Rafila: 20 de milioane de comprimate de iodură de potasiu au fost distribuite la DSP-uri. Când ar trebui folosite

20 dintre cele 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu produse la Iași au fost deja distribuite Direcțiilor de Sănătate Publică, a anunțat miercuri ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.
Filip Stan
23 mart. 2022, 16:13
Rafila: 20 de milioane de comprimate de iodură de potasiu au fost distribuite la DSP-uri. Când ar trebui folosite

Alexandru Rafila a anunţat miercuri că Antibiotice Iași s-a încheiat producția a 20 de milioane de comprimate de iodură de potasiu, iar medicamentele au fost deja distribuite DSP-urilor, urmând ca până la sfârșitul săptămâmii întreaga cantitate să ajungă în județe.

„Fabricaţia a fost încheiată de către compania Antibiotice Iaşi. Deja 20 de milioane din cele 30 de milioane de comprimate produse au ajuns la DSP-uri şi întreaga cantitate va ajunge la nivelul acestora până la sfârşitul acestei săptămâni”, a spus ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi: Rafila îi linişteşte pe românii care se tem de un atac nuclear! Începe distribuirea pastilelor cu iod: „Avem 30 de milioane de pastile cu iod! Nu toată lumea trebuie să le ia!”

„Între timp, împreună cu CNAS facem o evaluare şi o catagrafie a persoanelor pe grupe de vârstă. O avem la nivel naţional şi judeţean, dar acum mergem în profunzime.

Aşteptăm cifrele legat de numărul de persoane”, a mai spus Rafila.

Citeşte şi: Pastilele cu iod, motiv de dispută între medici şi Ministerul Sănătăţii. Când şi cum vor fi distribuite populaţiei

Potrivit ministrului Sănătăţii, medicii de familie vor fi implicaţi în distribuirea comprimatelor. De asemenea, Rafila a spus că pe lângă distribuirea comprimatelor va exista în perioada imediat următoare şi o campanie de informare.

„Intenţionăm să găsim o formulă care să implice medicii de familie pentru distribuirea acestor comprimate la pacienţii de pe propriile liste, cu precizarea că această campanie de distribuire va fi dublată în perioada imediat următoare de o campanie de informare. Avem deja materialele realizate care să permită înţelegerea modului de utilizare a acestor comprimate.

Nu trebuie în niciun caz luate de către persoane sau de către copiii lor decât în cazul unei recomandări exprese într-un anumit moment, în cazul unui incident nuclear.

Nu are niciun rost. E chiar periculos consumul acestor medicamente în afara acestei situaţii extreme. Recomandările vor include şi modul de păstrare a acestor comprimate pentru că ele au o valabilitate de câţiva ani.

Odată primite, ele trebuie păstrate în condiţii corespunzătoare. În caz de nevoie, să poată fi luate, dar nu în afara unei astfel de recomandări care trebuie să vină de la autorităţile de sănătate publică”, a anunţat Alexandru Rafila.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Atac agresiv al hackerilor. Atenție, dacă aveți aceste telefoane
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Joe Biden face o nouă gafă într-un discurs despre condițiile meteorologice din Statele Unite
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!