Rareş Bogdan spune că Ciolacu va trebui să se consulte cu preşedintele şi cu PNL pentru postul de comisar european, pentru că nu e nici împărat, nici autocrat şi nici rege

”Îi reamintesc că PSD nu e singur la guvernare, poate uneori uită”, a mai spus Rareş Bogdan, precizând că acest lucru trebuie discutat în coaliţie.
Filip Stan
01 aug. 2024, 11:41
Rareş Bogdan spune că Ciolacu va trebui să se consulte cu preşedintele şi cu PNL pentru postul de comisar european, pentru că nu e nici împărat, nici autocrat şi nici rege

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan spune că premierul Marcel Ciolacu va trebui să se consulte cu preşedintele şi cu PNL pentru postul de comisar european, pentru că nu e nici împărat, nici autocrat şi nici rege.

”Din fericire pentru România, pentru PNL, pentru cetăţeni, nu este putere autocratică în România, Domnul Marcel Ciolacu se află la Palatul Victoria pentru că PNL este încă în Guvern, face parte din coaliţie. Uneori uită, probabil, îi reamintim noi cu maximă delicateţe”, a declarat Rareş Bogdan, la sediul PNL, despre negocierile pentru postul de comisar european.

”Dânsul este premier, nu poate să ia hotărâri singur pentru că nu e nici împărat, nu e nici autocrat, sper, încă, şi nu este nici rege. Deci va trebui să se consulte cu preşedintele României, cu PNL. Eu îl tot văd că dă declaraţii, că el numeşte, el face, el pune comisarii. Îi reamintesc că nu PSD singur e la guvernare, poate uneori uită”, a mai spus prim-vicepreşedintele PNL.

Întrebat dacă PNL îşi doreşte postul de comisar european, Rareş Bogdan a spus: ”E absolut firesc să fie discutat în coaliţie. Sunt convins să vom ajunge la un acord”.

Mihai Tudose a refuzat nominalizarea la postul de comisar european: Marcel Ciolacu: „Victor Negrescu este una dintre opțiuni”

Mihai Tudose nu vrea să fie comisar european. Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, despre numirea comisarului european, că posturile se negociază întâi în interiorul famililor europene şi că urmeaxă să aibă discuţii şi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Premierul a anunţat că europarlamentarul PSD Mihai Tudose nu doreşte să meargă comisar, arătând că a avut o discuţie cu acesta, şi a zis că vrea să rămână alături de echipă. ”Cu alte cuvinte m-a refuzat”, a mai spus premierul. Despre Victor Negrescu, Marcel Ciolacu a arătat că este o variantă de comisar.

EXCLUSIV Marcel Ciolacu este categoric în legătură cu comisarul european: „Fără supărare, nu l-aş nominaliza pe Klaus Iohannis”

„Colegul nostru Mihai Tudose nu dorește să meargă comisar. A zis că vrea să rămână cu echipa. Dacă ești comisar, nu mai poți să faci politică. El a decis să rămână în echipa pe care o formăm. Cu alte cuvinte: am fost refuzat. Victor Negrescu este una dintre opțiuni”, a spus Ciolacu, la o conferință de presă.

„În perioada următoare urmează să avem discuții cu doamna Ursula. Scrisoarea e adresată președintelui României. Cum e și normal scrisoarea a fost direcționată către premier. Posturile se negociază în familiile europene. Prima opțiune este dacă fostul comisar îl mai menținem, lucru decis – nu-l mai menținem. Urmează să avem discuții”, a mai spus Ciolacu.

30 august este data limită până la care fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să nominalizeze câte doi candidaţi pentru postul de comisar european în viitorul Executiv comunitar.

Reconfirmată pentru al doilea mandat de preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a precizat, într-o scrisoare, că doreşte ca fiecare ţară să propună un bărbat şi o femeie pentru a ocupa funcţia de comisar european care revine statului respectiv, relatează Rador Radio România.

EXCLUSIV. Marcel Ciolacu, interviu-eveniment cu Victor Ciutacu. Ce a spus premierul despre candidatul PSD la prezidenţiale: „Eu sunt ferm convins că voi avea contracandidaţi”

Fiecare stat al Uniunii Europene are câte un membru în Colegiul comisarilor europeni, care formează conducerea politică a Executivului de la Bruxelles pentru cei cinci ani de mandat.

Obiectivul este ca, în Colegiul comisarilor, să existe paritate între bărbaţi şi femei, a subliniat Ursula von der Leyen.

Politiciana germană a explicat că singura excepţie este atunci când un comisar în exerciţiu rămâne şi în viitorul Executiv. Mai mulţi comisari europeni ar dori să rămână şi în următoarea Comisie: de pildă, grecul Margaritis Schinas, belgianul Didier Reynders sau olandezul Wopke Hoekstra. Acesta din urmă este susţinut oficial de Guvernul olandez. În unele ţări, precum Belgia şi Franţa, situaţia este complicată de absenţa unui guvern cu atribuţii depline.

Ursula von der Leyen doreşte să înceapă interviurile cu candidaţii chiar de la jumătatea lunii august. Fiecare dintre candidaţii selecţionaţi va fi audiat de comisiile de specialitate ale Parlamentului European, după care întreaga Comisie va trebui să obţină votul eurodeputaţilor.

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Serialul de pe Netflix adorat de întreaga planetă revine cu un nou sezon. Data de la care abonații vor putea vedea producția care i-a fascinat
Capital.ro
Obligație nouă în România. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Vor plăti banii
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Vești excelente! Se dau fonduri europene pentru românii care vor să cumpere animale
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Mărturii înfiorătoare despre Alfred Bulai: Am vomat
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Acest englez a comandat 4 mici la Terasa Obor din București. Cum a reacționat când a mușcat pentru prima dată dintr-unul și ce a făcut cu cele două scobitori primite
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Cât de talentată este iubita lui David Popovici! Taisia face o artă din make-up și are înclinații spre domeniul sportului
Capital.ro
S-a dat ordin de la UE. Este obligatoriu în România. A intrat în vigoare miercuri, 31 Iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Rapoarte: Ungaria ar putea facilita intrarea elementelor de diversiune rusești în UE prin noul program de vize
MediaFlux
DECIZIE BOMBĂ pentru KAMALA HARRIS! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?