Rareș Bogdan, reacție în dosarele DNA: „Vreau funcții noi, nu să-mi dau demisia! Voi face parte din noul guvern / Am constatat că sunt arestat după o ședință cu premierul Ciucă”

Rareș Bogdan a oferit prima reacție cu privire la dosarele DNA în care a fost citat, în cadrul unei conferințe de presă. Europarlamentarul PNL susține că este nevinovat. 
Filip Stan
06 apr. 2023, 13:39
Rareș Bogdan, reacție în dosarele DNA: „Vreau funcții noi, nu să-mi dau demisia! Voi face parte din noul guvern / Am constatat că sunt arestat după o ședință cu premierul Ciucă

Rareș Bogdan este implicat în mai multe scandaluri: Dosarul Romarm – scandalul achizițiilor de măști neconforme, Dosarul Șpăgilor de la Aeroportul Otopeni. și presupusa autopropunere a sa în funcția de premier.

Rareș Bogdan a fost audiat la DNA în dosarul Romarm. Acesta a fost chemat de procurori în calitate de martor în dosarul privind achiziţiile de materiale neconforme pentru fabricarea măştilor de protecţie în timpul pandemiei.

Rareș Bogdan a oferit câteva declarații, joi după-amiază:

  • Am spus că sunt extrem de hotărât să îmi depun candidatura pentru poziţia de vicepremier, la rotativa guvernamentală, în cadrul BPN, în cadrul partidului, cu un singur amendament, ca în cazul în care va dori această poziţie de vicepremier în Guvern, după 25 mai, din partea PNL, domnul Ilie Bolojan sau domnul Emil Boc, voi face un pas în lateral.
  • Consider că PNL trebuie să aibă poziţia de vicepremier, ministrul al Finanţelor, inclusiv ANAF, pentru că nu e trecut în protocol, Ministerul Transporturilor, inclusiv CNAIR, pentru că nu e trecut în protocol şi SGG.
  • Am fost întrebat în Dosarul Romarm.
  • De ce să-mi dau demisia? N-am niciun motiv. Dimpotrivă, vreau funcții noi, nu demisia.
  • Îi informez pe colegii dvs. că voi intra în guvern.

În dosarul Romarm, Gabriel Țuțu, Victor Pițurcă și Alexandru Pițurcă sunt cercetați pentru achiziții frauduloase în timpul pandemiei de COVID. Este vorba despre măști neconforme aduse din China și vândute Armatei.

DNA susține că șeful Romarm ar fi făcut demersuri pentru achiziția unor materiale medicale din China, printr-o firmă agreată, rolul lui Victor Pițurcă fiind de a asigura capitalul financiar necesar achiziției, prin firma fiului său. Ulterior, banii ar fi fost recuperați de la MApN, instituția la care urma să ajungă produsul final.

„Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, suspectul Țuțu Gabriel, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în prezenta cauză (n.r. Victor Piţurcă), în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică (ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție). Prin demersurile menționate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menționate mai sus, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului)”, a transmis DNA.

Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Permisul auto nu mai rămâne suspendat. Lege nouă în România: S-a validat dreptul de a conduce
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Primele declarații ale Oanei Roman după ce i-a deschis proces penal lui Marius Elisei!
Spynews
Cine este Loredana Martin, ispita de la Insula iubirii. Tânăra a interacționat cu multe vedete internaționale | FOTO
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru București și Bacău
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'