de 10 scaune vechi cu 8 scaune noi, 2 fotolii simple si o masuta, pentru care anexez factura si chitanta prin care se dovedeste ca plata s-a efectuat de pe cardul bancar personal.

4. am achizitionat un numar polite, un covor 2×3 metri, corpuri simple de iluminat, un televizor, un suport de perete pentru televizor si 2 ferestre de tip Termopan pentru care am achitat integral sumele in baza facturilor emise in numele meu, in conformitate cu desfasuratorul anexat.

5. am achizitionat tot din fonduri personale, conform datelor din desfasuratorul anexat, jaluzele verticale pentru secretariat precum si pentru Centrul Operativ, avand in vedere ca aceste articole nu se pot achizitiona conform legii, la momentul actual, de catre Ministerul Sanatatii”.

România TV se apără afirmând că în subiectul renovării biroului lui Raed Arafat nu era în desfăşurătorul emisiunii în care a fost abordat, fiind adus în discuţie de jurnalistul Dana Nistoroiu, invitată în studio. Redacţia RTV precizează că emisiunea realizată de Simona Gheorghe s-a încheiat înante ca medicul Raed Arafat să poată fi contactat pentru a-şi prezenta punctul de vedere, ulterior fiind însă difuzată o ştire cu poziţia acestuia, exprimată într-un comunicat remis presei centrale.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Localitățile din România care au fost șterse de pe hartă. Aveau nume bizare și stârneau amuzamentul tuturor. Ce s-a întâmplat cu oamenii care locuiau acolo
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
De ce și-a plimbat bărbatul iubita moartă cu căruciorul, vineri seara, în Sectorul 5. Ce le-a spus polițiștilor că s-ar fi întâmplat cu ea, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
MUNCITOR DIN BISTRIȚA-NĂSĂUD PRINS ÎN FLAGRANT DISTRUGÂND O CAMERĂ DE SUPRAVEGHERE PE ȘANTIER
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! JOE BIDEN a CONFIRMAT OFICIAL
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'