Rareș Bogdan, despre o posibilă unire a dreptei la alegeri: ”Noi avem o agendă pe care suntem siguri că o vor îmbrățișa și USR, și REPER, și PMP, și Forța Dreptei”

Rareș Bogdan vorbește despre o posibilă coaliție a forțelor de dreapta cel puțin pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Acesta spune că viziunile politice comune sunt comune partidelor de dreapta și aruncă, din nou, săgeți către PSD.
Mircea Filipescu
04 aug. 2024, 16:24
Rareș Bogdan, despre o posibilă unire a dreptei la alegeri: ”Noi avem o agendă pe care suntem siguri că o vor îmbrățișa și USR, și REPER, și PMP, și Forța Dreptei”

Rareș Bogdan spune că PNL propune o strategie reformistă, care va fi îmbrățișată cu siguranță de partidele de dreapta, și spune că PSD, când a fost la guvernare, doar a împărțit ”bogăția lăsată de dreapta”.

”Mă bazez pe doamna Lasconi pentru ultima săptămână din noiembrie și prima săptămână din decembrie că va fi alături de liderul PNL, Nicolae Ciucă, pentru a reuși impunerea unui președinte de dreapta în România. Dânsa are un discurs tipic de opoziție, nimic blamabil, este firesc. Noi suntem la putere și am venit aici pentru a face lucruri. Am făcut în administrațiile locale, dar si la nivel central. Sunt nenumărate lucruri de la stabilitate României la investiții pentru România, la bani europeni, PNRR, foarte multe obiective pe care le-am bifat în acești ani de zile. Am făcut această alianță cu PSD la guvernare nu din simpatie unii față de ceilalți, probabil nici dânșii nu ne simpatizează foarte mult, dar nici noi pe dânșii. Pentru momentul istoric actual, credem că a fost cea mai bună soluție pentru a avea stabilitate, pentru nu duce România într-o criză politică profundă, având în vedere că deja erau crize succesive care afectau România: criza covid și post covid, criza energetică care au zdrobit economii mult mai puternice decât a României.

Citește și: Marius Budăi critică aspru guvernările de dreapta. Marcel Ciolacu, cu mult peste foștii premieri Ciucă, Cîțu și Orban

Noi avem niște lucruri asumate care au funcționat extrem de bine, acolo unde am avut posibilitatea să le implementăm. Vorbim despre Oradea, Bihor, Cluj, Alba, Suceava, Iași, Constanța, Arad, Sibiu, Brașov, locuri unde guvernările locale, atunci când au funcționat în jurul unui lider puternic și cu o agendă reformistă pentru zona respectivă, au fost foarte bune. Noi avem o agendă reformistă. Considerăm că după 35 de ani, România are nevoie de reforme profunde. Dacă PSD este capabil să facă aceste reforme, putem sta de vorbă. Deocamdată, cei care au anunțat reforme similiare din punct de vedere administrativ, din punct de vedere politic, economic și multe altele, au fost cei din dreapta eșicherului politic. Până acum, stânga doar a împărțit sărăcia sau ceea ce a adunat dreapta. Noi avem o agendă pe care o punem pe masă. Suntem convinși că forțele de dreapta o vor îmbrățișa, fie că vorbim despre REPER-ul domnului Cioloș, fie că vorbim despre USR-ul doamnei Lasconi și a domnului Drulă, fie că vorbim despre PMP sau Forța Dreptei.

În PNRR sunt 540 de borne reformiste. Unele dintre aceste borne nu au nici un fel de legătură cu realitatea românească și ar fi trebuit să fie mult mai bine scrise, mult mai bine impuse. Noi impunem niște lucruri, niște linii directoare, linii strategice pentru România. Dacă domniile lor se pot ralia acestor acțiuni real, nu doar verbal, putem sta de vorbă. Sunt convins că cei din zona de dreapta vor îmbrățișa aceste reforme,” a spus Rareș Bogdan la Antena 3.

Citește și: Victor Ciutacu, despre mafia care-l vrea pe Geoană preşedinte: „Nu mai e petrecere sau adunare mediatizată să nu bage Geoană capu-n poză”

Spynews
Cine sunt tinerele ucise cu sânge rece pe litoral, de cel supranumit Șacalul. Denisa avea 28 de ani, iar Delia 34. Ambele femei fuseseră date dispărute / FOTO
Bzi.ro
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri și vineri
Fanatik.ro
Temperatura ideală la care să speli lenjeria de pat. Greșeala pe care multe gospodine o fac și care poate distruge țesătura
Capital.ro
Durere infinită în muzica populară. S-a stins maestrul naiului din România
Playtech.ro
Detalii șocante despre moartea stewardesei românce găsită moartă în Japonia. Ce au aflat anchetatorii
DailyBusiness
Cât trebuie să muncești ca să ai o pensie decentă? Salariile mari din România se luptă cu pensiile mediocre
Adevarul
Degeaba ridicăm F-urile să urmărească dronele rusești, degeaba le identificăm și le luăm la țintă: „Probabil politicienii noștri așteaptă pierderi de vieți umane”
Spynews
Despărțire surprinzătoare în showbiz! Au pus punct relației după șase ani, deși aveau planuri de căsătorie
Spynews
Ce răspuns a dat Cristina de la Insula Iubirii la întrebarea: "De ce mai ai poze cu Andrei pe Instagram?" Care e, în prezent, relația foștilor concurenți / VIDEO
Evz.ro
Nuntă mare în octombrie. Valeriu Gheorghiță cu Monica Bârlădeanu și-au ales nașii
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Cancan.ro
Mormântul Denisei Răducu a ARS ca o torță!!! Imagini șocante de la cimitirul din Ștefănești, părinții ei sunt devastați
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cadavrele a doi bărbați din Brașov plutesc de zile întregi pe Marea Neagră! Motivul pentru care autoritățile nu le pot recupera! Familiile sunt disperate
Capital.ro
Adio, maestre! A murit cel mai iubit ACTOR al românilor. A fost idolul a generații întregi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de ani și era unicul copil al părinților: ”Facem un apel către toți cei care...”
substantial.ro
Detalii noi în ancheta dublei crime din Constanța: Principalul suspect și complicea sa, reținuți
MediaFlux
NOUL PRAG de IMPOZITARE a PENSIILOR! SIMONA BUCURA OPRESCU a anunțat EXACT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...