RAPID – CFR CLUJ 2-0. Giuleştenii înving campioana după cinci meciuri fără victorie

Rapid a produs cea mai mare surpriză a etapei și a învins-o pe CFR Cluj cu 2-0, la Mioveni, în urma dublei lui Adrian Bălan.
Filip Stan
17 oct. 2021, 22:44
RAPID - CFR CLUJ 2-0. Giuleştenii înving campioana după cinci meciuri fără victorie

UPDATE. În timp ce Şumudică, antrenorul demis de la campioană, este pe val în Turcia, Dan Petrescu trece prin momente grele la echipa din Gruia. Formaţia CFR Cluj, liderul Ligii 1, a fost învinsă, duminică seară, la Mioveni, cu scorul de 2-0, de FC Rapid, într-un meci din etapa a XII-a a primului eşalon.

Golurile au fost marcate de Bălan ’27, ’55. Rapidiştii au înscris şi în minutul 45, tot prin Bălan, însă reuşita acestuia a fost anulată pentru ofsaid.

Ardelenii au bifat a doua înfrângere din acest sezon, dar rămân lideri în Liga 1, pe când Rapid a luat o gură importantă de oxigen, după ce nu mai câștigase de cinci etape, urcând pe poziţia a cincea, de play-off.

Partidele FC Botoşani – Chindia Târgovişte şi Universitatea Craiova – Academica Clinceni, ultimele ale etapei, se vor disputa luni.

CFR Cluj este lider în clasament, cu 30 de puncte, în timp ce FC Rapid este pe 5, cu 21 de puncte. Poziţia a doua este ocupată de FCSB, care are 24 de puncte, iar pe trei se află FC Volumntari, de asemenea cu 24 de puncte.

Fotbalistul echipei CFR Cluj, Ciprian Deac, a declarat duminică seară, după meciul cu Rapid, pierdut cu scorul de 0-2, că el şi colegii săi trebuie să se trezească şi să revină cu picioarele pe pământ.

“Aşa e, când tratezi fotbalul cum l-am tratat noi în seara asta te pedepseşte. Dacă te dăruieşti şi alergi poţi să baţi orice adversar şi noi în seara asta aşa am pierdut. Dacă munceşti, dacă alergi, dacă te baţi cum s-au bătut ei în seara asta obţii cele trei puncte. Rapidul e un club mare în România, cu galerie frumoasă, şi acest lucru s-a văzut şi în seara aceasta. Trebuie să ne trezim, să ne dăm două palme şi să revenim cu picioarele pe pământ. Nu văzut un rezultat pozitiv altfel. Să sperăm că ne trezim până la meciul de joi şi vom avea altă faţă”, a spus Deac la Digi Sport. Întrebat dacă mai este rapidist, el a răspuns: “Nu se poate şterge cu buretele. Am fost rapidist de mic”.

Stirea initiala

RAPID – CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE. Rapid joacă acasă cu CFR Cluj, de la ora 20:30. Meciul e liveTEXT pe Romaniatv.net, televizat de Digi Sport 1, Look Sport și Telekom Sport 1.

Înainte de duelul cu campioana en-titre, gazdele se prezintă cu o formă slabă, după debutul furtunos de campionat care a surprins pe toată lumea. Echipa pregătită de Mihai Iosif nu a reușit să mai obțină trei puncte în niciunul din ultimele cinci meciuri, astfel că a avut parte de o cădere liberă în campionat, unde se află acum pe locul 7, cu 18 puncte. Ultimul meci câștigat în Liga 1 de Rapid a fost acum aproape două luni, 2-0 în deplasare cu FC Botoșani.

Rapid – CFR Cluj, 20:30, LIVE VIDEO pe Digi Sport 1.

Echipele 
Rapid: Moldovan – Goge, Săpunaru, Grigore, Morais – Crepulja, Albu, Sefer – Carnat, Bălan, Hlistei

CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Bouhenna, Burcă, Camora – Culio, Bordeianu, Deac – Petrila, Debeljuh, Chipciu

În tabăra adversă, lucrurile stau complet diferit. CFR Cluj este lider, cu 30 de puncte și un meci în minus față de FCSB și FC Voluntari, echipele care completează podiumul. Formația lui Dan Petrescu are patru victorii adunate în ultimele cinci meciuri și se poate distanța la 7 puncte de cele două grupări amintite anterior, în cazul unui triumf contra lui Rapid.

FCSB – MIOVENI 3-0. Echipa lui Becali, lovită de Covid şi fără sponsor pe tricou, se impune la scor

Deși este un meci disputat teoretic pe teren propriu, Rapidul va porni cu un mare dezavantaj în acest duel. Nemulțumiți de restricțiile impuse de autorități în ceea ce privește accesul pe stadioane, cei din Peluza Nord au anunțat că nu se vor prezenta la meciul de duminică.

Va fi pentru prima oară în acest sezon când „vișiniii” nu vor primi din partea suporterilor sprijinul care  a fost atât de important în duelurile mari din actualul sezon.

Adversare CFR Cluj: Victorie pentru Randers în Danemarca

Formaţia Randers, adversară a CFR Cluj în Conference League, a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Odense, într-un meci din etapa a XII-a a campionatului Danemarcei.

Rezultate Liga I: FC Argeş – Farul Constanţa 2-1

FC Argeş a învins-o pe Farul Constanţa cu scorul de 2-1 (0-0), duminică, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 12-a a Ligii I de fotbal.

FC Argeş a deschis scorul printr-un gol ”a la Mbappe”, acordat de arbitrul Sebastian Colţescu deşi arbitrul asistent Daniel Mitruţi a semnalizat ofsaid la olandezul Jafar Arias (51), care a primit o minge deviată de un adversar. Piteştenii şi-au majorat avantajul prin portughezul Diogo Viana (73), după o eroare gravă a lui Bradley de Nooijer.

Simona Halep simte finalul carieriei. „O să-mi fie mai greu să revin acolo unde am fost”
Golul oaspeţilor a fost înscris de Jefte Betancor (80 – penalty), după ce Alexandru Işfan l-a lovit pe Virgil Ghiţă în care în încercarea de a face o foarfecă.

Oaspeţii puteau obţine egalul, dar Ely Fernandes a trimis în bară (89). FC Argeş e neînvinsă de şase etape, în care are patru victorii şi două egaluri, iar în precedentele cinci partide nu a primit gol.

Farul nu are nicio victorie în deplasare în acest sezon, bilanţul fiind de trei egaluri şi patru eşecuri. Echipa antrenată de Gheorghe Hagi a câştigat toate cele cinci meciuri de acasă

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Doi români ajunși la all-inclusive în Turcia au avut parte de o experiență neașteptată. „Nu mi-am imaginat că vom primi așa ceva”. Cât au plătit pentru patru zile
Capital.ro
Devine obligatoriu în țară. Ordin semnat și parafat azi, 29 iulie: O nouă etapă pentru drepturile românilor
Playtech.ro
De ce este ziua de 29 iulie foarte importantă pentru români. Are legătură directă cu „Deșteaptă-te, române!”
DailyBusiness
Se dau bani GRATIS pentru români! Cardurile vor fi încărcate în august
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Vremea se schimbă brusc. Vești de ultimă oră de la ANM
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Criminalul din Brăila nu se mai poate STĂPÂNI! Anchetatorii sunt șocați de comportamentul lui. Ce face ori de câte ori aude numele victimei, dezvăluiri
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Care sunt simptomele infectării cu virusul West Nile. La ce trebuie să fim atenți și când trebuie să mergem la medic
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Coliziune fatală între tren și camion Kamaz în Rusia: doi morți și până la 100 de răniți
MediaFlux
ROMÂNII primesc 1.281 de LEI de la STAT. DREPT GARANTAT pentru PENSIONARI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!