Rareş Bogdan: Ciucă va fi 100% președintele României. PNL va da președintele României

Întrebat dacă Ciucă e mai bun pentru această funcție decât Ciolacu, Bogdan a răspuns: „E la mare distanță, e mai bun ca oricare dintre candidați”.
Filip Stan
01 apr. 2024, 22:43
Rareş Bogdan: Ciucă va fi 100% președintele României. PNL va da președintele României

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan spune că președintele PNL, Nicolae Ciucă, va fi „100%” președintele României. Prim-vicepreședintele PNL a răspuns astfel când a fost întrebat, la Digi24, dacă Ciolacu e mai bun pentru funcția de șef al statului decât președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă ia în calcul candidatura la prezidențiale: „Dacă partidul va solicita acest lucru, partidul este suveran în astfel de situaţii şi voi proceda ca atare”

„PNL va da președintele României. Deocamdată nu am vorbit de negocieri pentru președinte, e o funcție care nu poate fi negociată la o masă și trebuie discutată o opțiune și o strategie după alegerile europarlamentare a spus Rareș Bogdan.

El a adăugat că Ciucă va fi „100% președintele României”. „E un om foarte echilibrat, rațional, cu mult bun simț. Eu spun că e cel mai potrivit. Ca președinte al României, datorită echilibrului, raționalității și modului în care ține echilibru într-o coaliție cu tensiuni uriașe. Faptul că aținut această coaliție, faptul că a reușit să ne convingă că este important să ne gândim la stabilitatea României într-un context mai intempestiv, cred că e cel mai potrivit pentru a asigura echilibrul României, care are în primul rând nevoie de stabilitate”, a susținut Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan: Vrem să luăm peste 90% din primării, peste 95% din CJ. Ne-am propus 17 europarlamentari, iar „Ciucă va fi candidat pentru că îl obligăm, e simplu”

Întrebat dacă Ciucă e mai bun pentru această funcție decât Ciolacu, Rareş Bogdan a răspuns: „E la mare distanță, e mai bun ca oricare dintre candidați”.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă este convins că va fi sută la sută candidat la prezidenţiale, Rareş Bogdan a precizat că vor discuta după 10 iunie cu partanerii de guvernare, însă în statutul partidului se precizează clar că preşedintele PNL este candidatul. ” ”Nu are ce face, îl obligăm”, a mai spus Rareş Bogdan.

Nicolae Ciucă, despre candidatura la prezidenţiale: Dacă partidul va solicita acest lucru, partidul este suveran în astfel de situaţii şi voi proceda ca atare

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni despre candidatura la alegerile prezidenţiale, că dacă partidul va solicita acest lucru, partidul este suveran în astfel de situaţii şi va proceda ca atare.

Preşedintele PNL a fost întrebat la sediul partidului cum comentează declaraţiile prim-vicepreşedintelui PNL Rareş Bogdan, potrivit cărora partidul îl va obliga să fie candidatul partidului la prezidenţiale.

”Dacă partidul va solicita acest lucru, partidul este suveran în astfel de situaţii şi voi proceda ca atare. Despre o formulă comună cu PSD, în care un partid să dea preşedintele şi celălalt premierul şi comisarul european, Ciucă a afirmat că sunt ipoteze şi în momentul de faţă niciuna nu este pe masă, nu s-a discutat. ”Nu e vorba de a exclude, aici este o analiză care se va petrece după ce vom avea rezultate din 9 iunie, după aceste rezultate vom avea fiecare dintre noi concluzii şi se vor transforma în decizii”, a spus liderul liberal.

Nicolae Ciucă a mai spus că ”lista comună PSD-PNL la parlamentare se poate aborda doar în situaţia în care există un candidat comun”.

Rareş Bogdan despre şansele lui Cîrstoiu la Capitală: „Traian Băsescu a intrat în turul doi cu 12,6% și a câștigat alegerile cu 56%”

„Traian Băsescu a intrat în turul doi cu 12,6% și a câștigat alegerile cu 56% și și-a anunțat candidatura cu 3 săptămâni înainte de a începe campania, deci cu 7 săptămâni până la alegeri. Nu sunt îngrijorat și spun că Cătălin Cîrstoiu, fiind candidatul unei coaliții cu peste 50% intenție de vot, cu un bazin electoral PSD de peste 30% și un bazin electoral PNL de 24%, doar trebuie să lipească cele două partide de domnia sa pentru a lua un 35-37%. Alegerile nu vor fi câștigate cu scoruri de peste 40%, probabil primii 3 candidați vor avea undeva la 30% și un pic. În momentul în care după șase zile de la anunțarea candidaturii ești cotat cu spre 20, dacă pe săptămână iei 2-3 puncte, nu e nicio problemă. Avem încă aproape 9 săptămâni, erau 10 când a ieșit sondajul dvs în urmă cu o săptămână, cred că dacă comandați un nou sondaj acum, are peste 20% intenție de vot. E vorba doar de lipirea candidatului, deja au fost 6-7 evenimente mari cu filialele PSD și PNL în București cu 1.000 de oameni, 600, 800, activul nostru e foarte puternic, e o armată uriașă. Din punctul meu de vedere nu se bate cu Piedone și nici nu trebuie să copieze gesturi de la el pentru că domnia sa se definește și se adresează altui electorat.

O spune un om care a văzut dezvoltarea unor orașe care erau prăfuite sau erau într-o situație foarte complicată, iar în momentul în care Ilie Bolojan a ajuns la Oradea sau Emil Boc la Cluj după Gheorghe Funar, sau când a ajuns Klaus Iohannis primar la Sibiu, cele trei orașe au suferit o mișcare extraordinară de atragere de investiții, de schimbare a calității vieții, și acest lucru trebuie să-l înțeleagă și bucureștenii. Vor întoarcere în timp la anii ’90 sau vor pur și simplu să privească spre viitor sau vor să continue într-un ritm în care totul este foarte temător, fără proiecte majore, cu blocaje, asta dacă vor să continuea cu Nicușor. L-am descris mai întâi pe Piedone, iar apoi pe Nicușor. Nicușor Dan în urmă cu 4 ani a luat masiv voturi din partea dreptei conservatoare, liberale plus a dreptei progresiste, mă refer la termenii europeni ale celor doi termeni ideologici. Cred că Cătălin Cîrstoiu trebuie să convingă împreună cu liderii PNL și cei din București, Sebastian Burduja, Ciprian Ciucu și ceilalți, zona liberală, zona clasică a votanților PNL, cred că el este soluția, sunt convins că o va face”, a spus Rareș Bogdan la un post TV.

„Această alianță depune liste și candidați în 3.241 de unități. 90% din cele 3.241 de comune din România și orașe vor fi câștigate de către PNL sau PSD și cele patru-cinci locuri unde mergem împreună, în restul mergem separat. Vom lua 90% cu candidați liberali sau socialiști. E extrem de important să câștigăm Sectorul 1 și să restartăm, îl avem pe Tuță, un vizionar. Venim la 2 cu un candidat și în Sectorul 5. Acolo e bătălia mai grea. Venim la Capitală, repet, nu e absolut nicio bătălie pierdută, nu se pune pronlema de așa ceva, nu trebuie decât să ne organizăm foarte bine. Nu pierdem, eu nu cred că pierdem. Tot eu vin să explic, vă spun că vin de mână cu primarul Cătălin Cîrstoiu. Eu am refuzat, în urmă cu patru ani de zile am cochetat cu ideea și atunci asta a fost, nu a mai contat, nu am candidat. Îmi place mult ce fac la Bruxelles și am fost unul dintre cei mai buni europarlamentari”, a mai precizat Rareș Bogdan.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Armata devine obligatorie în România!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Schimbări în supermarketuri. Noi obligații pentru producători
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Nuntă cu final tragic! O șoferiță și-a condus mama spre MOARTE, după ce s-a răsturnat într-o râpă.
Capital.ro
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate continentele lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Joe Biden se retrage din cursa prezidențială: decizie luată pe fondul presiunilor și sondajelor nefavorabile
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!