În plângerea înaintată Colegiului Medicilor, apare și numele jurnalistului România TV Victor Ciutacu ca făcând parte dintr-un grup infracțional organizat. În fapt, plângerea este îndreptată împotriva fostului șef de secție de la Terapie Intensivă, medicul Elena Antoaneta Voicu, care, drept răzbunare pentru faptul că a fost demisă, ar fi furnizat presei informații cu caracter personal despre pacienți cu scopul de a decredibiliza managementul spitalului.
„Întreaga situație de denigrare prin intermediul mass-mediei a SCUSPB și a personalului acestei instituții este orchestrată și înfăptuită în mod direct de Dr. Elena Voicu și de directorul de îngrijiri medicale (As. Stamatoiu Camelia) prin colaborare de tip grup infracțional organizat cu anumiți vectori de opinie și așa numiți jurnaliști (Vasile Barbu, Victor Ciutacu, Cătălin Antohe, Elena Valentina Cioancă șamd)”, se arată în documentul ajuns pe masa Colegiului Medicilor București.
Iată cum comentează Victor Ciutacu acuzația care i se aduce.
„A mai rezolvat Ministerul Sănătății o criză de sistem. A reușit să obțină pe cale amiabilă un răspuns de la directorul medical al Spitalului Sf Pantelimon, da, cel care ne-a reclamat la Colegiul Medicilor și ne-a acuzat pe noi, cei doi ziariști care au devoalat haosul și abuzurile de-acolo, dimpreună cu niște persoane pe care nici nu le-am cunoscut în viața reală, că am fi constituit un grup infracțional organizat, cu scopul perfid al destabilizării atât de performantului management de la Sf Pantelimon, acolo unde s-a murit recent la Terapie Intensivă, mai rău și mai mult ca în pandemie și de unde se fură ca în codru verde.
Ce zice domnul conferențiar doctor director medical al unui spital de stat subordonat Ministerului Sănătății? Printre altele, că n-a sesizat Colegiul Medicilor cu antet și ștampilă de la instituție și că nu cu noi are treabă, ci cu o doamnă doctor anestezist care pare că-l încurcă și care, dacă-mi amintesc eu bine, a fost prezentată drept eroina de la Pantelimon în timpul pandemiei, după ce s-a mutat de acasă în spital și a ținut vie Terapia Intensivă. Dar nu ne mai luăm de la atât. Dacă știm să citim în limba română, reclamația începe cu numele, titlul universitar, poziția de management și spitalul. Ok, hai să zicem că reputatul ginecolog se iubește pe sine atât de mult încât nici când reclamă nu se poate abține să-și înșire în scris calitățile.
Dar nenorocirea e că omul nu are absolut nicio străbatere sau vreo părere de rău pentru ce a așternut pe hârtie. Ba, mai mult, ne și explică doct că nu ne-a făcut grup infreacțioonal organizat, ci a reclamat la Colegiu că adevărata șefă de clan, doctorița dată afară din spital, acționează – metaforic vorbind, nu în sensul penal – după tipicul bandelor mafiote. Retrogradat fiind și din poziția de șef de clan mafiot pe care mi-o asumasem cam abuziv ieri, nu-mi mai rămâne decât să-l rog pe prof univ dr Alexandru Rafila, ministru în exercițiu al Sănătății, să mă ierte că am îndrăznit să-l deranjez în timpul programului și să-l anunț politicos că, dacă tot sunt scuipat în față, aș prefera să nu mi se mai spună că afară plouă„, a comentat Victor Ciutacu.
Reamintim că 17 pacienţi internaţi la Terapie Intensivă în Spitalul Sf Pantelimon au decedat în doar patru zile, iar un angajat al spitalului a reclamat că bolnavii au primit doze reduse de noradrenalină. De asemenea, zeci de soluţii, flacoane şi perfuzii, medicamente, până şi combinezoane albe din pandemie, reţete în alb ştampilate şi parafate, au fost sustrase de o asistentă medicală de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Proprietarul apartamentului în care au fost depozitate medicamentele, fostul concubin al asistentei, a susținut că ele ar fi fost furate de cadre medicale din spital şi multe dintre ele ar fi fost vândute din apartament direct consumatorilor de droguri.