UPDATE. Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a rămas fără imunitate parlamentară, după ce Camera Deputaților a votat astăzi în favoarea ridicării acesteia. În urma sesiunii de vot, 177 de deputați s-au pronunțat pentru ridicarea imunității, în timp ce doar 12 au votat împotrivă, iar un parlamentar s-a abținut.
Ridicarea imunității lui Nelu Tătaru vine ca urmare a unei cereri formulate de procurori în cadrul anchetei în care este acuzat de luare de mită.
Deputatul PNL Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, și-a susținut din nou nevinovăția, înainte de audierile din comisia juridică, care se reunește pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare.
”Nu am primit niciun ban. Nu am atins niciun ban. Ieri am văzut prima dată sau au văzut prima dată dosarul şi vă vor da datele tehnice din dosar. Nu, n-am atins niciun ban. Au fost nişte provocări, dar vă vor spune. Nici nu i-am luat”, a spus Nelu Tătaru la Parlament.
El a arătat că este chirurg de 25 de ani şi de 18 ani şi jumătate este în Huşi.
”Dacă există în cei peste 20.000 de pacienţi pe care i-am internat, pe care i-am tratat, pe care i-am operat sau pe care doar i-am consultat, vreunul care să spună în această viaţă că doctorul Tataru a cerut sau a continuat actul medical, atunci… Ca să vă înţelegeţi foarte bine, 60%, mai mult de 60% din timpul meu în Huşi este în spital. Spitalul este casa mea. Acolo consult, acolo dorm, acolo mănânc, mănânc împreună cu colegii mei. Recunoştinţa mea este zâmbetul lor, recunoştinţa mea este faptul că ei pot pleca pe picioare acasă şi zâmbetul care îl primesc inclusiv în oraş”, a mai afirmat Tătaru.
Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat, cu unanimitate de voturi, un raport de încuviinţare a cererii de percheziţie informatică şi domiciliară în cazul deputatului Nelu Tătaru, acuzat de luare de mită. Camera Deputaţilor urmează să dezbată şi să decidă prin vot asupra ridicării imunității fostului ministru.
UPDATE: Deputatii din Comisia Juridica au dat undă verde pentru ridicarea imunității lui Nelu Tataru. Raportul favorabil va merge in plenul Camerei Deputatilor pentru votul final. Imediat dupa aceea, procurorii vor putea sa faca perchezitii informatice si domiciliare în cazul deputatului.
Nelu Tătaru a participat la şedinţa comisiei, împreună cu avocata sa.
Membrii Comisia Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor au decis ca raportul pe cererea de ridicare a imunităţii lui Nelu Tătaru să fie prezentant luni, 14 octombrie, până la ora 13.00.
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că că social-democraţii vor vota în favoarea cererii de ridicare a imunităţii deputatului.
„Ştiţi foarte bine, cum votăm pentru ridicarea imunităţii. N-a mai fost nicio excepţie de foarte mulţi ani. Şi cred că, în sfârşit, au înţeles că Parlamentul nu este pentru a avea imunitate pentru fapte penale. Are imunitate pentru declaraţii politice. S-a încheiat acea epocă”, a spus liderul PSD.
Și liberalii spun că vor vota pentru ridicarea imunității fostului ministru al Sănătății.
„Cei la noi, întotdeauna, în ultimul timp, când se solicită ridicarea imunităţii, se votează ridicarea imunităţii. Şi, în acelaşi timp, sunt convins că şi Nelu Tătarul doreşte să se facă, ştiu eu, dreptate acolo şi să se limpezească lucrurile. Ce să spun? În general, aţi văzut că nu comentăm lucrurile acestea”, a spus la Antena3CNN Virgil Guran, vicepresedintele PNL.
Reamintim că fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost pus, joi, sub urmărire penală de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Acesta e cercetat pentru luare de mită în formă continuată de 57 de ori.
„În perioada 03 aprilie 2024 – 12 iulie 2024, în calitate de medic specialist în cadrul Spitalului Municipal