Amânarea a fost solicitată de reprezentanta legală a lui Cristian Cioacă, avocata Maria Vasii.
„Avocata lui Cristian Cioacă a depus o cerere de amânare, pe motiv că nu se poate prezenta. Astăzi am fi putut să finalizăm acest dosar, întrucât s-a depus la acest dosar de contestaţie în anulare motivarea sentinţei de condamnare. Prin urmare, nu era niciun alt motiv de amânare dacă doamna avocat s-ar fi prezentat astăzi la Curtea de Apel Piteşti„, a declarat avocata Crina Radu, care îi reprezintă pe fratele şi mama Elodiei Ghinescu.
Instanţa a stabilit un nou termen în dosar pentru data de 15 octombrie.
Aceasta este a doua amânare a cauzei după cea decisă în data de 1 septembrie, din cauză că încă nu fusese redactată motivarea condamnării.
Cristian Cioacă se află la Penitenciarul Colibaşi din data de 18 iunie, când Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat la 15 ani şi 8 luni de închisoare cu executare şi cinci ani interzicerea unor drepturi în dosarul în care a fost judecat pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, sentinţa fiind una definitivă.
CITEŞTE ŞI Mama Elodiei cere executarea silită a lui Cristian Cioacă
Curtea de Apel l-a condamnat pe inculpat, conform prevederilor noului Cod penal, la 15 ani de închisoare şi cinci ani interzicerea unor drepturi, pentru lovituri cauzatoare de moarte, şi la doi ani de închisoare pentru profanare de cadavre. Pedepsele au fost contopite, Cioacă urmând să execute pedeapsa cea mai mare, de 15 ani, la care se adaugă un spor de opt luni de închisoare.
În plus, instanţa a dispus majorarea daunelor morale pe care inculpatul trebuie să le achite fiului minor, dar şi mamei, fratelui şi fiului Elodiei Ghinescu, părţilor civile în dosar.
„Majorează despăgubirile civile reprezentând daune morale acordate părţilor civile (…) de la 100.000 euro la 150.000 euro pentru partea civilă Ghinescu Emilia, de la 50.000 euro la 100.000 euro pentru partea civilă Ghinescu Robert Constantin. Majorează despăgubirile civile reprezentând daune morale acordate părţii civile Cioacă Patrick-Matei de la 100.000 euro la 130.000 euro şi stabileşte ca prestaţia periodică lunară acordată acesteia să fie achitată de inculpat până la împlinirea de către partea civilă a vârstei majoratului, iar după această dată până la finalizarea studiilor, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 25 de ani”, se arată în sentinţă.