Rareș Bogdan îl ironizează pe Dacian Cioloş privind asocierea USR PLUS – AUR. „Cum va explica domnul Cioloș această alianță nefirească la Bruxelles?”

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a lansat o provocare pentru Dacian Cioloș, președinte al Renew Europe, căruia i-a cerut să le explice oficialilor de la Bruxelles cum este posibilă o alianţă între USR PLUS şi AUR.
Filip Stan
02 sept. 2021, 23:32
Rareș Bogdan îl ironizează pe Dacian Cioloş privind asocierea USR PLUS - AUR.

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, l-a întrebat pe Dacian Cioloş cum va explica la Bruxelles faptul că şi-a dat jos propriul Guvern cu ajutorul AUR.

„În al doilea rând, mi-aș dori foarte mult ca domnul Cioloș, cu care ne aflăm în Parlamentul European într-o alianță pro-europeană, a valorilor europene, eu din grupul PPE, domnia sa conducând grupul Renew, votând și făcând front împotriva suveraniștilor, a extremiștilor de dreapta și extremiștilor de stânga, să explice la Bruxelles că s-a aliat cu ECR, adică cu cei din care fac parte și Alternative für Deutschland și partidul domnului Salvini. Dacă domnul Cioloș reușește să explice colegilor săi, și ai mei, că, în România, USR PLUS este aliat într-un demers de a răsturna propriul guvern…. (…), înseamnă că eu nu mai înțeleg politica. Cum va explica domnul Cioloș această alianță nefirească?“, a afirmat europarlamentarul Rareș Bogdan, la Antena3.

De asemenea, europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a vorbit despre necesitatea implementării Planului Anghel Saligny, cu toate că a fost contestat de USR PLUS.

„Este absolut normal ca Guvernul să rămână în picioare, să pună în aplicare Planul Anghel Saligny, prin care scoatem din sărăcie și modernizăm comunitățile locale. Lumea trebuie să afle că, după 31 de ani de democrație, în România sunt 69% de localități care nu sunt legate la rețeaua de gaze, 54% la canalizare și 29% la rețeaua de apă. Asta e realitatea României de azi, e normal să investim în aceste comunități.

Eu îmi doresc să văd, în viitor, două chestiuni. Ce vor face colegii noștri de guvernare din USR? Vor face o moțiune de cenzură împotriva domnului Drulă, împotriva domnului Năsui, a domnului Ghinea, a domnului Barna, a doamnei Mihăilă, pentru că nu înțeleg… dânșii vor să își dea jos propriul Guvern? Asta a făcut domnul Dragnea la un moment dat împotriva domnului Grindeanu și a domnului Tudose. Nu cred că colegii noștri din USR vor face asta” a precizat Rareș Bogdan, conform sursei citate.

Citeşte şi: USR PLUS depune moţiunea împotriva lui Cîţu cel mai târziu luni. Dan Barna: „Dacă moțiunea nu trece, ne dăm demisiile instantaneu. De ce să ne retragem înainte?”

Barna, explicaţii despre discuţiile USR PLUS cu AUR: „Nu este vorba de o alianță, ci despre o moțiune de cenzură”

În schimb, Dan Barna a dat de înţeles că nu e vorba de o alianţă între USR PLUS şi AUR, cu toate că partidele discută susţinerea în comun a unei moţiuni de cenzură împotriva lui Florin Cîţu.

„Nu este vorba de o alianță nici cu PSD, nici cu AUR, ci despre o moțiune de cenzură prin care premierul „trebuie trimis acasă pentru că nu are competența profesională și morală să conducă un Guvern.

În momentul în care am văzut ceea ce s-a întâmplat ieri (miercuri – n.r.), o zi în a cărei dimineață coaliția funcționa foarte bine, iar până seara borcanele erau sparte și cioburile pisate mărunt de către premierul Cîțu, singura opțiunea pe care o mai aveam la dispoziție era o moțiune de cenzură pentru a transforma în realitate, în acțiune concretă lipsa de susținere de care premierul o are din partea USR PLUS. În cursul dimineții am făcut acel apel către toți parlamentarii pentru susțierea unei moțiui de cenzură. Sunt două variante de moțiune, toate variantele sunt pe masă. Vom vedea pe care dintre cele două variante vom merge mai departe”, a afirmat Dan Barna.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu aruncă bomba. PSD va vota moţiunea de cenzură iniţiată de USR şi AUR împotriva lui Florin Cîţu. Care e condiţia – EXCLUSIV
 

Spynews
David Popovici a vorbit despre relația pe care o are cu Taisia, iubita lui: „Mă face să nu mă simt vinovat”
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Cum a fost țepuit un român în Turcia: ”Ce era să fac? Să mă iau la bătaie cu ei?!”
Capital.ro
Amendă de 2.000 de lei. Românii au interzis. Legea care se aplică deja în toată țara
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
Noua înşelătorie care face ravagii în România. „Au luat câte 200.000 de euro de la Guvern”
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
Țara de vis în care să vă petreceți anii de pensie. Serviciile medicale sunt gratuite și se află în topul statelor cu un nivel de trai avantajos
Spynews
David Popovici luptă pentru aurul olimpic și la 100 de metri. Programul de marți al românilor la Jocurile Olimpice de la Paris
Evz.ro
Locul din România în care te naști din nou. Tot stresul se elimină pe aceste meleaguri
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Florin Salam, primele declarații după ce Roxana Dobre și-a luat copiii și s-a mutat la mama ei: 'N-are rost!'
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Tragedie pe DN7 din Arad: Un tânăr de 22 de ani a murit pe loc după ce prietenul său de 18 ani a intrat în coliziune frontală cu un TIR
Capital.ro
Obligatoriu de la 1 septembrie. Amendă și 5 puncte de penalizare. S-a dat ordin de la UE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri între Xi Jinping și Volodimir Zelenski
MediaFlux
PENSIE 2024. PENSIONArII avantajați de formula de calcul.
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?