Rareş Bogdan anunţă că alegerile prezidenţiale s-ar putea muta în noiembrie sau decembrie: „Vom sta de vorbă cu delicateţe, onoare şi respect cu colegii noştri de guvernare”

Prim-vicepreşedintele PNL a declarat joi că PSD, atunci când îşi prezintă o candidatură şi ajunge într-o bătălie cu un reprezentant al dreptei, pierde alegerile. Despre mutarea alegerilor prezidenţiale, Rareş Bogdan a anunţat că se poate discuta oportunitatea, pentru o prezenţă masivă la urne.
Filip Stan
13 iun. 2024, 16:37
Rareş Bogdan anunţă că alegerile prezidenţiale s-ar putea muta în noiembrie sau decembrie:

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a anunţat joi că în 10 zile liberalii vor avea Consiliul Naţional şi apoi Congres până pe data de 10 iulie pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale, el precizând despre candidatul formaţiunii că este Nicolae Ciucă, preşedintele partidului. El a mai spus că nu se pune problema, în niciun caz, ca PNL să părăsească guvernarea, dar PNL va avea candidat propriu

”Partidul Naţional Liberal se întâlneşte mâine la Poiana Braşov, la ora 11,00, cu toţi preşedinţii de organizaţii pentru a face o analiză asupra alegerilor, pentru a vedea exact ce s-a întâmplat, pentru că am pierdut câteva preşedinţii de Consilii Judeţene, cum este Suceava, Maramureş, Timiş sau Prahova sau Caraş Severin, în schimb am luat primari foarte mulţi”, a spus Rareş Bogdan.

El a precizat că la Suceava PNL a luat 50 de primari, la Prahova, 55 de primari, la Maramureş, 44 de primari, la Timiş, 58 de primari.

”Deci, practic nu poţi să vorbeşti de pierderea judeţelor în integralitate, pentru că avem foarte multe primării câştigate”, a completat Rareş Bogdan.

Despre alegerile prezidenţiale, prim-vicepreşedintele PNL a ţinut să precizeze că decizia va veni în două săptămâni.  ”Pe calendarul firesc, săptămâna viitoare, Birou Permanent Naţional, apoi, la sfârşitul săptămânii sau în 10 zile vom avea Consiliul Naţional şi apoi Congres până pe data de 10 iulie pentru desemnarea candidatului. Candidatul este Nicolae Ciucă”, a mai anunţat Rareş Bogdan. El a precizat: ”Partidul Naţional Liberal este obligat, şi acest lucru ne-a arătat foarte clar, inclusiv votul de acum, este obligat să aibă candidat la preşedinţia României”.

Rareș Bogdan: Geoană, Ciolacu, Grindeanu, Tudose, oricare pierde în turul 2 la prezidențiale pentru că 60% din electorat e de dreapta

Despre discuţiile privind un candidat comun al coaliţiei PSD-PNL, Rareş Bogdan a spus: ”Vom sta de vorbă cu delicateţe, onoare şi respect cu colegii noştri de guvernare. Le vom transmite încă o dată că PNL nu părăseşte guvernarea şi continuăm actul de guvernare în beneficiul românilor, pentru atragerea de bani europeni, investiţii şi pentru creşterea economică serioasă şi nu se pune problema, în niciun caz, ca PNL să părăsească guvernarea, dar PNL va avea candidat propriu”.

”Sigur, că am fi foarte încântaţi ca PSD să-l susţină pe domnul general Nicolae Ciucă pentru preşedinţia României. Ar fi o chestiune firească, dar nici nu putem să le impunem social democraţilor să nu aibă candidat, dacă domniile lor doresc acest lucru”, a completat el.

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat joi că PSD, atunci când îşi prezintă o candidatură şi ajunge într-o bătălie cu un reprezentant al dreptei, pierde alegerile, el precizând că inclusiv la Bucureşti s-a văzut că lumea doreşte dreapta. ”Dacă domnul Geoană sau domnul Ciolacu, domnul Grindeanu, domnul Tudose sau altcineva candidează la preşedinţia României, în turul doi, oricare dintre aceştia pierde alegerea în faţa reprezentantului dreptei, respectiv domnului Nicolae Ciucă”, a precizat acesta.

„PSD, atunci când îşi prezintă o candidatură şi ajunge într-o bătălie cu un reprezentant al dreptei, pierde alegerile. Inclusiv la Bucureşti s-a văzut că lumea doreşte dreapta. Ăştia sunt votanţii. 60% din votanţii români sunt votanţi de dreapta. Se dovedeşte extrem de clar acest lucru”, a declarat Rareş Bogdan, întrebat dacă Mircea Geoană, susţinut de PSD, ar putea să îl învingă pe Nicolae Ciucă în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

El a continuat: ”Dacă domnul Geoană sau domnul Ciolacu, domnul Grindeanu, domnul Tudose sau altcineva candidează la preşedinţia României, în turul doi, oricare dintre aceştia pierde alegerea în faţa reprezentantului dreptei, respectiv domnului Nicolae Ciucă”.

”Noi cu 28% şi 30 şi ceva la primari aleşi, 38% dintre primari sunt liberali, e clar că avem prima şansă să ne ducem candidatul în turul 2, şi odată ce ajungem în turul 2, alegerile sunt câştigate”, a completat Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan, despre data alegerilor prezidenţiale: Dacă se consideră că e mai bine să avem reprezentare masivă, cum am avut la europarlamentare şi locale, atunci putem discuta, dar de comun acord, o eventuală mutare pentru noiembrie sau decembrie

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat joi despre o schimbare a datei alegerilor prezidenţiale că dacă se consideră că e mai bine să avem reprezentare masivă, cum am avut la europarlamentare şi locale, de peste 9 milioane, atunci pot discuta, dar de comun acord, o eventuală mutare pentru noiembrie sau decembrie.

Rareş Bogdan: Domnul Stănescu încearcă să îl împingă pe scări pe domnul Ciolacu. Cel mai potrivit la preşedinţia României este Nicolae Ciucă

”Conform discuţiei pe care am avut-o, a fost vorba despre data de 15 şi 29 ( septembrie, nr)”, a spus Rareş Bogdan despre o mutare a alegerilor prezidenţiale din septembrie în decembrie.

”Acum, sigur că vom sta de vorbă cu colegii de guvernare şi vom vedea apetenţa românilor pentru campanie în luna august, vom vedea implicarea la nivel local. Dacă se consideră că e mai bine să avem reprezentare masivă, cum am avut la europarlamentare şi locale, de peste 9 milioane, atunci sigur că putem discuta, dar de comun acord, o eventuală mutare pentru noiembrie sau decembrie”, a mai spus prim-vicepreşedintele PNL.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, despre organizarea prezidenţialelor în decembrie, că au o decizie luată în coaliţie, că alegerile sunt în septembrie.

Despre organizarea alegerilor prezidenţiale la termen, în luna decembrie, Ciolacu a răspuns: ”Domnul Ciucă, alături de mine şi de colegii mei, trebuie să ne asumăm deciziile pe care le-am luat. Noi avem o decizie luată în coaliţie, că alegerile sunt în septembrie”.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Descoperire uluitoare în spațiul cosmic. S-a identificat un “inel Einstein”
Capital.ro
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are Guvernul României
Playtech.ro
Zodiile care își găsesc marea dragoste începând din 23 iulie 2024. Cupidon e de partea lor
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Desertul cu o explozie de gusturi. Nu te poți opri din mâncat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după ce a ieșit din cabinet, greșeala lui majoră a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de caniculă în România! Zonele în care se vor resimți valul de căldură și disconfortul termic accentuat
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Cum Retragerea lui Joe Biden Din Cursa Prezidențială Afectează Strategia lui Donald Trump
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!