Europarlamentarul Rareș Bogdan susține că e momentul ca PNL și PSD să îngroape securea războiului.
„Eu nu voi intra într-un astfel de dialog cu domnul Ciolacu. Și asta pentru că România are nevoie de o coaliție stabilă, arenevoie de asumare și echilibru în această perioadă. Nu de polemici. Mi-aș dori însă ca și dl Ciolacu, dar și ceilalți lideri și comunicatori ai PSD să încerce o altfel de abordare. Fără a duce în derizoriu și a bagateliza subiecte importante, ci o abordare mai serioasă, mai responsabilă, mai orientată spre soluții.
Eu iau în serios problema energiei, a îngrijorărilor românilor și a creșterii pensiilor și nu cred că sunt subiecte pe marginea cărora se cade să facem concurs de oratorie, aciditate sau umor. Românii nu mai suportă spectacolul gol de conținut și e normal. Noi trebuie să ne așezăm la masă și să găsim soluții, de aceea am intrat în această coaliție (între două partide aflate ani în șir în razboi politic) – să fim apți să luăm rapid deciziile care se impun, atât pentru populație cât și pentru economie și mediul de afaceri, să garantăm României o guvernare stabilă și eficientă în acest context global dificil”, a declarat Rareș Bogdan, pentru ȘtiriPeSurse.ro.
Rareș Bogdan insistă că trebuie tranșată problema pensiilor speciale, în baza proiectului elaborat de PNL.
„Singurele soluții pentru pensiile speciale le-a propus PNL, legea desființării lor este tot a PNL, inițiativa impozitarii – după ce CCR și Avocatul Poporului s-au opus legii – aparține tot PNL. Iar PSD știe asta. Toate pensiile trebuie să ajungă să fie calculate și plătite în funcție de contributivitate, iar orice altă abordare este o palmă dată poporului român.
A nu-ți propune, ca politician, să rezolvi această problemă care trenează de aproape 20 de ani, este o sfidare și o abandonare a interesului oamenilor, al cetățenilor români. Este nevoie de reforma sistemului de pensii asumată prin PNRR”, a mai transmis politicianul, pentru sursa citată.
„E îmbucurător faptul că acum avem un consens – mărirea cu 16%, așa cum susțin eu si colegii mei, este cea care respectă legea. Nu cu 10%. De asemenea, creșterea cu 10% ar fi fost împotriva legii care prevedea creșterea generală a pensiilor cu 40% și a restului rămas în urma creșterilor succesive de 14%, respectiv 10%, realizată de către două guverne conduse de premieri PNL, în ultimii doi ani”, a adăugat liderul PNL.