Raluca Turcan a criticat şi decizia Bp de sesizare a Parchetului în cazul iniţiativei „Fără penali în funcţii publice”, deputatul PNL subliniind că „iniţiativele cetăţeneşti sunt răstălmăcite şi întoarse împotriva celor care le-au semnat” pentru a se pune o presiune uriaşă pe Justiţie.
„Astăzi, în Biroul de conducere al Camerei Deputaţilor s-au întâmplat câteva lucruri de o gravitate extremă. În primul rând s-a decis, fără vot, ca liderii de grup ai tuturor partidelor să nu mai poată să vorbească, să intervină, să susţină punctele de vedere în Biroul de conducere al Camerei Deputaţilor. Evident, regulă sau conduită care nu există în Biroul permanent de la Senat. De asemenea, s-a propus modificarea Regulamentului în sensul în care liderii de grup să nu mai poată nici măcar participa la şedinţele de conducere ale Camerei Deputaţilor. Aceste demersuri abuzive arată o teamă extraordinară faţă de ceea ce pot să susţină liderii partidelor de Opoziţie în biroul de conducere al Camerei Deputaţilor şi arată, de asemenea, că această instituţie de conducere a fost confiscată pur şi simplu pe persoană fizică de Liviu Dragnea şi toate obsesiile personale ale lui Liviu Dragnea sunt transferate în decizii ale conducerii Camerei Deputaţilor, un lucru fără precedent, un lucru care dăunează pe termen lung democraţiei româneşti”, a declarat Turcan, la Parlament.
Ea a adăugat că actuala structură de conducere a Camerei Deputaţilor a fost votată prin fals.
„A doua decizie extrem de gravă este aceea că în plenul Camerei Deputaţilor a fost votată o structură de conducere în fals, în sensul în care Comitetul liderilor, prin semnături din partea celor care susţin actuala majoritate parlamentară, a asumat prin decizie o anumită structură a Camerei Deputaţilor, însă în plen a fost prezentată o cu totul altă structură a Camerei Deputaţilor, fără să mai existe un Comitet al liderilor, fără să mai existe o negociere sau o informare. Pur şi simplu un document asumat de o parte dintre lideri a fost falsificat şi supus votului şi votat de către majoritatea parlamentară în afara legii. Cu alte cuvinte, sesiunea aceasta a Camerei Deputaţilor a început prin fals, uz de fals, abuz fără margini şi un comportament antidemocratic”, a subliniat liderul liberal.
Turcan a criticat şi decizia din Biroul permanent al Camerei Deputaţilor de a sesiza Parchetul în cazul iniţiativei „Fără penali în funcţii publice”.
„Apărătorul unui dublu infractor – Liviu Dragnea şi apărătorul pe nume Florin Iordache au făcut o plângere penală şi au sesizat instituţiile statului cu referire la iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice”. Cu alte cuvinte, apărătorul infractorilor plus infractorul au sesizat organele judecătoreşti cu privire la iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice”, iniţiativă pe care şi eu şi colegi din Partidul Naţional Liberal am semnat-o şi ne-am asumat-o. Este greu de explicat cum se poate ajunge ca într-o instituţie simbol al democraţiei un grup infracţional să folosească iniţiative cetăţeneşti care condamnă infractorii în tentativa de politizare a Justiţiei şi de folosire a Justiţiei în scop politic. Astăzi, prin această decizie a conducerii Camerei Deputaţilor de a arunca în derizoriu iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” arată ce s-ar întâmpla exact dacă instituţiile din Justiţie ar ajunge să fie conduse de oamenii politici ai celor din PSD şi ALDE”, a mai susţinut Raluca Turcan.
Ea a mai spus că „iniţiativele cetăţeneşti sunt răstălmăcite şi întoarse împotriva celor care le-au semnat şi le-au susţinut şi folosite pentru a pune o presiune uriaşă pe Justiţie şi a încerca să politizeze Justiţia”.