Rapid anunţă ca va face apel la decizie şi, până la o soluţie definitivă, „mărcile notorii Rapid au fost şi rămân valabil înregistrate”.
Dumitru Dragomir negociază cu Rapid Bucureşti
„Având în vedere apariţia unor ştiri cu privire la situaţia legală a mărcilor notorii „RAPID”, legal înregistrate şi folosite de către noi, facem următoarele precizări:
– Suntem profund revoltaţi de faptul că, în anul de graţie 2020, Tribunalul Bucureşti pronunţă o hotărâre în contradictoriu cu o societate care nu a fost citată, căreia nu i s-a comunicat cerere de chemare în judecată, care nu a putut depune întâmpinare şi căreia nu i s-a acordat dreptul de a se apăra prin depunerea de probe şi invocarea de excepţii. Astfel, dreptul la un proces echitabil, prevăzut de art. 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, a fost încălcat în mod flagrant – în acord cu jurisprudenţa reţinută în cauzele Ruiz-Mateos împotriva Spaniei, pct. 63; McMichael împotriva Regatului Unit, pct. 80; Vermeulen împotriva Belgiei, pct. 33; Lobo Machado împotriva Portugaliei, pct. 31; Kress împotriva Franţei (MC), pct. 74. Nu cunoaştem motivele pentru care Tribunalul Bucureşti încalcă prevederile Codului de Procedură Civilă şi Convenţia privind drepturile omului. În sistemul de drept român nu se face justiţie „in absentia” cu încălcarea dreptului esenţial la un proces echitabil. Este limpede, însă, că la acest moment drepturile noastre sunt încălcate chiar de judecătorii care trebuie sa aplice legea.
– Suntem în egală măsură revoltaţi de faptul că Tribunalul Bucureşti pronunţă o hotărâre în contradictoriu cu o asociaţie care nu a fost citată, căreia nu i s-a comunicat cerere de chemare în judecată, care nu a putut depune întâmpinare şi căreia nu i s-a acordat dreptul de a se apăra prin depunerea de probe şi invocarea de excepţii şi care nici măcar nu este menţionată în dispozitivul hotărârii. Astfel, dreptul la un proces echitabil prevăzut de art. 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului a fost, de asemenea, încălcat în mod flagrant.
– Totodată, soluţiile nedefinitive pronunţate de Tribunalul Bucureşti, cu încălcarea legii, sunt surprinzătoare atât în raport de situaţia de fapt, cât şi de prevederile legale. Apelul pe care îl vom promova va restabili ordinea de drept, iar legea va fi aplicată. Protecţia drepturilor exclusive asupra mărcilor notorii RAPID, dobândite în mod legal şi folosite de noi, este încălcată chiar de către judecătorii care sunt chemaţi să aplice, dar şi să respecte, legea.
– Mărcile notorii RAPID au fost şi rămân valabil înregistrate, iar orice încălcare de către terţi reprezintă o încălcare a legii”, se arată în comunicatul FC Rapid.
Asociaţia Fotbal Club Rapid, care evoluează în Liga 4, a anunţat că Tribunalul Bucureşti a anulat, marţi, înregistrarea mărcii Rapid. Marca a aparţinut fostei grupări care a intrat în faliment şi a fost achiziţionată în 2018 de clubul din Liga 2, FC Rapid, cu suma de 400.000 de euro plus TVA. Din 2019, FC Rapid se află în litigiu cu AFC Rapid, entitate care are şi ea dreptul e folosi marca şi care solicita anularea mărcii Fotbal Club Rapid, achiziţionată la licitaţie publică. Litigiul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti în prima instanţă.