Rareș Bogdan: „Nu vin în Guvern să ascut creioane. Dacă vor să vin și au nevoie de mine, vin cu portofoliu de ministru, altfel, nu”

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, a dezvăluit că singura condiție să intre în Guvern ar fi un portofoliu de ministru. "Nu vin să ascut creioane", a spus el.
Alina Costache
21 apr. 2023, 10:46
Rareș Bogdan:

Rareș Bogdan a explicat că prezența lui în Guvernul României ar fi posibilă doar dacă primește portofoliu de ministru și că nu vine „la ascuțit creioane”.

„Știți părerea mea, noi suntem într-o căsătorie de conveniență. Nu voi fi nici îndrăgostit și nici într-un caz, altfel decât am fost. Nu suntem îndrăgostiți, nu ne iubim, trebuie să trăim împreună în aceeași casă în momentul ăsta, pentru că așa arată stabilitatea politică, și așa arată majoritățile aritmetice în România.

Legat de prezența mea în guvern, am spus extrem de clar. Eu nu vin în guvern să ascut creioane, nu am nicio trebuință de a veni în guvern, pentru că sunt unul dintre europarlamentarii foarte activi și, zic eu, cu oarecare influență nu doar în grupul meu, fac treabă pentru România, deci eu nu țin să vin în guvern.

Dar dacă PNL consideră că prezența lui Motreanu, Bogdan, Bușoi, Turcan, Bolojan, Nazare, care o mai fi acolo, Falcă, e importantă în guvern și consideră că trebuie să vin de la Bruxelles, deși nu-mi convine să vin și să las lucruri nerezolvate aici, voi veni. Aici nu contează ce vrea Ciolacu, sau ce vrea Grindeanu, sau ce vrea Tudose sau Stănescu. Aici contează ce vrea PNL, pentru că noi ne impunem miniștrii.

Citește și Rareș Bogdan a găsit soluția pentru criza cerealelor din Ucraina: „Trebuie discutat cu specialiștii de la Bruxelles!”. Atac la adresa ministrului Petre Daea

Și le mai spun ceva. Nu a fost discuție de a prelua Ministerul Mediului, nu luăm nimic UDMR, mai ales înainte cu două săptămâni ca aceștia să aibă alegeri importante. Cine nu înțelege cum arată platforma UDMR și istoria UDMR, atunci ar trebui să verifice și să înțeleagă că nu poți să vii să bagi sula-n coaste unora, înainte cu două săptămâni de alegerile pe care le au.

Noi nu dorim să scoatem UDMR de la guvernare. PSD încearcă să introducă în spațiul public ideea, noi n-avem ce să ne împăcăm, noi am semnat un protocol. Protocolul este în trei și îl vom respecta întocmai. Ca lucrurile să fie foarte clare – PNL nu va mișca o virgulă din protocol. Dacă va mișca cineva, sau cineva negociază în numele PNL, făcând abstracție de primari, BPN, de Consiliul Național, de Biroul Executiv și de pozițiile tuturor celor șase lideri PNL în frunte cu Ciucă, Bode, Bogdan, Motreanu, Flutur, Boc, Bolojan și așa mai departe, greșește foarte mult.

PNL merge doar pe respectarea protocolului. Adică, Ministerul Transporturilor, vicepremier, secretarul general al guvernului și Ministerul Finanțelor, conform protocolului semnat în 2 decembrie 2021, vor veni după rotativa guvernamentală la PNL. Nu acceptăm nici 3 ministere pe un minister, nu ne interesează să luăm de la UDMR nimic, nu ne interesează să luăm nimic de la PSD, ne interesează să venim cu cei mai buni oameni, să ocupăm ceea ce este semnat în protocol.

Citește și EXCLUSIV| George Simion, atac fără precedent la adresa lui Rareș Bogdan: ”Ar trebui să se retragă din viața publică de rușine”

Cine spune că vrea să miște o literă din protocol, sau că să lăsăm un minister, sau să lăsăm secretariatul general al guvernului, nu cunoaște PNL și nu înțelege că un om sau doi nu pot hotărî în numele PNL. Nu vin la Interne, am spus-o, la Apărare nu, că nu-i la noi, e la PSD. Eu nu vin la ascuțit creioane, asta să fie clar. Dacă cineva își închipuie că vin vicepremier fără portofoliu, înseamnă că nu mă cunoaște. Dacă vor să vin și au nevoie de mine, vin cu portofoliu de ministru, altfel, nu”, a transmis Rareș Bogdan.

 

 

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!