Marcel Ciolacu a spus că vrea ca de acum încolo discuțiile să fie la nivel restrâns, doar cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, secretarii generali și vicepremierii, fără participarea prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan.
„Fiindcă am ședință cu Ciucă, vom face aceste ședințe până ne aliniem cu toții într-un fair play, într-un gentlemen’s agreement, o să fac cu Nicolae Ciucă, cu secretarii generali, cei doi vicepremieri, discutăm toate problemele, ne întoarcem fiecare la partidul lui și luăm hotărâri. Eu nu mai vreau să fac o coaliție lărgită cu niște domni sau doamne care, după ce se termină coaliția și ajungem la concluzii, ieșim și dinamităm din interior o coaliție”, a declarat Marcel Ciolacu.
În replică, vineri, la Digi 24, Rareș Bogdan i-a transmis lui Ciolacu că nimeni nu-i poate interzice să participe, pentru că este prim-vicepreședintele partidului, adăugând că ce a spus premierul „au fost doar vorbe aruncate”.
„S-a înscris Marcel Ciolacu în PNL? Că asta e un Breaking News, dacă s-a înscris. Eu sunt ales de 5.000 de oameni, reprezentant al celor 240.000 de membri ai PNL, ca prim-vicepreședinte al PNL cu cel mai mare număr de voturi după președinte. Practic, sunt al doilea om votat, având în vedere că secretarul general este votat doar de Consiliul Național, care este format din 650 de membri. Tot atunci, Consiliul Național, reieșit în urma congresului a hotărât ca cei patru prim-vicepreședinți ai partidului și secretarul general, plus președintele ales al partidului, să participe în Consiliul de Coordonare al Coaliției”, a explicat el.
Rareș Bogdan spune că nu vrea o rupere a coaliției și a explicat, referitor la Marcel Ciolacu, că „nu are cum să-i interzică” și că „nici nu crede că încearcă să facă asta”.
„Cred că a fost doar o vorbă aruncată, nimic altceva. Atât timp cât sunt prim-vicepreședinte al PNL nimeni nu-mi poate interzice. Sigur, datorită programului meu, pentru că am văzut că alte televiziuni foarte prietene cu PSD erau foarte acide, spunând că nu am participat, păi e greu, pentru că nu pot fi și la Parlamentul European și în București. Eu am spus niște lucruri, am cerut lămuriri, nu am denamitat nimic, am fost vocea PNL. Ca să ai bani să dai pensii, salarii, să plătești bugetari trebuie să ai companii private care să aducă plus valoare. Dacă dinamitezi cu impozite, taxe, scoți facilități pentru companiile private românești și străine nu mai ai bani la buget”, a mai spus liberalul.