Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a fost provocat de România Tv să facă cumpărături pentru masa de Revelion. Liderul liberal a avut şi un buget 200 lei. Cumpărăturile a spus că le face pentru doi adulţi, bunicii, şi un copil. El şi soţia vor petrece la restaurant.
„E complicat, sa vedem ce vrem sa facem ca de Anul Nou trebuie sa fie cateva bucate care sa nu lipseasca, salata de boeuf. Avem nevoie de cartofi, muraturi. Trebuie sa ma incadrez intr-un buget, trebuie sa ma ajutati sa iau mai putine cantitati. Am nevoie de morcovi, cartofi. Daca puneti albitura nu mi dati cantitati mari ca sa nu coste mult, cantitati mici pentru doi bunici si un nepotel ca parintii merg la restaurant sa petreaca”, i-a spus Rareş Bogdan vânzătoarei de la piaţă.
Rareş Bogdan a precizat că „preturile nu sunt mici, pentru ca inflatia a crescut, cu 20% s-a prabusit puterea de cumpararea plus ca au crescut preturile la energie, chiar daca am gasit doua solutii de plafonare”.
Din coşul europarlamentarului nu au lipşit nici murăturile. A cumpărat castraveţi muraţi şi gogoşari.
„Am buget şi trebuie sa ma incadrez, cativa castraveti imi spuneti dvs cat”, i-a spus liderul PNL vânzătoarei.
Şi cum se învârtea Rareş Bogdan printre tarebele de la piaţă, un bărbat a venit la el şi i-a dat să guste şorici.
VIDEO cu întreaga scenă aici:
Rareş Bogdan, venituri de 10.000 de euro pe lună la Parlamentul European
Rareș Bogdan s-a născut pe data de 17 septembrie 1974 în Ocna Mureș, Alba. Acesta activează ca jurnalist și ca politician român în PNL. Rareș Bogdan este absolvent al Școlii Generale Lucian Blaga, al Liceului Teoretic Petru Maior, urmând cursurile Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, la Facultatea de Științe Politice și Administrative. Ulterior, acesta și-a continuat studiile, obținând o diplomă de master și în Științe Politice. Mai mult decât atât, Rareș Bogdan a lucrat ca ziarist la „Ziua de Ardeal” și, în anul 2004, a pus pe picioare cotidianul „Ziua de Cluj”, alături de un prieten. Timp de șapte ani, acesta a scris mai multe articole pentru ziarul propriu. În prezent, Rareș Bogdan este membru al Parlamentului European din anul 2019 și face parte din PNL.
Împreună cu soția sa, Rareș are mai multe afaceri. Acesta deține, în Cluj-Napoca, o florărie și o cafenea și, în Capitală, are o sală de sport. Mai mult decât atât, acesta deține două terenuri. Un teren intravilan se află în Alba Iulia și are 9.100 de metri pătrați, în timp ce al doilea se află în Voluntari și are o dimensiune de 2.349 de metri pătrați. În continuare, tot în Voluntari, acesta deține o casă de 321 de metri pătrați și, în Cluj-Napoca, are un apartament de 100 de metri pătrați. De asemenea, Rareș și soția lui au împreună tablouri a căror valoare se ridică la 200.000 de euro, ceasuri de 200.000 de euro, bijuterii estimate la 150.000 de euro și argintărie în valoare de 15.000 de euro. Florina și soțul ei au în conturi aproximativ 60.000 de euro și datorii care au ajuns la 349.244 de euro.
Din proiectele televizate pe care le-a avut, Rareș Bogdan a avut venituri salariale de 276.000 de lei și altele de 21.633 în calitate de consultant al unei companii. În continuare, acesta a mai încasat bani și de pe urma muncii prestate în calitate de consultant de imagine, în valoare de 166.615 lei.
Un salariu de europarlamentar depășește 6.000 de euro pe lună, iar un parlamentar din România primește doar 2.200 de euro. La finalul mandatului, Rareș Bogdan va avea un câștig financiar de 1 milion de euro. Pe lângă salariu, acesta va mai primi și alte decontări. Prin urmare, pentru călătoriile efectuate în interes de serviciu, în cadrul Uniunii Europene, fostul jurnalist va mai primi peste 4.200 de euro pe an.
Un europarlamentar mai are și alte beneficii, iar printre acestea se numără diurna și costurile de cazare. Diurna de 320 de euro se dă în fiecare zi și este necesară pentru acoperirea costurilor cu cazarea, mesele și alte cheltuieli. Un lucru este important de știut, Rareș Bogdan va primi diurna doar dacă se află la Bruxelles sau Strasbourg, adică el trebuie să semneze registrul de prezență la evenimentele la care participă. Fostul jurnalist va mai primi 4.513 euro pe lună pentru activitatea de europarlamentar pentru a-și închiria biroul, pentru costurile de management, abonamentele la companii de telefonie și altele. Și pensia unui europarlamentar este măricică, acesta reprezintă echivalentul a 3,5% din salariul pentru un an de mandat în Parlamentul European. Însă pensia unui europarlamentar nu va depăși mai mult de 70% din total.