Raed Arafat, noi detalii despre marea relaxare din România: Săptămâna aceasta discutăm reluarea mai multor activităţi

Raed Arafat a venit cu noi declaraţii cu privire la relaxarea măsurilor restrictive luate pentru a preveni infecţia cu coronavirus.
Mirabela Vasile
11 mai 2021, 21:10
Raed Arafat, noi detalii despre marea relaxare din România: Săptămâna aceasta discutăm reluarea mai multor activităţi

Raed Arafat, noi detalii despre marea relaxare din România. Şeful DSU susţine că săptămâna aceasta discutăm reluarea mai multor activităţi.

Raed Arafat, noi detalii despre marea relaxare din România. Anunţul făcut de DSU

„Suntem peste tot cu verde. Sunt mai multe lucruri comasate. S-au luat măsuri echilibrate, dar necesare. S-au suparat mai muşţi pe noi, dar doar aşa am putut echilibra situaţia. Vine şi vaccinarea, avem un procent mare de persoane vaccinate în anumite oraşe, iar asta reduce şi transmiterea. Să vedem acum cum va fi evoluţia săptămâna aceasta.  Concluzia că am scăpat nu trebuie luată aşa devreme. Rămânem cu masca, trebuie să respectăm regulile. Urmează să se vină săptămâna aceasta cu noi decizie de reluare a unor noi activităţi. Numărul total nu e suficient ca să spunem că am învins. Trebuie să vaccinăm 60% din populaţie.”, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

Despre spitalele suport COVID:

„Spitalele mixte şi cele suport COVID îşi vor relua activitatea normală în momentul în care nu or să mai existe pacienţi la terapie intensivă.  Vedem dacă se vor vedea efectele sărbătorilor de Paşte!”

Despre revenirea la şcoală:

„E foarte greu să spunem care vor fi creşterile. România a lucrat foarte bine pe partea de incidenţe. E o lecţie pozitivă de luat. S-au stabilit reguli locale şi apoi s-au extins. Această abordare a avut impactul ei. Merge încet, dar sigur!”

Ridicarea restricţiilor:

„Restricţiilre ridicate în funcţie de incidenţă merg automat. După care sunt hotărrile din comitetul interministerial. Pot avea loc anumite evenimente pilot, dar acolo sunt trei categorii: categoria vaccinaţilor, a testaţilor şi a celor care s-au vindecat de curând de infecţia cu coronavirus. Acum se discută dacă evenimentele pilot se vor desfăşură cu mască sau fără mască. Reluarea unor activităţi se va face treptat. Nu va fi obligatorie masca la plajă. Trebuie să fie atenţi românii care merg în vacanţă, în afară. Acolo se cere fie vaccin, fie test”

Citeşte şi: Marea relaxare la Bucureşti. Incidenţa COVID a scăzut sub 1.5. Ce restricţii vor fi ELIMINATE
Astfel, la o incidență între 3 și 7,5 cazuri la mia de locuitori restaurantele rămân deschise doar pentru persoanele vaccinate.

Potrivit propunerilor făcute de Ministerul Economiei, masca nu ar mai fi obligatorie în aer liber, începând cu 1 iunie, dacă se va ajunge la un grad de vaccinare de 50%. Același lucru ar trebui să se întâmple și în spațiile publice, însă aici gradul de vaccinare ar trebui să crească la 70%. Deocamdată, doar Clujul se apropie de un grad de vaccinare de 50%.

În ceea ce privește măsurile de relaxare pentru industria hotelieră, se elimină limitarea gradului de ocupare de 70%, cu aceeaşi condiţie a vaccinării în proporţie de 50%. De asemenea, evenimentele din interiorul hotelurilor vor putea fi organizate doar cu persoane vaccinate, fără a se da detalii despre modul cum va fi verificat a est lucru.

Valeriu Gheorghiţă a anunţat în cadrul conferinţei de presă de marţi că ridicarea restricţiilor de la 1 iunie ţine doar de disponibilitatea persoanelor de a se vaccina. Preşedintele CNCAV a menţionat că „în momentul de faţă avem capacitate de vaccinare suficientă”.

Citeşte şi: Relaxarea restricţiilor în Capitală. Restaurantele şi cafenelele, cinematografele şi sălile de spectacol se redeschid de astăzi la 30% din capacitate

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Super-alimentele recomandate copiilor mai mari de doi ani. Sunt necesare pentru o creștere sănătoasă
Capital.ro
Testele pe care NU AI VOIE să le refuzi. Legea care se aplică în toată ROMÂNIA
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Toate glumele și meme-urile despre „Planul Simion”. Galerie foto
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
Este strict interzis pentru PROPRIETARII de case sau clădiri din România. NU AI dreptul să ignori vecinii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei: 14 persoane decedate, inclusiv un copil
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!