„Numai la nivelul Bucureștiului pe an sunt peste 30.000 de transmisii de telemedicină din stradă la dispeceratul SMURD și la UPU Floreasca, prin care se decide soarta pacienților care sunt cu infarct, să nu se piardă timpul și să ajungă cât mai repede la un centru de cateterism, sau să se ia decizii la distanță pe ce se face la fața locului până ajunge un medic sau până ce bolnavul ajunge la spital. Acest lucru se întâmplă deja de câțiva ani. Bucureștiul nu este numai conectat cu București, ci este conectat cu foarte multe alte județe printr-un alt sistem de telemedicină, prin care Spitalul Floreasca de exemplu este conectat cu spitale cum ar fi Pitești, Ploiești, Lehliu Gară. Acolo ajung pacienți și au nevoie de sprijin și de o consultanță din partea unor medici specialiști”, a afirmat Arafat.
Potrivit acestuia, în situațiile de urgență s-a luat decizia de a mări numărul stațiilor de plecare ale mașinilor de pompieri SMURD la caz prin crearea a 13 puncte suplimentare care au fost aprobate chiar de către Consiliul General al Municipiului București.
Secretarul de stat a afirmat că modelul intervențiilor cu motociclete va fi replicat și în alte orașe din țară.
Raed Arafat și primarul general Gabriela Firea au primit miercuri „Premiul special” în cadrul evenimentului „Smart City Industry Awards”.
Bucharest Business Breakfast împreună cu CCIR — Camera de Comerț și Industrie a României au organizat miercuri prima ediție a evenimentului internațional „Smart City Industry Awards” care are scopul de a recunoaște, premia, promova și susține toate persoanele, instituțiile și companiile care sunt implicate în largul concept de Smart city și care pot influența pozitiv viața cetățenilor.
Sursa: Agerpres