Medvedev a făcut duminică o postare pe canalul său de Telegram, aceasta fiind de fapt un răspuns la amenințările ucrainene de a „recupera Crimeea”, peninsulă pe care rușii o ocupă din 2014.
„În insectariul din Kiev se înmulțesc diverși gândaci care amenință în mod constant cu „recuperarea Crimeii”. Scopurile sunt clare: să înveselească insectele îmblânzite din jur și să arate proprietarului insectariului că acestea sunt încă foarte capabile să alerge după o bucată de mâncare. Aproape ca și gândacul preferat, Janissary, din piesa „Fuga” a celebrului kievianist Mihail Bulgakov.
Citiți și: După retragerea din Herson, rușii se tem acum că vor pierde Crimeea
Așadar, vreau să le reamintesc faptele imuabile:
1. Kiev este capitala Rusiei antice.
2. Kievul este un important oraș mic rusesc din cadrul Imperiului Rus.
3. Kievul a fost capitala republicii ca parte a URSS.
Și, în sfârșit, Kievul este pur și simplu un oraș rusesc în care s-a gândit și s-a vorbit întotdeauna limba rusă.
Pentru a fi foarte clar, ce și cum ar trebui să fie returnat…”, a scris Dmitri Medvedev pe pagina sa de Telegram.
Vicepreședintele Consiliului Național de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a spus că de fapt președintele ucrainean Volodimir Zelenski se împotrivește negocierilor și nu recunoaște „colapsul Ucrainei”.
„Statele Unite, NATO și Uniunea Europeană nu vor o ruptură definitivă cu Rusia, de teama celui de-al Treilea Război Mondial. De aici, încercările frecvente de a convinge Kievul să accepte negocieri. Zelenski nu vrea negocieri din motive evident egoiste. Până la urmă, dacă nu recunoști realitatea colapsului Ucrainei, nu are rost să te așezi la masă (a negocierilor – n.r.). Iar dacă recunoști (colapsul), propriii tăi naționaliști, care sunt în legătură cu conducerea armatei, te vor ucide”, a scris Dmitri Medvedev pe Telegram, conform agenției TASS.
Între timp, oficialii de la Kiev îi liniștesc pe ucraineni și anunță că în aceste momente alimentarea cu energie electrică este sub control, în ciuda atacurilor lansate de armata rusă asupra infrastructurilor de producție a energiei.