Ramzan Kadîrov vrea ca Estonia să fie atacată cu rachete hipersonice Kinjal de către armata rusă. ”Este neapărat necesar!”

Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei, a comentat legea adoptată cu o zi înainte în Estonia, cea în care se permite utilizarea activelor înghețate rusești pentru a ajuta Ucraina.
Filip Stan
17 mai 2024, 13:18
Ramzan Kadîrov vrea ca Estonia să fie atacată cu rachete hipersonice Kinjal de către armata rusă. ”Este neapărat necesar!”

Ieri, respectiv 16 mai 2024, o lege adoptată în Estonia permite ca activele înghețate ale persoanelor și companiilor care „au facilitat activitățile ilegale ale Rusiei” să fie folosite ca „plată în avans” pentru daunele cauzate Ucrainei.

După intrarea trupelor ruse în Ucraina în februarie 2022, Uniunea Europeană și țările G7 au înghețat circa 280 de miliarde de dolari din activele Băncii Rusiei sub formă de numerar și valori mobiliare.

Posibila utilizare a activelor rusești pentru a ajuta Ucraina a fost ulterior cerută de politicieni din unele țări occidentale.

La aflarea acestei vești, liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a comentat legea adoptată cu o zi înainte în Estonia, care permite utilizarea activelor înghețate rusești pentru a ajuta Ucraina.

Citește și ”Războinicul TikTok” Ramzan Kadîrov, filmat în timp ce împinge un SUV, ca răspuns la ironiile apărute după ce a gâfâit urcând scările

Kadîrov a cerut un răspuns la această lege cu „lovituri cu rachete direcționate” asupra Estoniei, scrie Kommersant, care citează postarea de pe canalul de Telegram al șefului de la Groznîi.

„Această țară s-a remarcat întotdeauna în spațiul postsovietic prin politica sa antirusă. Ea nu a surprins pe nimeni nici acum. Dar nici nu avem dreptul să privim cu calm cum vecinul nostru pufăie și se încordează în apropiere, visând să provoace un rău maxim țării noastre”, a scris Kadîrov despre Estonia.

„Cred că la astfel de provocări trebuie răspuns fără ceremonie – decisiv și dur. Bunurile Rusiei în străinătate sunt activele tuturor rușilor! Prin urmare, consider că punctele în care se iau astfel de decizii pentru jaful de-a dreptul al țării noastre ar trebui să devină ținta numărul unu pentru o lovitură cu rachetă țintită! Și vorbesc la propriu despre asta”, a scris șeful Ceceniei pe canalul său de Telegram.

65 de voturi pro, doar 3 voturi contra

Mai mult decât atât, liderul cecen a cerut ca Rusia să lovească ”punctele-cheie” cu sisteme ”condiționale” de rachete hipersonice Kinjal, pentru ”a răcori cele mai fierbinți capete estoniene”.

„Este neapărat necesar să răspundem cu salve în punctele-cheie, pentru ca data viitoare să nu aibă nici măcar chef să se gândească la astfel de atacuri la adresa Rusiei”, a mai scris liderul Ceceniei.

Te-ar putea interesa și Ramzan Kadîrov și-a numit fiul, în vârstă de 15 ani, în fruntea serviciului de securitate: „Cunoaște Coranul pe de rost și stăpânește bine armele”

Totuși, 65 de membri ai parlamentului eston au votat pentru adoptarea acesteia, în timp ce doar 3 au fost împotrivă.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Noi TESTE pentru șoferii din România. Ce analize sunt obligați să facă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Un bărbat atacat de urs în Sântioana, județul Bistrița-Năsăud
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!