Râmnicu Vâlcea a ajuns la o incidenţă de 4,69 privind răspândirea COVID-19. „Evenimentele private ne-au adus în această situaţie”

Prefectul de Vâlcea, Sebastian Fârtat, a declarat, marţi, că rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns în Râmnicu Vâlcea la 4,69 la mia de locuitori, fiind înregistrate nu mai puţin de 48 de focare active la nivelul judeţului. Reprezentantul Guvernului este de părere că evenimentele private, precum nunţile, botezurile sau zilele onomastice, "ne-au adus în această situaţie", scrie Libertatea.
Romania TV
20 oct. 2020, 11:01
Râmnicu Vâlcea a ajuns la o incidenţă de 4,69 privind răspândirea COVID-19.

Într-un interviu acordat Libertatea, Sebastian Fârtat a explicat că în judeţul Vâlcea a fost înregistrată o rată a incidenţei cumulată la ultimele 14 zile la 2,5, raportată luni.

„În municipiul Râmnicu Vâlcea avem o rată de 4,69. Este adevărat. Avem 48 de focare active. În judeţul Vâlcea s-au luat măsuri încă de acum trei săptămâni şi preconizăm ca începând cu această săptămână să înregistrăm o stabilizare a situaţiei, iar de săptămâna viitoare să înregistrăm chiar o scădere”, a explicat prefectul judeţului Vâlcea.

Sebastian Fârtat a afirmat că majoritatea focarelor au fost depistate în Râmnicu Vâlcea.

„Avem în toate unităţile, atât în unităţi publice, cât şi private, în spitale, în centre DGASPC, în centre rezidenţiale”, a afirmat Fârtat, conform sursei citate.

Şefa DSP Vâlcea are coronavirus. „Aş vrea să nu stigmazităm oamenii”

De asemenea, prefectul judeţului Vâlcea a confirmat că şefa Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea a fost depistată cu noul coronavirus.

„Da. A fost anunţat şi oficial că i-a venit testul SARS-COV-2 şi este pozitivă. Aş vrea să nu stigmazităm oamenii. Eu personal am avut, am trecut prin boală acum o lună şi jumătate şi nu este niciun fel de problemă. Nu aş vrea să stigmatizăm oamenii pentru că sunt bolnavi şi ocupă o funcţie.

Nu este la spital. Azi de dimineaţă am vorbit cu ea. Era în stare relativ bună”, a menţionat prefectul de Vâlcea.

Cum a ajuns Râmnicu Vâlcea la o rată de incidență de 4,69 la mia de locuitori

„Din punctul meu de vedere, evenimentele private, nunţile, botezurile, zilele onomastice, faptul că majoritatea cetăţenilor şi operatorilor privaţi s-au relaxat în ultimele două luni, precum şi anumite deficienţe în ceea ce priveşte veridicitatea informaţiilor pe care cetăţenii le oferă în anchetele epidemiologice ne-au adus în această situaţie”, a afirmat Sebastian Fârtat.

Prefectul a explicat că a monitorizat situaţia zilnic şi speră ca măsurile luate de autorităţi „să se vadă în această săptămână”.

„Avem 14 localităţi unde rata de infectare e de peste 3 la mia de locuitori şi încă 25 unde rata de infectare este între 1,5 şi 3.

Menţionez faptul că majoritatea acestor localităţi au o populaţie destul de mică. La apariţia câtorva cazuri, incidenţa este destul de mare. Singura situaţia care necesită o atenţie specială este cea din Râmnicu Vâlcea unde avem polul urban cel mai mare din judeţ. Rata de transmitere în comunitate este destul de accentuată.

Am introdus încă de săptămâna trecută obligativitatea portului măştii atât la interior, cât şi la exterior în tot judeţul, chiar dacă nu au atins limita de 3 la mie în tot judeţul. Spre sfârşitul acestei săptămâni ar trebui să avem o stagnare a numărului de cazuri”, a menţionat prefectul de Vâlcea.

Prefectul de Vâlcea mărturiseşte că a avut coronavirus. „Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu”

„Vreau să vă spun că am avut uşoare simptome. Am avut o formă uşoară. Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu şi prin ce trec bolnavii din spitale. Fac un apel să se protejeze atât pe ei, cât şi pe cei dragi, a spus Sebastian Fârtat.

Bucureşti, Vâlcea şi Alba, aproape de scenariul ROŞU. Vezi judeţele în care incidenţa cazurilor a depăşit 1.5 la 1000 de locuitori

Sebastian Fârtat a vorbit despre măsurile instituite la nivelul judeţului Vâlcea pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

„Am solicitat tuturor instituţiilor, precum şi tuturor operatorilor economici din judeţ, în special din municipiu, să analizeze un regim de muncă la domiciliu. Acolo unde nu este posibil să decaleze programul de lucru. Am solicitat tuturor magazinelor şi pieţelor să limiteze numărul de clienţi prezenţi în acelaşi timp în interior.

Cred că cetăţenii au înţeles că nu e de joacă cu această boală. Rata ei de transmitere şi contagiune este foarte mare. Nu în spitale se câştigă acest război cu virusul”, a precizat prefectul.

Luni, 14 localități din Vâlcea aveau o rată de incidență peste 3 la mia de locuitori. În aceste localități sunt interzise funcționarea cinematografelor și instituțiilor de spectacole, organizarea de evenimente private, activitatea cu publicul în cazul restaurantelor, cafenelelor din interiorul clădirilor și activitatea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc.

În Râmnicu Vâlcea, rata de infectare a ajuns la 4,69 cazuri la mia de locuitori. Ce măsuri vor lua autorităţile

 

 

 

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Partidul lui Macron câștigă președinția Adunării Naționale după un vot strâns
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'