Răsturnare de situaţie, Putin spune că s-a răzgândit. Condiţii dure pentru pace în Ucraina, anunţate de Medvedev

Rusia intenţionează să impună condiţii mai dure Ucrainei în cazul în care sunt reluate negocierile de pace, a afirmat un consilier al preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează dpa.
Filip Stan
19 iul. 2022, 11:33
Răsturnare de situaţie, Putin spune că s-a răzgândit. Condiţii dure pentru pace în Ucraina, anunţate de Medvedev

UPDATE: Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a spus marți că Rusia va învinge în Ucraina și va stabili condițiile semnării unui acord de pace cu Kievul, scrie Reuters.

„Rusia își va atinge toate obiectivele. O să fie pace, dar în termenii noștri”, a scris pe Telegram Medvedev, care este acum vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Fostul lider rus, care era cândva văzut drept un posibil partener al Occidentului, a devenit tot mai agresiv cu criticile pe care le lansează la adresa Vestului de când Rusia a invadat Ucraina.

„Dacă orice alt stat, fie că este vorba de Ucraina sau de țările NATO, crede că Crimeea nu este a rușilor, atunci aceasta este o amenințare sistemică pentru noi”, a declarat săptămâna trecută Medvedev.

În cazul unui atac asupra Crimeei, „va veni Ziua Judecății de Apoi, foarte repede și foarte dur. Le va fi foarte greu să se ascundă”, a mai adăugat fostul președinte.

Război şi pace în Ucraina. Iuri Uşakov a afirmat că au fost obţinute rezultate concrete în cursul discuţiilor care au avut loc în martie în Turcia, înainte ca Ucraina să întrerupă contactul. Totuşi, „dacă negocierile sunt reluate acum, va fi în termeni total diferiţi”, a spus Uşakov, potrivit agenţiei de presă RBK, fără a da mai multe detalii.

„De-nazificarea” şi „demilitarizarea” Ucrainei, de asemenea cedarea regiunilor de est Doneţk şi Lugansk şi recunoaşterea Crimeei ca fiind rusă au fost numite atunci de Moscova drept condiţii pentru a pune capăt a ceea ce numeşte o „operaţiune militară specială”.

Medvedev: Refuzul puterilor NATO de a recunoaşte Crimeea ca fiind rusă reprezintă o „ameninţare sistemică”

Oficiali din Rusia, Ucraina, Turcia şi din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite se vor întâlni „cel mai probabil” săptămâna aceasta pentru a discuta reluarea exporturilor de cereale ale Ucrainei din Marea Neagră, a declarat, luni, ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, relatează The Guardian.

Negociator ucrainean: înghețarea conflictului va însemna un război sângeros
Un conflict îngheţat între Ucraina şi Rusia va însemna un război sângeros mai târziu, iar înfrângerea Moscovei este singura modalitate de a pune punctul pe i în această istorie, susţine Mihailo Podoleak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, care face parte din echipa de negociatori ucraineni la discuţiile de pace cu Rusia, într-o reacţie la o declaraţie făcută anterior de către fostul comandant al forţelor aliate în Europa, amiralul James Stavridis, transmite RBC.ua.

Războiul pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei ar putea dura încă patru-şase luni şi ar putea să devină un conflict îngheţat după modelul Războiului din Coreea, declarase duminică Stavridis.

Armata ucraineană opune o rezistenţă puternică în faţa ocupanţilor ruşi, iar planurile preşedintelui rus Vladimir Putin s-au dovedit a fi ‘nu foarte eficiente’, a declarat amiralul în rezervă într-un comentariu pentru Business Insider.

El a menţionat că Putin a cucerit puţin teritoriu ucrainean faţă de ceea ce plănuia declanşând acest conflict, apreciind că situaţia din Ucraina se îndreaptă spre un sfârşit după modelul ‘Războiului din Coreea’, adică încheierea unui armistiţiu, stabilirea unei zone demilitarizate între cele două părţi, o ostilitate continuă, un fel de conflict îngheţat.

‘Vom vedea asta în patru-şase luni. Niciuna dintre părţi nu poate rezista mai mult’, a apreciat fostul comandant al forţelor aliate în Europa.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Mihailo Podoleak scrie că Ucraina şi Rusia diferă ca dimensiuni geografice de cele două Corei. „Este vorba de două lucruri complet diferite, de un context diferit, de dimensiuni diferite”, spune el.

Orice îngheţare a conflictului va însemna că în viitor acesta poate reizbucni cu o intensitate şi mai mare, iar noul război va fi şi mai bine pregătit şi mult mai sângeros decât ceea ce petrece în aceste zile în Ucraina, avertizează Podoleak, citat de RBC.ua.

Ce va cere Ucraina la negocieri

De acea, în opinia sa, există o singură opţiune pentru a i se pune capăt războiului declanşat de Rusia în Ucraina şi de a restabili pacea: eliberarea teritoriilor ucrainene, înfrângerea Rusiei şi restabilirea securităţii în Europa.

Rachetele HIMARS ar putea SCHIMBA soarta războiului din Ucraina! Ministrul Apărării de la Kiev: Le putem folosi cu precizie
Războiul din Coreea a durat trei ani, din 1950 până în 1953, între Coreea de Nord şi Coreea de Sud. Conflictul dintre cele două ţări s-a încheiat cu un armistiţiu şi crearea unei zone demilitarizate. Cu toate acestea, părţile beligerante nu au semnat vreun document oficiale de pace şi, prin urmare, în mod oficial, Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC- Coreea de Nord) şi Coreea de Sud sunt tehnic încă în război, aminteşte agenţia de presă citată.

DailyBusiness
Cea mai căutată meserie. Salariul este 10.000 de lei!
Spynews
”Ei știu că noi aveam un plan”. Ce mesaj le transmite Adriana Bahmuțeanu copiilor ei. Vedeta luptă în continuare să îi ia acasă, după moartea lui Silviu Prigoană
Bzi.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Fanatik.ro
Cât a cheltuit un român la un restaurant din Ucraina. Acesta a rămas uimit când a văzut prețurile
Capital.ro
Anunț de ultimă oră despre Elena Udrea. Ce a decis Instanța. Răsturnare de situație
Playtech.ro
Silviu Prigoană și-a făcut singur parastasul de 40 de zile acum 16 ani: ce spun preoții despre acest obicei neobișnuit
DailyBusiness
Contribuțiile pensionarilor nu mai sunt recunoscute integral!
Adevarul
Presupușii criminali ai milionarului din Arad s-au îmbogățit peste noapte după îndeplinirea misiunii
wowbiz.ro
Văduva lui Silviu Prigoană îi dă replica Adrianei Bahmuțeanu: "Copiii nu vor să o vadă: «"Știm ce i-ai făcut lui tati»"
Spynews
Imagini de colecție cu Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțeanu în ziua nunții. S-au căsătorit pentru prima dată în 2003
Spynews
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
Evz.ro
Niciun român n-a mai fost acolo. Adelina Pestrițu, destinație exclusivistă de ziua soțului
Ego.ro
Atac la Silviu Prigoană, chiar și după ce a murit! ”L-am blestemat!”
Prosport.ro
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
kanald.ro
Pensiile cresc cu 12,3% de la 1 ianuarie 2025: Aceștia sunt românii care urmează să primească 360 de lei în plus după indexarea pensiilor
Cancan.ro
Vrăji în casa lui Silviu Prigoană?! Adriana Bahmuțeanu rupe tăcerea: „Mihaela și menajera se acuză…”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Cerere nebună în căsătorie pentru Teo Trandafir: „Mi-a pus banii pe piept. Erau atât de grei!”
StirileBZI
Românii plătesc din noiembrie o nouă taxă! Este deja inclusă în facturi și nu o poți evita
Prosport.ro
FOTO. Fiica lui Ilie Dumitrescu, apariție incendiară!
stirilekanald.ro
Văduva lui Silviu Prigoană, declarații bombă după decesul omului de afaceri
substantial.ro
Ministerul Apărării britanic mobilizează avioane de luptă din cauza unui avion rusesc în apropiere
MediaFlux
PENSIONARII, FĂRĂ BANI de CRĂCIUN
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
DHS va fabrica mașini electrice la Deva