Răsturnare de situație în cursa pentru Primăria Capitalei. Sondaj Avangarde: Gabriela Firea, în fața lui Cristian Popescu Piedone. La CGMB, PSD este pe primul loc

Actualul primar al Capitalei Nicuşor Dan se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 31% din opţiuni, urmat de Gabriela Firea cu 24% şi de Cristian Popescu Piedone - 20%, conform unui sondaj Avangarde, realizat la comanda PSD. În ceea ce priveşte votul pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), PSD este pe primul loc. La alegerile europarlamentare, Alianţa PSD-PNL ar obţine în Bucureşti 50%, urmată, la mare distanţă, de Alianţa Dreapta Unită, cu 26%, şi de AUR, cu 11%.
Filip Stan
28 apr. 2024, 11:12
Răsturnare de situație în cursa pentru Primăria Capitalei. Sondaj Avangarde: Gabriela Firea, în fața lui Cristian Popescu Piedone. La CGMB, PSD este pe primul loc

Actualul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, ar primi 31% din voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Capitalei, urmat de Gabriela Firea cu 24%, de Cristian Popescu Piedone – 20%, Sebastian Burduja – 15%, Mihai Enache (AUR) – 7%, conform unui sondaj Avangarde.

Citește și: Cristian Popescu Piedone, atac dur la adresa lui Nicușor Dan: Leneșule, strigoiule! Pe 9 iunie VENIM PESTE VOI CU USTUROI!

În cazul votului pentru CGMB, situaţia este următoarea: PSD – 31%, Alianţa Dreapta Unită – 25%, PNL – 20%, PUSL – 10%, AUR – 9%, SOS România – 2%, REPER – 1%.

în ceea ce priveşte alegerile pentru Parlamentul European, Alianţa PSD-PNL se situează în topul preferinţelor bucureştenilor, cu un scor de 50%, urmată de Alianţa Dreapta Unită – 26%, AUR – 11%, PUSL – 9%, SOS România – 1%, REPER – 2%.

Citește și: EXCLUSIV – Piedone, mesaj tranșant pentru Ciolacu: Nu mă retrag. Nu am nimic de pierdut, ori la bal, ori la spital. Ce spune despre Gabriela Firea, candidatul ”aruncat la gunoi, apoi reșapat”

Decizia PSD-PNL de a renunţa la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei este considerată bună de 58% dintre cei chestionaţi, în timp ce 18% o consideră o decizie greşită, iar 24% nu ştiu sau nu răspund.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 24 – 27 aprilie, pe un eşantion de 1150 de subiecţi, reprezentativ pentru populaţia adultă la nivelul Municipiului Bucureşti, datele fiind culese prin  metoda door-to-door. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 2,9%.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV cum a convins-o pe Gabriela Firea să candideze la Primăria Capitalei.

“În timpul celebrei şedinţe de coaliţie de 14 ore, eram împreună la coaliţie şi m-am uitat către dânsa: ”Presupun că îţi dai seama ce vreau să te întreb, dar zic că mi-e cam ruşine să te întreb”. Şi mi-a zis acelaşi lucru: ”Hai să decidem ce-i mai bine, dacă… Avem o oarecare experienţă politică, suntem colegi, ne cunoaştem”. A fost foarte corectă doamna Gabriela Firea”, a afirmat Marcel Ciolacu.
El a fost întrebat dacă nu are senzaţia că o trimite pe Firea ca mielul la tăiere în cursa pentru Primăria Capitalei, având în vedere că va împărţi voturile cu Cristian Popescu Piedone.

“Eu am văzut cum am luat voturi şi de la PSD şi de la PNL de la domnul Cârstoiu şi am luat 10%. Vedeţi că, totuşi, nu e un joc, nu e PlayStation”, a explicat liderul PSD.
La remarca potrivit căreia electoratul anti-PSD votează cu Nicuşor Dan, Ciolacu a replicat: “Eu nu prea o simt aşa. Din punctul meu de vedere, în acest moment, domnul Nicuşor Dan, fiind şi primar în funcţie, este pe primul loc. Pe locul 2 este Gabriela Firea, fiindcă converteşte foarte mult din voturile partidului, aproape 90% în acest moment. Pe locul 3 a trecut domnul Piedone.  Matematic, dar viaţa ne arată alte experienţe, matematic, dacă e să intrăm într-o logică de analişti politici, matematic, domnul Piedone nu mai are nicio şansă. De aceea, repet, nu am vorbit cu domnul Piedone la telefon. Nu a fost o negociere. Nu-mi permit să-i cer niciunui prieten, deciziile le luăm fiecare dintre noi şi ni le asumăm. E un lucru foarte important să ştiţi să-ţi asumi şi deciziile. Dânsul hotărăşte. Hai să facem, să aşezăm lucrurile într-o normalitate. Atunci, cel mai bun candidat în acest moment pentru primăria generală este doamna Gabriela Firea”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a precizat că Daniel Băluţă, primarul de la Sectorul 4, nu a dorit să candideze la Primăria Capitalei.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Parcul unicat din București de care majoritatea locuitorilor n-au auzit. A fost reabilitat, e liniștit, curat și ferit de aglomerație
Capital.ro
Decizie pentru TOATE FEMEILE din România. Anunț venit chiar astăzi, 6 IULIE: Semnez şi promovez
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Atenție dacă vizitați această țară! Alertă de călătorie de la MAE!
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Filmul de pe Netflix care a primit toate aprecierile. Nicole Kidman joacă rolul principal
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Ce a pățit Florentina din Iași, după ce s-a cuplat pe Facebook cu un tânăr de 29 de ani? Cine era Alexandru, de fapt
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Locuitorii de la granița cu Ucraina au fost avertizați că vor cădea obiecte din spațiul aerian! Oamenii au primit mesaj RO-ALERT!
Capital.ro
S-A DAT ORDIN pentru România direct de la UE. Este obligatoriu până pe 15 OCTOMBRIE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Incidente la Festivalul Saga din București: DJ-ul Hardwell și-a anulat set-ul din cauza problemelor tehnice și a lipsei plății
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!