Rareş Bogdan, după ce Orban l-a acuzat de trădare: „PNL are nevoie de o reîmprospătare”

Ludovic Orban a declarat că se aştepta să fie trădat de Rareş Bogdan după ce primvicepreşedintele PNL a apărut în poza de grup de la anunţul candidaturii lui Florin Cîţu. Europarlamentarul nu a rămas dator.
Filip Stan
30 mai 2021, 22:34
Rareş Bogdan, după ce Orban l-a acuzat de trădare:

Rareş Bogdan îl atacă iarăşi pe Ludovic Orban, după ce şi-a anunţat oficial suţinerea pentru premierul Florin Cîţu la conducerea PNL. „Eu nu am trădat pe nimeni. Eu am venit în PNL. Nu am venit pentru un om sau adus de un om. Eu am venit în PNL și cred că PNL are nevoie de o reîmprospătare, deci nu cred că este corect să se spună că am trădat pe cineva.

Nu am trădat pe nimeni, am rămas liberal și voi rămâne liberal. Oricum, se va încheia acest periplu de patru luni de zile de bătălie internă, pe care eu sper foarte sincer să se desfășoare cu armele corecte, fără atacuri la persoane. Avem responsabilitatea guvernării, în primul rând. Nu ne putem juca cu România, bătălia electorală pe care o avem de dus este abia peste trei ani de zile. Nu știu ce a vrut să spună domnul Ludovic Orban. Îi mulțumesc pentru cuvinte. Nu a făcut decât să recunoască o chestiune vizibilă, atunci când eu am venit în PNL și m-am implicat, am energizat partidul, aducând patru-cinci, nu știu câte procente, cu siguranță un procent am adus. Și lucrul acesta s-a văzut”, a declarat Rareș Bogdan la A 3.

Reacţia europarlamentarului a venit după ce președintele PNL a fost întrebat duminică dacă simte că a fost trădat de Rareș Bogdan. Amintim că Orban l-a susținut pe fostul jurnalist pentru alegerile europarlamentare.  Între timp, frământările interne ale PNL l-au convins pe Rareş Bogdan că soluţia corectă pentru viitorul formaţiunii este Florin Cîțu, care și-a anunțat candidatura la șefia PNL spunând că este nevoie de un suflu nou.

Ludovic Orban se aştepta să fie trădat de Rareş Bogdan: A avut declarații nu foarte prietenoase la adresa mea
„Este opțiunea fiecărui membru al PNL. Știți foarte bine că Rareș Bogdan a avut anumite declarații nu foarte prietenoase la adresa mea și orice observator atent se putea aștepta… Dar, deocamdată, a fost într-o poză.

(…) La Congresul PNL vor participa 5.000 de delegați. Opțiunea celor 5.000 de delegați va fi stabilită pe baza ofertelor, pe baza istoricului pe care îl avem fiecare și, de asemenea, în funcție de opțiunea celor 200.000 de membri ai PNL, pentru că un delegat trebuie să reprezinte niște opțiuni”, a spus preşedintele PNL.

De asemenea, în discursul susţinut în cadrul Consiliului Național al PNL, liderul liberalilor a punctat că  de fiecare dată când a fost atacat din interior, a întors și celălalt obraz. Orban susţine că a făcut asta pentru că și cei care nu au fost alături de el rămân colegii săi. Congresul Național al PNL este programat la data de 25 septembrie.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, nu exclude posibilitatea de a mai apărea candidaţi la şefia formaţiunii. ”PNL este un partid democratic, în care nimeni nu a fost descurajat să candideze dacă are o ofertă serioasă”, a declarat Orban. Întrebat dacă consideră trădare faptul că Rareş Bogdan îl susţine pe Florin Cîţu. Orban a afirmat: ”Deocamdată, a fost doar într-o poză”.

CTP: Orban e un combinagiu. Pentru România, soluția mai bună ar fi Cîțu

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Reduceri la facturile la energie. Cum se calculează consumul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'