Răsturnare de situaţie în cazul Simona Halep: „Vor plăti bani grei cei care au greşit”

După ce a primit o suspendare de patru ani din partea ITIA, jucătoarea de tenis s-a îndreptat în instanță împotriva celor care au adus-o în această situație.
Filip Stan
09 oct. 2023, 10:13
Răsturnare de situaţie în cazul Simona Halep:
Veste incredibilă pentru Simona Halep, în plin scandal de dopaj! Unde este pe cale să ajungă, în ciuda suspendării din tenis

Depistată pozitiv, Simona Halep a fost suspendată 4 ani. Tenismena a anunțat că se va apăra în continuare ți va apela la TAS. Ea vrea să-i convingă pe judecători că nu este vinovată și să fie absolvită de vină. George Cosac, președintele Federației Române de Tenis (FRT), a dezvăluit că cei care i-au oferit Simonei Halep suplimentul contaminat cu Roxadustat vor trebui să scoată bani grei din buzunare, după ce românca va câștiga procesul intentat împotriva acestora.

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis (FRT), a anunțat că Simona Halep va încasa „bani grei”, drept despăgubiri, în urma suspendării de patru ani pentru dopaj.

 

Șeful FRT este convins că Simonei Halep i se va reduce perioada de suspendare la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), iar sportivei îi vor fi plătite sume uriașe drept despăgubiri.

Nu am vrut să citesc raportul, știu exact ce am vorbit cu Simona, ce caracter are. Sunt convins că TAS-ul va face dreptate într-o oarecare măsură, astfel încât suspendarea să fie cât mai mică!

Veți vedea că, în timp, toți cei ce vor fi acționați în judecată de către Simona vor avea de plătit bani grei! Este vorba de imaginea ei, câștigată cu ani de muncă asiduă, de lupte crâncene în teren cu toate celelalte adversare.

Pe ce mă bazez? Pe faptul că ea a făcut anumite declarații, nicio probă de sânge nu a fost contaminată și de aici derivă toate celelalte argumente pe care mă bazez”, a declarat George Cosac la Digi Sport.

Pe de altă pare, fostul șef al ANAD, Cristi Balaj a declarat că nu crede în conspirații în ceea ce o privește pe Simona Halep. Actualul oficial al clubului CFR Cluj spune că WADA nu are nimic cu românii, așa cum s-ar putea crede.

Opinie oficială la nivel înalt despre suspendarea Simonei Halep: „Nimeni nu o poate ajuta”. Cum încearcă sportiva să revină pe teren

Cristi Balaj este însă sceptic în ceea ce privește șansele sportivei noastre. „Sunt subiectiv în ceea ce o privește. Cunosc atât de bine regulamentele, încât prefer să mă abțin”, spune actualul conducător al CFR Cluj.

Cristi Balaj a explicat de ce Simona Halep a fost pedepsită atât de dur, precum și faptul că nu crede în teoria conspirației, potrivit căreia sportiva a primit o suspendare de patru ani pentru că este româncă.

„Atât cât am reușit să citesc din mass-media, dar fără a ști toate detaliile din dosar, pot spune, în primul rând, că știu cum lucrează WADA (n.r. Agenția Mondială Anti-Doping) și ce reguli impune tuturor membrilor afiliați, reguli care duc la pierderea conformității dacă nu sunt respectate”, a spus Balaj.

Fostul arbitru a declarat că WADA nu acceptă greșeli din partea sportivilor aflați la final de carieră. „Știu ce reguli există în cadrul laboratoarelor acreditate la nivel mondial. Consider că este total greșit dacă cineva își imaginează că cei de afară au ceva cu românii. Ei o privesc doar ca pe o sportivă. WADA nu acceptă pași greșiți ai sportivilor aflați la final de carieră, pentru că aceștia au fost pregătiți de multe ori, de-a lungul anilor, din punct de vedere anti-doping”, a declarat Cristi Balaj pentru Sport.ro.

Fostul șef al ANAD o îndeamnă pe Halep să dezvăluie cine a trădat-o. Balaj a mai declarat că Pașaportul biologic este greu de combătut dar cu toate astea speră ca sportiva să reușească să-i convingă pe judecătorii de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Clasamentul WTA: Sorana Cîrstea, jucătoarea română cel mai bine clasată. Coborâri pentru Ana Bogdan şi Irina Begu

Sorana Cîrstea se menţine pe locul 26 în clasamentul WTA dat publicităţii luni şi este jucătoarea română cel mai bine clasată, în timp de Ana Bogdan şi Irina Begu au coborât în ierarhia mondială.

Citește și: Ion Țiriac anunță sfârșitul pentru Simona Halep. Miliardarul nu mai speră la o revenire în tenis: „Extraordinar de greu”

Sorana Cîrstea are 1765 de puncte şi este urmată în clasamentul româncelor de Ana Bogdan, care a coborât de pe 71 pe 72, cu 897 puncte. Irina Begu a coborât un loc şi este pe 74, cu 888 puncte. Jaqueline Cristian a urcat două locuri şi este pe 100, cu 674 puncte. În Top 200 se mai află Gabriela Ruse, pe 185 (menţinere), cu 399 puncte şi Irina Bara, pe locul 192 (în urcare un loci), cu 380 puncte.

Suspendată patru ani pentru dopaj, Simona Halep nu mai figurează în clasamentul WTA. Lider al clasamentului WTA este belarusa Arina Sabalenka, cu 9480 puncte, urmată de Iga Swiatek, care are 8890 puncte. Pe locul trei se află Coco Gauff, cu 6455 puncte.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Arsenal ilegal descoperit în locuința unui pensionar din Tulcea
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'