Răsturnare de situaţie în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian. Declaraţia şocantă făcută de sora regretatului artist

Au ieșit la iveală noi analize în cazul decesului lui Petrică Mîțu Stoian, la trei ani de la dispariția acestuia. Rudele lui Petrică Mîțu Stoian trăiesc un adevărat coșmar, după ce au primit noi analize legate de moartea cântărețului.
Filip Stan
01 aug. 2024, 08:23
Răsturnare de situaţie în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian. Declaraţia şocantă făcută de sora regretatului artist

Petrică Mîţu Stoian a murit în urmă cu aproape trei ani. S-a stins din viață în luna noiembrie a anului 2021, la vârsta de 61 de ani. Vestea lui a căzut ca un șoc atât pentru rudele sale, cât și pentru toți cei care l-au apreciat de-a lungul timpului pentru cariera sa impresionantă.

Acum au ieșit la iveală noi analize legate de decesul său regretatului cântăreț. Familia acestuia a făcut o serie de dezvăluiri neașteptate.

Petrică Mîţu Stoian urma un tratament special, într-o cameră hiperbarică. Era internat la o clinică de recuperare, după ce fusese infectat cu virusul Covid-19.

Decesul său i-a luat prin surprindere pe apropiați, iar în tot acest timp au susținut că respectiva clinică este vinovată. Surorile regretatului artist au intentat un proces împotriva unității.

Acum, familia cântărețului a primit o nouă serie de analize în legătură cu moartea acestuia. Din păcate, sora lui Petrică Mîțu Stoian mărturisește că nu sunt rezultatele pe care le-au așteptat cu sufletul la gură. Nici de această dată nu se specifică cu exactitate care a fost cauza decesului, însă se pare că se ia în considerare și ipoteza că nu ar fi suportat presiunea din camera hiperbară.

Constantin Enceanu, noi detalii despre decesul lui Petrică Mîţu Stoian. „El tot timpul spunea că vrea să îşi trăiască viaţa” VIDEO

„Au venit analizele, dar încă nu se știe care e cauza morții! Și ei sunt în dubiu despre ce s-a întâmplat, analizele nu spun clar ce s-a întâmplat și de ce a murit. E o incertitudine. Nu ne spune nimeni clar ce s-a întâmplat, ne zice că s-ar putea ca din cauza aia, din cauza presiunii din camera hiperbară el să fi decedat.”, a mărturisit sora lui Petrică Mîţu Stoian pentru Spynews.ro.

Maria Tărchilă speră să se facă dreptate pentru fratele său. Familia este măcinată de gânduri, mai ales că la trei ani de la moartea acestuia încă nu se știe cu exactitate care a fost cauza decesului.

Sora lui Petrică Mîțu Stoian nu acceptă daune morale de la clinica pe care o trage la răspundere pentru pierderea fratelui său. ”Ce să fac cu banii, că oricum nu se mai întoarce!”

„Nu se știe nimic concret, cred că mai trebuie să se facă încă o expertiză în acest sens. Analizele acestea au venit abia acum, după 3 ani, vă dați seama. Unii spun într-un fel, alții în altfel, nu e nimic clar. La noi mortul e de vină, el e vinovat…”, a adăugat Maria Tărchilă.

Citește și Adevăratul fiu de suflet al lui Petrică Mîțu Stoian rupe tăcerea! Cine este singura artistă care l-a ajutat atunci când colegii de breaslă l-au umilit

Clinica Nera în care Petrică Mîţu Stoian și-a găsit sfârșitul a fost închisă definitiv

Petrică Mîțu Stoian a încetat din viață pe 6 noiembrie 2012 la Spitalul Județean Reșița, unde a ajuns în şoc septic. Acesta fusese transportat de urgență de la Clinica Nera unde fusese supus unei proceduri în camera hiperbară. Artistul rămăsese cu sechele după COVID și auzise că tratamentul cu oxigen hiperbaric i-ar fi benefic. Din păcate, tratamentul din camera hiperbară i-a fost fatal. Clinica Nera a fost închisă imediat după tragedie, iar reprezentanții clinicii au încercat redeschiderea ei.

La doi ani jumate de la moartea artistului, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis ca instituția medicală să rămână închisă.

Respinge recursul declarat de Clinica Nera SRL împotriva sentinţei civile nr. 298 din 9 iunie 2022, pronunţate de Curtea de Apel Timişoara – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Soluţia va fi pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în hotărâre.

De asemenea, reprezentanții clinicii au primit și o amendă în valoare de 80.000 de lei, dar aceștia au încercat au încercat anularea sancțiunii. Pentru că nu au avut câștig de cauză, s-au adresat Instanței Supreme.

Respinge plângerea contravențională formulată de petentul Clinica Nera SRL, în contradictoriu cu Ministerul Sănătății – Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin împotriva proceselor verbale de contravenţie seria CS NR. 901 din data de 10.11.2021 şi seria CS nr. 902 din data de 11.11.2021. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare, apel ce se va depune sub sancţiunea nulităţii, inclusiv motivele, la Judecătoria Oraviţa”, a fost decizia instanței de fond.

Citeste si Adevăratul fiu de suflet al lui Petrică Mîțu Stoian rupe tăcerea! Cine este singura artistă care l-a ajutat atunci când colegii de breaslă l-au umilit

Clinica Nera a făcut apel, dar nici de data asta nu au avut câștig de cauză.

Acum, ÎCCJ a dat verdictul, care este definitiv.

Respinge, în întregime, acţiunea formulată şi modificată, înaintată de reclamanta Societatea Clinica Nera SRL în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Sănătății, având ca obiect – eliberare aviz. Fără cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare care se depune la Curtea de Apel Timişoara”, a decis ÎCCJ.

Nereguli majore la Clinica Nera

Imediat după tragedia care a șocat o țară întreagă, DSP a mers în control la Clinica Nera iar neregulile descoperite acolo nu au fost puține. În urma controalelor, clinica a primit o amendă de 80.000 de lei, din care 30.000 de lei pentru nerespectarea de către personalul clinicii a procedurilor medicale și a protocoalelor.

Alți 40.000 de lei din cei 80.000 de lei au fost dați pentru nerespectarea obiectivului de activitate înscris în autorizația sanitară de funcționare. O a treia amendă, în cuantum de 10.000 de lei, a fost dată pentru „nepăstrarea probelor de alimente”.

Citeste si Imagini unice cu Petrică Mîțu Stoian și Maria Gușman, femeia alături de care artistul a vrut să fie înmormântat. Au locuit ani de zile sub același acoperiș, iar după moarte împart același cavou

Potrivit DSP Caraș-Severin, clinica avea angajat un medic specialist în specialitatea psihiatrie cu atestat de studii complementare în medicina hiperbară eliberat de Ministerul Sănătății, precum și un medic primar de medicină de familie și un medic specialist ORL, dar și cinci asistenți medicali. În momentul controlului, respectiv pe 10.11.2021, la ora 15.55, medicii nu erau în clinică la program.

SC Clinica Nera SRL și Nera Clean Services SRL funcționează ca și cum împreună formează o unitate sanitară cu paturi în care pacienții sunt internați iar Centrul de medicină hiperbară nu deține nici structura și nici personalul necesar. Supravegherea pacienților încetează, astfel, după ședințele de terapie hiperbară, eventualele complicații sau urgențe fiind lăsate pe seama Serviciului Județean de Ambulanță/SMURD. În curtea imobilului existau două autoturisme de tip ambulanță inscripționate cu sigla Fundației Sfânta Irina dar, potrivit notelor de relații ale medicilor din clinică, aceștia nu practică acolo medicina de urgență”, a notat DSP în raportul întocmit în urma controalelor.

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ai cont sau card la BCR? Ce premii poți să primești gratuit. Anunț important pentru clienți
Capital.ro
S-a dat ordin de la UE. Este obligatoriu în România. A intrat în vigoare miercuri, 31 Iulie
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Vești excelente! Se dau fonduri europene pentru românii care vor să cumpere animale
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Impozit triplu pe locuințe. Noul mecanism de calcul
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Acest englez a comandat 4 mici la Terasa Obor din București. Cum a reacționat când a mușcat pentru prima dată dintr-unul și ce a făcut cu cele două scobitori primite
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Alertă pe Otopeni! Motivul pentru care un avion cu 153 de pasageri la bord a declarat urgență la doar câteva minute după decolare
Capital.ro
Se pună limită la plăți. Românii cu restricție la plata cu bani CASH: Risc ridicat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
S-a descoperit al cui este al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței! Oamenii legii sunt aproape de a încheia cazul care a zguduit România
substantial.ro
Accident în lanț cu cinci mașini implicate în zona Medgidia
MediaFlux
CUTREMUR în SUA în ALEGERILE PREZIDENȚIALE! DONALD TRUMP joacă TARE!
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?