„Pentru cineva care are prejudicii de sute de milioane de euro, toate teoriile economice ar spune că, într-un fel, este o investiţie foarte bună să stai un an, doi, trei, cinci ani în penitenciar, să scrii nişte cărţi, te porţi bine, munceşti, meditezi şi după aceea ieşi şi te bucuri de fructele infracţiunii. Noi vrem să luăm fructele infracţiunii şi, în măsura în care se poate, cu o justă măsură, să nu trimitem neapărat în penitenciar de la momentul unu, ci efectiv să luăm banii”, a spus Raluca Prună.
Ministrul a precizat că atunci când o persoană fură de la societate, un caracter descurajant mai mare are dacă ştie că ceea ce riscă este să i se ia înapoi banii furaţi.
Raluca Prună a mai spus că există în Codul penal dispoziţii privind confiscarea extinsă, iar judecătorii, în timpul procesului penal, au la dispoziţie mijloace să se asigure că bunurile obţinute din infracţuni sunt indisponibilizate, chiar dacă acestea au ajuns ulterior în proprietatea unor persoane din familia infractorului. „Avem tot cadrul legal să ne asigurăm că dacă vrem mai mulţi bani la buget îi putem avea”, a adăugat ministrul Justiţiei.