Rareș Bogdan vrea negocieri cu USR după ce discuțiile cu PSD și UDMR au ajuns în impas. Reacţia lui Cioloş: „Dragă Rareş, te aşteptăm la negocieri dacă ai curaj”

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, şi-a manifestat dorinţa de a începe negocieri cu USR după ce discuțiile cu PSD și UDMR s-au blocat la împărțirea ministerelor, potrivit surselor liberale.
Oana Anghel
19 nov. 2021, 23:31
Rareș Bogdan vrea negocieri cu USR după ce discuțiile cu PSD și UDMR au ajuns în impas. Reacţia lui Cioloş:

Rareș Bogdan vrea negocieri cu USR. Negocierile dintre PNL, PSD și UDMR au ajuns într-un impas. Social-democraţii au transmis că nu renunţă sub nicio formă la Ministerul Finanţelor Publice, atât timp cât PNL are premierul.

PNL a cerut, în aceste conditii, un minister de forţă pe finanţe, respectiv Ministerul Dezvoltării, însă acesta este deţinut de UDMR care a anunţat că va ieşi de la guvernare dacă pierde vreun portofoliu. Marcel Ciolacu şi-a declarat sprijinul pentru UDMR. În această situaţie, Rareș Bogdan le-ar fi transmis liderilor liberali că vrea înghețarea negocierilor cu PSD, mai spun sursele politice.

Cu Marcel Ciolacu nu se poate continua, este neserios”, ar fi spus Rareş Bogdan, în discuţiile cu colegii.

Dacian Cioloş a anunţat, pe Facebook, că USR-ul este dispus să negocieze cu PNL, mai exact cu „liberalii curajoşi care se opun sinuciderii politice” (alianţa cu PSD-ul, n. red.)

Citeste si Kelemen Hunor îi ameninţă pe liberali: PNL să accepte că UDMR își păstrează actualii miniștri. Nu vom face parte …

Înțeleg spaima uriașă a celor de la PNL acum, după ce au dat cheile de la casă PSD-ului. Obișnuiți cu proprietatea altora și cu traiul în case naționalizate, pesediștii nu pleacă cu una cu două de la borcanul cu miere. Așa că nu mă miră dorința lui Rareș Bogdan de a cere negocieri cu USR. Să nu fiți surprinși dacă acceptăm negocierea, doar că ea nu va avea loc prea curând. Iar atunci când asta se va întâmpla, va fi doar cu liberalii curajoși care se opun acestei sinucideri politice.

Ironia sorții este că PNL va afla cum e să fii forța reformatoare dintr-un guvern retrograd care are un singur interes: să facă bani pentru partid. Practic, PNL va avea în noul guvern rolul USR din guvernul precedent. PSD și UDMR vor face jocurile, vor bloca tot și vor împărți banii și funcțiile între ei. Diferența e că PNL nu e nici struț, nici cămilă, pentru că PNL nu vrea reformă cu adevărat, după cum nu e nici hoț profesionist ca PSD. Slabă mulțumire, e drept, pentru simplul fapt că această „dramedie” e plătită de cetățenii români.

Așa că, dragă Rareș, dacă ai curaj cu adevărat, te așteptăm la negocieri„, a scris Cioloş pe Facebook.

Citeste si Scandal în PNL după discuțiile cu PSD și UDMR. Rareș Bogdan s-a dezlănţuit la adresa lui Ciolacu: „S-a crezut în piaţă la Buzău”

Negocierile PNL-PSD-UDMR pentru formarea noului cabinet continuă şi în zilele următoare, după ce liberalii au decis în BEX că nu renunţă la Ministerul Dezvoltării şi la cel Transporturilor, potrivit unor surse politice.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
APARE O NOUĂ FABRICĂ ÎN ROMÂNIA! A început deja șantierul!
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
S-a dat ordin în Ungaria. Ungurii te prind imediat. Șoferii români nu mai scapă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
PENSIONARII NEMULȚUMIȚI de RECALCULARE, vizați DIRECT! URGENT trebuie să facă asta
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...