Liderii clanului Caran scapă de arest! Frații Caran au ajuns în spatele gratiilor la finalul anului, după ce procurorii DIICOT au efectuat 84 de percheziții în București și mai multe județe din țară într-un dosar stufos ce vizează mai multe infracțiuni.
În referatul cu propunerea de arestare, procurorii DIICOT au subliniat faptul că liderii grupării obișnuiau să se răzbune pe rivalii lor în stil mafiot prin bătăi crunte, umilințe publice, dar și atacuri asupra victimelor, inclusiv în penitenciare.
În noiembrie 2023, procurorii DIICOT au efectuat peste 84 de percheziții în București, Ilfov, Dolj, Gorj, Timiș și Brăila, la membri ai Clanului Caran.
Oamenii legii spun că lista infracțiunilor comise de liderii clanului Caran sunt camătă, șantaj, tentativă de omor. Mai mult, anchetatorii vorbesc și despre tranzacții ilegale în America de circa 15 milioane de dolari.
În conturile fraților Caran au fost găsiți 15 milioane de dolari, bani obținuți din exploatarea sexuală a unor tineri și accesarea ilegală a conturilor unor cetățeni americani. Banii acestora erau scoși de la bancomate din Olanda și ulterior aduși în țară cu mașinile. Aurel, Costel și Emil Răducan, șefii uneia dintre cele mai de temut grupări interlope din România, au fost ridicați de mascați de la o petrecere. Odată cu liderii Clanului Caran a fost ridicat și Nuredin Beinur, cunoscut drept „Spaima Litoralului”. Ulterior, interlopii au fost arestați preventiv.
Din cercetări a rezultat că, începând cu luna septembrie 2020 și până în prezent, trei frați, respectiv Aurel, Emil și Costel din Clanul Caran, în calitate de lideri decizionali, au inițiat și constituit un grup infracțional bazat atât pe relații de rudenie, cât și prin afiliere sau alianțe (naș-fin, cumnați). Au comis infracțiuni contra persoanei și contra patrimoniului „în scopul impunerii în mediul infracțional al «renumelui» grupării infracționale (în detrimentul altor grupări infracționale), extinderii zonelor de influență atât pe raza municipiului București cât și la nivelul întregii țări, precum și pentru extinderea activității infracționale în străinătate, prin sprijinirea unor grupări specializate în infracțiuni informatice”, conform DIICOT.