Răsturnare de situație pentru Simona Halep! Directorul laboratorului de toxicologie aruncă informația care schimbă tot procesul de dopaj: „Am găsit substanța interzisă în toate cele 5 flacoane sigilate!”

Simona Halep se află în plin proces pentru dopaj, iar un martor-cheie a sărit în ajutorul ei. Informațiile oferite de acesta pot schimba întreaga situație pentru sportiva română.
Alina Costache
08 feb. 2024, 11:49
Răsturnare de situație pentru Simona Halep! Directorul laboratorului de toxicologie aruncă informația care schimbă tot procesul de dopaj: „Am găsit substanța interzisă în toate cele 5 flacoane sigilate!”
Răsturnare de situație pentru Simona Halep! Directorul laboratorului de toxicologie aruncă informația care schimbă tot procesul de dopaj: „Am găsit substanța interzisă în toate cele 5 flacoane sigilate!”

Simona Halep a primit un ajutor uriaș în procesul de dopaj, din partea unui martor-cheie. Este vorba despre francezul Jean-Claude Alvarez, care a susținut din prima clipă faptul că sportiva din România este nevinovată. Acesta este expert în farmocologie şi toxicologie, în biologie și genetică, director al laboratorului de toxicologie CHU de Garches.

Citește și: Simona Halep, desființată de medicul Pompiliu Popescu: „Mi-ar fi ruşine! Dacă sunt prins la volan cu o alcoolemie-record, eu îi aduc pe nea Gică şi pe nea Gogu ca să demonstrez că nu eram beat?”

Jean-Claude Alvarez a lansat o serie de declarații extrem de importante, dar și mai multe teste de laborator prin care a dovedit faptul că că situaţia Simonei Halep poate fi prezentă la orice alt sportiv. De altfel, specialistul s-a aflat alături de sportivă la procesul care a început miercuri laora 10:30.

Toxicologul a afirmat, în toamna anului trecut, pentru iAMSPORT, că a trecut prin mai multe teste de laborator, care au scos la iveală mai multe lucruri interesante, ce ar putea reprezenta elemente importante în procesul Simonei Halep. Astfel, acesta susţine că în toate flacoanele analizate, care erau sigilate, a găsit substanţa interzisă.

,,Am rugat-o pe Simona să aducă în laborator tot ce luase în perioada 26 – 29 august 2022. Pentru că pe 26 testul a fost negativ, iar cel de pe 29, pozitiv. A adus proteine, medicamente, suplimente, tot. Am analizat și celelalte flacoane, 5 la număr, toate sigilate. În toate am găsit substanța interzisă”, a declarat Jean Claude Alvarez, despre analizele de laborator pe care le-a efectuat.

Testele efectuate de expertul francez au demonstrat că o anumită concentraţie de Roxadustat poate fi detectată în organismul unui sportiv care consumă un produs contaminat cu această substanţă. Cu toate acestea, informaţiile furnizate de francez nu au fost privite cu încredere de către Sport Resolutions. Expertul francez a sprijinit-o pe Simona Halep încă de la început. Acesta a susţinut nevinovăţia româncei şi aşteaptă ca, în cele din urmă, dreptatea să fie făcută.

,,Acum nu prea pot să spun nimic. Ar putea fi interpretat greșit de către instanță și, probabil, nu va fi bine pentru Simona. Sper doar că adevărul va fi, în sfârșit, recunoscut. Va trebui să aștept din nou verdictul. Dar, dacă va exista o sancțiune, o să mă dezlănțui! Trebuie să punem capăt acestei persecuții scandaloase din partea acestei instituții, când totul este în favoarea non-dopingului! Ar trebui să fie plătiți pentru a-i aresta pe adevărații hoți!”, a mai spus Jean Claude Alvarez, despre situaţia în care se află Simona Halep.

Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis a anunţat că Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat pe data de 21 octombrie 2022.

Citește și: Simona Halep, audiată până târziu la TAS: „Nu pot să vorbesc”/ Avocatul Bogdan Stoica: „Sigur că sunt şanse, mereu am fost optimişti”

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Amendă de 5.000 de lei. Este interzis prin lege. Șoferii vor fi filmați
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Anunțul momentului despre facturile românilor! Ce se întâmplă cu prețul energiei electrice?
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Evitați aceste medicamente, pe caniculă. Puteți să aveți probleme uriașe
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cum se apără femeia acuzată că ar fi mușcat un copil pe o plajă din Năvodari: „Am căzut peste copil”. Băiețelul de șase ani ar fi rămas cu sechele
Capital.ro
Cutremur în cazul Caracal. Ce a făcut Gheorghe Dincă în închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Jaf armat in sudul Italiei: 3 milioane de euro furati dintr-un microbuz de transport valori
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!