RATB cere MAJORAREA TARIFELOR pentru a scăpa de datorii. Pensionarii vor circula contra cost, la anumite ore

Regia Autonomă de Transport București a solicitat Consiliului General al Municipiului București (CGMB) majorarea tarifelor de călătorie, în medie cu 50%, pentru a putea ieși din impasul în care a intrat după ce Agenția Națională de Administrare Fiscală /ANAF/ a blocat conturile regiei pentru o datorie către bugetul de stat de peste 272 de milioane de lei.
Romania TV
04 aug. 2015, 09:09
RATB cere MAJORAREA TARIFELOR pentru a scăpa de datorii. Pensionarii vor circula contra cost, la anumite ore

Directorul general al RATB, Vincențiu Daniel Antonescu, solicită majorarea tarifelor de călătorie, în medie cu 50%, pentru a ieși din impasul cu ANAF.

„Am cerut creșterea tarifului pentru o călătorie de la 1,3 la 2 lei și a prețului abonamentului de la 50 la 75 de lei, iar din estimările noastre vom câștiga în jur de 4,2 milioane lei. Suma reprezintă plata lunară pentru datoria de peste 272 milioane de lei către ANAF, și care a fost deja eșalonată pe o perioadă de 5 ani. De asemenea, am solicitat acordarea gratuității doar pentru pensionarii a căror pensie nu depășește 1.500 de lei și numai în anumite intervale orare. Pensionarii vor circula contra cost în interval orar 8,00 — 10,00 și 17,00 — 19,00 și gratuit între orele 10,00 și 17,00”, a declarat Antonescu pentru AGERPRES

Acesta a precizat că solicitarea înaintată CGMB este cea de-a treia din 2015 și a 15-a din ultimii ani. Prețul biletelor de călătorie cu mijloacele RATB a rămas neschimbat din anul 2008, când s-a obținut o creștere de la 1,1 lei la 1,3 lei/călătorie.

„Noi am tot solicitat în ultimii ani majorarea tarifelor de călătorie, nu doar acum din cauza controlului ANAF, ci pentru a oferi condiții de transport așa cum ar trebui și a putea scoate în traseu mai multe mijloace imobilizate. Toate acest eforturi s-ar putea face prin actualizare de tarif. Cred că în ultimii ani am avut pe puțin 15 solicitări de majorare de tarife, iar numai în ultimul an am avut trei solicitări către Consiliul General al Municipiului București, ultima la finele lunii iulie”, a spus Antonescu.

Cum se fură combustibilul de la RATB. Un fost angajat face dezvăluiri uluitoare

În cazul în care CGMB nu va aproba solicitarea RATB, o altă variantă ar fi suplimentarea subvenției lunare din partea primăriei, cel puțin cu o sumă similară celei obținute prin actualizarea tarifelor.

„Dacă nu reușim să majorăm tarifele la biletele de călătorie, mai exista o variantă, dar acest lucru ar însemna un efort suplimentar din partea Primăriei. Practic, este vorba de o suplimentare a subvenției lunare cu 4 milioane de lei și ne-ar ajuta să ieșim din situația actuală. Noi am cerut în acest an o subvenție de la bugetul local de 600 de milioane de lei și am primit doar 536 de milioane de lei, dar va urma o rectificare în luna august în care poate vom obține măcar această diferență”, a menționat șeful RATB.

Antonescu a precizat ca blocarea conturilor regiei de către ANAF nu afectează în niciun fel plata salariilor către angajații RATB sau achiziția energiei necesare funcționării transportului public de persoane din Capitală.

Va aducem aminte ca Regia Autonomă de Transport București a fost implicata in ultimii ani in mai multe scandaluri. 

Viorel Popescu, un fost director al RATB, a fost condamnat, luna trecuta, la patru ani şi patru luni de închisoare. Acesta a prejudiciat regia de transport în comun cu aproximativ 820.000 de euro, prin încheierea unui contract cu o firmă care, deşi nu avea drept de asistenţă juridică, a oferit RATB astfel de servicii.

Au mai fost deferiți justiției Marian Brebeanu, sub control judiciar, administrator al unei societăți comerciale, pentru cumpărare de influență, și Marian Romică Nițu, fost consilier al directorului general al RATB, pentru mărturie mincinoasă.

De asemenea, tot luna trecuta, 16 şoferi şi mecanici, dar şi doi dintre şefii Autobazei Titan au fost audiaţi la Poliţia Capitalei, fiind suspectați că au furat combustibil din autobuze, pentru ca mai apoi să-l vândă. Ei sunt cercetați în libertate pentru delapidare, complicitate la delapidare şi furt. CITEŞTE ŞI Percheziţii într-un dosar care vizează 24 de angajaţi ai RATB, suspectaţi de furt de motorină

In septembrie 2012, mai mulţi angajaţi ai RATB au întocmit un raport care arată cheltuielile exagerate pe care le-au făcut de-a lungul timpului şefii instituţiei. Aceştia au cumpărat piese auto sau săpunuri la preţuri exorbitante, iar unele autobuze au dispărut pur şi simplu.

Conducerea RATB din perioada 2010-2012 este acuzata de cheluire nejustificată a fondurilor. Un raport arată că şefii de la RATB au făcut achiziţii exorbitante pentru protocol. În 2010 s-au cheltuit 10.530 de lei pentru 6 stilouri cu peniţă de aur şi platină pentru membrii Consiliului de Administraţie al RATB. Peste 100.000 de mii de euro au fost folosiţi pentru a cumpăra produse de patiserie, băuturi şi cafele.

In timp ce sefii RATB cer majorarea tarifelor de calatorie, oamenii trebuie sa indure condiţii inumane de transport cu autobuzele RATB. Calatorii se topesc în mijloacele de transport in comun pentru că instalaţiile de aer condiţionat nu funcţionează. Bucureştenii se coc pe caniculă în maşinile defecte ale RATB. VEZI AICI UN MATERIAL FILMAT CU CAMERA ASCUNSA

Vezi si: RATB, amendată cu 150.000 lei de ANPC pentru mizerie, lipsă aer condiţionat şi nesiguranţă

DailyBusiness
Cele două zodii care își găsesc iubirea vieții lor în ianuarie 2025. Soarele răsare pe strada amorului pentru acești nativi
Spynews
Irisha, primul interviu despre iubitul care o răsfață cu zeci de trandafiri și cadouri scumpe. Ce nu ar putea să îi ierte niciodată partenerului de viață
Bzi.ro
A fost marea iubire a lui Cătălin Botezatu! Au fost amanți timp de 7 ani!
Fanatik.ro
Alina Bădic anunță ce sunt, de fapt, restanțele karmice. Cum se face abordarea corectă a relațiilor din viața noastră
Capital.ro
Decizie pentru mașinile mai vechi de 15 ani. Nu se mai repară?! Comisia Europeană a dat ordin
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Benzină la discreție. Cât consuma președintele Senatului înainte de tăierile lui Bolojan
Adevarul
Adevărul despre tăierile de posturi la CJ Bihor. Cine sunt cei doi angajați care au reușit să câștige în instanță
wowbiz.ro
Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%
Spynews
Cum a reacționat Beni, după ce a văzut-o pe Dana Roba alături de alt bărbat. Primele declarații: ”Este istorie” | VIDEO
Spynews
Aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni. Două avioane au cerut să se întoarcă la sol!
Evz.ro
Noi reguli la îmbarcarea în avion. Aveți mare grijă cu ce vă îmbrăcați
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
kanald.ro
Pensii 2025: Ce se întâmplă cu indexarea? Avertismente dure pentru 5 milioane de români
Cancan.ro
Cât a plătit Mohamed pentru 2 prăjituri, 2 dobrogene și 2 ceaiuri la brutăria deținută de Dragoș Bucur și Dana Nălbaru
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
S-a dezvăluit! Cine e sigur în spatele lui Călin Georgescu: Este al lor!
StirileBZI
Amendă de 2.500 lei pentru cei care stau la bloc dacă nu fac asta! Este legat de numărul apartamentului
Prosport.ro
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
substantial.ro
Donald Trump suspendă asistenţa externă pentru dezvoltare la început de mandat
MediaFlux
Se MAJOREAZĂ PENSIILE și în 2025! ANUNȚ privind INDEXAREA veniturilor SENIORILOR
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
De la horă la petarde: cum s-a transformat Ziua Unirii în Ziua Dezbinării