Rata de infectare a depăşit 3 la mie în peste 1.500 de localităţi. În cinci comune, incidenţa a trecut de 20 la mie

Varianta Delta continuă să facă ravagii la noi în ţară. Numărul localităţilor în care rata de infectare depăşeşte 3 la mie creşte alarmant de la o zi la alta. 1.533 de localităţi au sărit de această rată de infectare, iar cinci localităţi au înregistrat o incidenţă de peste 20 la mie.
Oana Anghel
13 oct. 2021, 13:34
Rata de infectare a depăşit 3 la mie în peste 1.500 de localităţi. În cinci comune, incidenţa a trecut de 20 la mie

Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, miercuri, 13 octombrie, oraşul cu cea mai mare rată de infectare este Bragadiru, judeţul Ilfov (19,52 la mia de locuitori), în timp ce comuna Călugăreni, din Prahova, înregistrează o incidenţă-record de 24,41, aceeaşi ca în ziua anterioară.

Rata de infectare a depăşit 3 la mie

Incidenţe crescute – de peste 15 la mia de locuitori – sunt şi în oraşele Popeşti-Leordeni (18,14), Voluntari (17,56), Otopeni (17,18), toate din Ilfov, în oraşul Videle din Teleorman (16,76), în Măgurele (Ilfov – 16,04) şi municipiul Bucureşti – 15,1.

Incidenţe peste 20 la mie se mai înregistrează în comunele: Clinceni, Ilfov (23,16), Moldoveni, Ialomiţa (23,6), Corbeanca, Ilfov (22,07) şi Malu, Giurgiu (20,08).

Lista localităților cu incidența mai mare sau egală cu 3 (2) (1) by Oana Anghel on Scribd

Bilanţ coronavirus 13 octombrie 2021. O nouă zi cu multe decese în România

Specialiştii anticipează că România se apropie de un platou şi că pandemia va avea o mişcare retrogradă de săptămâna viitoare. Din păcate, în ultimele 24 de ore a fost raportat din nou un număr uriaş de cazuri grave.

Citeste si Vaccinul de la Moderna nu îndeplineşte criteriile pentru doza booster. Specialiştii FDA: Eficacitatea primelor două doze a rămas ridicată

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 402 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În intervalul 12.10.2021 (10:00) – 13.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 390 de decese (190 bărbați și 200 femei), dintre care 8 anterioare intervalului de referință.

Dintre cele 390 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă   20-29 ani, 4 la categoria de vârstă 30-39 ani, 11 la categoria de vârstă 40-49 ani, 31 la categoria de vârstă 50-59 ani, 99 la categoria de vârstă 60-69 ani, 141 la categoria de vârstă 70-79 ani și 103 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Citeste si Octavian Jurma anunţă când va fi atins vârful valului patru al pandemiei: „Săptămânile viitoare vom vedea o creștere a numărului de decese”

358 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 21 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 11 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Din totalul de 390 pacienți decedați, 351 erau nevaccinați și 39 vaccinați. Cei 39 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 52 și 93 de ani. 38 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar unul nu a avut comorbidități declarate.

Spynews
Nuntă după nuntă pentru Adrian Minune! După Adriana Simionescu, încă o cununie religioasă are loc în familia lăutarului iubit de toată lumea
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Țara adorată de români unde rămâi fără permis de conducere instant. Cum acționează poliția rutieră aici
Capital.ro
Cutremur total în Europa. Ungurii au dat cărțile pe față: Va crește radical
Playtech.ro
Cea mai neobișnuită atracție turistică din România. Intri într-o lume fantastică, chiar pe tărâmul vrăjitoarelor
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea Mureșului VIDEO
Spynews
Natura se dezlănțuie! Pe lângă codul roșu de caniculă, meteorologii anunță furtuni puternice cu grindină. Care sunt zonele vizate | FOTO
Spynews
Bianca Drăgușanu, întâlnire de taină cu Gabi Bădălău! Au fost tare apropiați / Video
Evz.ro
Breaking News. Anunțul premierului Marcel Ciolacu despre creșterea taxelor în 2025
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Mireasa lui Ianis Hagi a luat microfonul de la Pavel Bartoș și a descris în 7 cuvinte ce înseamnă pentru ea nunta cu fiul lui Gică Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Cât a plătit Elena, soția lui Ianis Hagi, pentru rochia de mireasă? Preţ ameţitor pentru ţinuta făcută din dantelă 3D
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Apar noi burse pentru elevii olimpici: Care sunt criteriile de acordare a burselor de merit și ce valoare au
Capital.ro
Mașini interzise peste tot în România. Decizia a intrat deja în vigoare azi, la ora 11:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Marcel Ciolacu deschis la ideea ca Iohannis să fie premier după alegeri
MediaFlux
Cât va fi PENSIA din SEPTEMBRIE! SIMONA BUCURA OPRESCU a ANUNȚAT EXACT
Shtiu.ro
Cum e mai bine să procedăm în zile caniculare? Ținem geamul închis sau deschis?