În aprilie, GRECO, grupul statelor împotriva corupţiei a transmis un raport către 50 de state, inclusiv către România, prin care anunţă că instituţiile să nu încalce legea privind achiziţiile în domeniul sanitar, potrivit România TV.
Rezultatul la DNA este de peste 60 de dosare, însă cel mai important este cel în care pionul principal este Raed Arafat. Sunt interceptări în dosar, iar una dintre acestea îl are pe Raed Arafat.
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a stat de vorbă cu administratorul acelei firme celebre din Giurgiu, aceasta cerându-i ajutorul pentru deblocarea transportului de măşti care trebuia să ajungă în ţară şi era blocat la graniţă, fiind vorba de un transport care venea din Turcia şi nu avea autorizaţie pentru acele măşti de protecţie. Din documente procurorii au descoperit că măştile erau neconforme şi exista chiar un lot de măşti expirate.
Raed Arafat, pe interceptare, ar fi promis să intervină de la nivelul cel mai sus pentru a debloca transportul. Nimic nu s-a aflat până în acest moment, dar aceasta companie a câştigat milioane în toată perioadă de pandemie.
Raed Arafat afirmă că societatea Romwine&Coffee SRL a livrat ceea ce a contractat şi, din punctul său de vedere, nu sunt probleme cu contractul.
„Dacă sunt alte nereguli, asta vor descoperi alţi factori”, susţine Arafat, care respinge acuzaţiile că erau măşti expirate. Secretarul de stat susţine că măşti din stocul cumpărat de la Romwine au fost trimise în mai multe state europene, în Programul Resque, şi oricine ar fi putut sesiza Comisia Europeană, dacă măştile ar fi fost expirate.