Raportul cafea – apă perfect, dezvăluit de o barista. Cele 5 greşeli majore când preparăm cafeaua

Cafeaua, licoarea magică a dimineţii, a amiezii şi, pentru unii, chiar a serii, are efect revigorant şi ne dă energia necesară pentru cel puţin jumătate de zi. Specialiştii au însă unele recomandări importante.
Alina Costache
19 feb. 2023, 21:43
Raportul cafea - apă perfect, dezvăluit de o barista. Cele 5 greşeli majore când preparăm cafeaua

O barista a dezvăluit care sunt secretele pentru a obține cafeaua perfectă în fiecare dimineaţă. Oricine îşi doreşte să savureze cafeaua la ibric care să aibă un gust la fel de bun ca cea preparată într-o cafenea de succes. Fie că este vorba de boabele proaspăt prăjite sau de echipamentul elegant la care un barista are acces, cunoscătorii de cafea știu cum o poți face la fel de bună inclusiv acasă.

Cafeaua de la cafenea are un gust aparte. De cele mai multe ori este îndrăgită de fiecare iubitor în parte. De multe ori este greu să reproduci rețeta la tine acasă, dar nu este imposibil. Cu cât te străduiești mai mult și dedici timp procesului de preparare, vei observa că băutura ta preferată va avea un gust din ce în ce mai bun.

Câte linguri se adaugă la o cană pentru o cafea perfectă. Secretul pentru o băutură mult mai aromata şi energizantă

Experții în industrie își dezvăluie secretele privind pregătirea unei cești de cafea perfecte. Atunci când reușești să atingi ”raportul de aur” vei avea la masă o ceașcă perfectă de cafea. Potrivit Asociației Naționale a Cafelei din SUA, „raportul de aur” pentru o ceașcă de cafea este de una până la două linguri (aproximativ 10 grame) de cafea măcinată pentru fiecare șase căni de apă puse la fiert.

Proporția poate să varieze în funcție de cât de prăjite sunt boabele de cafea. Raportul de aur depinde de tipul de filtru cu care se lucrează. Acesta depinde și de tipul de cafea aleasă, spun specialiștii pentru Well Good.com. O cafea care este prăjită mai puțin va avea nevoie de mai puțină apă, spun specialiștii.

În cele din urmă, totul depinde de preferințele personale, iar cea mai bună modalitate de a afla este să exersezi cât mai mult și să testezi pentru a alege ”raportul de aur” potrivit pentru gusturile tale.

Atunci când alegi raportul ideal de cafea – apă trebuie să iei în calcul anumite lucruri. Pentru început este important să notezi într-un carnețel de fiecare dată când prepar cafea. În felul acesta o să poți exersa și o să ai notat atunci când băutura ta s-a apropiat cel mai mult de gustul pe care l-ai dorit. Mulți baristi țin un caiet mic la îndemână pentru a-și aminti proporțiile ideale de preparare. După ce ai stabilit proporția ideală pentru tine o să poți să-ți preari din nu băutura.

De ce nu este recomandat să bei cafea iarna. Licoarea magică a dimineţii face mai mult rău decât bine organismului atunci când temperaturile sunt scăzute

Când vine vorba de lucrul cu cafeaua, specialiștii spun că este important să măsori totul în grame. În felul acesta vei avea proporțiile exacte. Un cântar digital poate fi ideal în astfel de situații. Pentru că știm că ești iubitoare de cafea te invităm să afli mai multe și despre câte cești de cafea sunt recomandate zilnic.

Specialiști spun că există un anumit număr care nu ar trebui să fie depășit. Chiar dacă este o băutură delicioasă care îți oferă energia necesară pentru ziua lungă pe care o ai în față, este foarte important să o consumi cu moderație.

Cinci greșeli pe care le faci la prepararea cafelei. Dacă respecți aceste reguli îți va ieși la fel de bună ca cea de la cafeneaua preferatăVlad Ciurea - cafea

În al doilea trimestru al anului 2022, germanii au băut în medie aproape patru căni de cafea pe zi, stabilind un nou record, conform Asociației Germane a Cafelei. Tendința ascendentă a consumului de cafea continuă. Nu e de mirare, pentru că se crede că o băutură fierbinte are un efect pozitiv asupra sănătății, scrie aussiedlerbote.de. Să aruncăm însă o privire asupra celor 5 greșeli frecvente pe care le fac oamenii atunci când prepară cafeaua.

Ceea ce mulți nu știu este că există multe greșeli care pot fi făcute la prepararea cafelei pot strica gustul acestei băuturi sau chiar o pot face de nebăut. Pot fi evitate cu ușurință dacă țineți cont de câteva nuanțe.

O regulă importantă se aplică chiar înainte de a face cafeaua. Depozitarea corectă a cafelei măcinate joacă un rol important în aroma acesteia. Există multe specificații diferite pentru depozitarea corectă. Cu toate acestea, conform Öko-Test, cafeaua măcinată nu trebuie refrigerată, așa cum se recomandă adesea. Dacă cafeaua nu este închisă ermetic, va absorbi rapid aromele altor alimente din frigider.

Prin urmare, cel mai bine este să păstrați cafeaua măcinată în ambalajul original, la temperatura camerei, într-un recipient uscat, ferit de lumină și aer, înainte de preparare. În general, cafeaua măcinată nu trebuie păstrată prea mult timp în ambalaje deschise. Acest lucru poate duce la pierderea aromei și chiar la amărăciune.

Apa greșită
Apa joacă, de asemenea, un rol important în calitatea cafelei. Chiar și aici pot fi făcute greșeli. Trebuie să ai grijă ca apa folosită să nu fie nici prea tare, nici prea moale. Apa prea tare poate afecta negativ gustul cafelei. Dacă este necesar, se recomandă să folosiți apă fiartă sau minerală.

Cu toate acestea, apa nu trebuie să fie nici prea moale, deoarece aceasta poate spăla literalmente aroma cafelei măcinate, iar cafeaua își va pierde în cele din urmă aroma și va deveni neutră șa gust.

Prepararea cafelei la un nivel greșit de prăjire este o greșeală pe care o face aproape toată lumea. Dacă cafeaua ta nu are gust de cafeneaua ta preferată la colț, ar putea fi și din cauza modului în care este făcută. Indiferent dacă utilizați un aparat cu filtru, o presă franceză sau un espressor pentru a vă prepara cafeaua, trebuie să aveți grijă la cât de prăjită este cafeaua, potrivit revistei Röstfrisch.

În general, boabele de cafea de culoare deschisă sunt mai potrivite pentru cafeaua la filtru sau pentru prepararea cafelei cu o presă franceză. De obicei, numai boabele Arabica sunt folosite pentru prăjirea ușoară.

Ai grijă la măcinarea boabelor de cafea
Acordați o atenție deosebită gradului de măcinare a boabelor. Iubitorii de cafea adesea nu doresc să depună mult efort pentru a pregăti cafeaua, iar dimineața trebuie să o facă adesea rapid. Din acest motiv, mulți sunt tentați să macine boabele pentru cafea la filtru în prealabil. Dar, ca multe alte alimente, cafeaua are cel mai bun gust când este proaspăt preparată.

Prin urmare, este recomandată măcinarea boabelor de cafea chiar înainte de preparare, astfel încât cafeaua să aibă timp să-și dezvolte pe deplin aroma. Dacă boabele de cafea sunt măcinate în avans, își pierd rapid aroma și, în consecință, gustul

DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Spynews
Ramona Olaru, confesiuni dureroase despre copilăria ei! Și-a promis că nu se va întoarce niciodată în locul în care a crescut. Declarații exclusive la Viața fără filtru
Bzi.ro
Maurice Munteanu dă de pământ cu Melania Trump: „Părul prea coafat ca la concursurile de Miss din Europa de Est!“
Fanatik.ro
Metoda inovativă prin care va fi consolidat un bloc cu risc seismic din București. Are 900 de locatari, dar nu toți vor fi nevoiți să-și părăsească temporar apartamentele
Capital.ro
Călin Georgescu a anunțat în direct: Asta a fost finalul!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Cum reacționează sistemul imunitar în cazul alergiilor de la veninul de albine. Descoperirile făcute de oamenii de știință
Adevarul
Profesorul Cătălin Avramescu, candidat la alegerile prezidențiale: „România ar trebui să dețină arme nucleare pentru a intimida Rusia”
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
”Un bărbat toxic nu se va schimba”. Dana Roba, mesaj tranșant pe rețelele de socializare, după despărțirea de Beniamin | FOTO
Spynews
Ea este Daria, tânăra de 19 ani care s-a stins din viață în accidentul din Craiova. Trei persoane și-au pierdut viața pe DN6: ”Am venit să luăm rămășițele” | FOTO
Evz.ro
Scandalos! Bonusuri de 500.000 de lei la pensionare, în România. Cifra este reală
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Pensionarii primesc bani în plus din martie 2025! Cine sunt cei 1 milion de beneficiari
Cancan.ro
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu aruncă bomba. Ce funcție vizează dacă va fi interzis la prezidențiale
StirileBZI
Salariu de 500 de lei pe zi și trei mese, plus loc de cazare! Ce companie oferă aceste beneficii angajaților
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit
substantial.ro
SUA întărește securitatea la granița cu Mexicul: 1.000 de militari americani urmează să fie trimiși
MediaFlux
PENSIE va fi DIGITALĂ. Anunțul Casei de PENSII pentru TOȚI românii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nu stăpânești engleza și n-ai habar de securitatea aeroportuară? Poți fi șeful Aeroporturi București