„Implicarea primului-ministru într-un program de educare al copiilor este un semnal de încurajare pentru sociatetea noastră și o componentă esențială a viitorului nostru ca nație. Cei mai afectati au fost copiii. Implicarea primului-ministru, expertiza profesioniștilor și atragerea celor care sprijină binele copiilor reprezintă esența oricărui program. Programul este dedicat în special copiilor afectați de pandemie. Cei mai afectați sunt cei din familiile vulnerabile și cu familii plecate în străinăte, copiii care nu au suportul necesar al familiilor. Cei cu dizabilități, cei din familii monoparentale. Am identificat copii fara CNP în România de astazi, 2500 de copii excluși din sistemul educațional fără acces la educatie, sute de copii în caz avansat de boală fără acces la asistență medicală.”, a precizat Raluca Turcan.
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a mai precizat și soluțiile ce urmează a fi implementate prin Programul Național de Suport.
„Una dintre soluții sunt serviciile intregrate, adică integrarea acestor copii într-o baza a statului. Un om are nevoie servicii psihologice, medicale, de asistență socială.
Asistența socială nu are pregătirea necesară. Dintre asistenții sociali, doar 80% au studii superioare, si dintre aceștia doar 30% au experiența necesară.
Prin programul de reziliență avem finanțare pentru copii, astfel copiii își vor putea găsi un sprijin. Avem în plan construirea unor centre de zi, unde copiii să primească ajutor. Avem la dispoziție 50 de milioane de euro pentru copiii în stare de vulnerabilitate.”, a mai menționat Ministrul Muncii, Raluca Turcan.