„În fiecare dimineață când vin de acasă trebuie să trec șoseaua de centură din jurul Bucureștiului și nu e nicio zi în viața mea când să nu fiu agresat de șoferi agresivi care nu vor să respecte limitele de viteză. Chiar dacă este o limită de viteză de 90-100 de Kilometri întotdeauna este cineva care vrea să meargă și mai tare și vine în spatele tău omul respectiv, îți dă flash-uri, te claxonează și așa mai departe”, a spus Raed Arafat, la conferința PIN Talk ‘Siguranța rutieră în România: Provocări și Oportunități’.
Citeşte şi Aproape 18.000 de amenzi date şoferilor pentru viteză excesivă şi depăşire interzisă, în trei zile
Potrivit acestuia, infrastructura rutieră trebuie îmbunătățită, dar oamenii trebuie să fie educați și legea să fie aplicată.
Raed Arafat a spus că în la începutul anilor 90 pacienții ajungeau cu mașini private la spitale pentru că nu era încredere în ambulanțe, cooperarea dintre serviciile de ambulanță era foarte proastă, iar viteza de reacție era scăzută.
Potrivit secretarului de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Mihai Tămâian, România se clasează pe ultimele locuri în ceea ce privește siguranța rutieră, conform statisticilor europene privind accidentele rutiere și consecințele acestora.