RATP Iaşi, Romaero şi două filiale Romarm, cei mai mari DATORNICI la bugetul asigurărilor sociale

Două filiale ale companiei Romarm - Uzina Mecanică Sadu şi Uzina Mecanică Cugir, Regia Autonomă de Transport Public Iaşi şi Romaero înregistrează cele mai mari obligaţii restante până la 30 iunie la bugetul asigurărilor sociale, potrivit datelor publicate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. De asemenea, firmele cu cele mai mari datorii la bugetul de stat, la finalul primului semestru din 2013, sunt Galaxy Tobacco, European Food şi Poşta Română, Electrocentrale Bucureşti şi Rompetrol Downstream.
Filip Stan
31 iul. 2013, 17:25
RATP Iaşi, Romaero şi două filiale Romarm, cei mai mari DATORNICI la bugetul asigurărilor sociale

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat nişte date potrivit cărora mai multe firme şi companii au datorii la bugetul asigurărilor sociale sau la bugetul de stat.

Cei mai mari datornici la bugetul asigurărilor sociale

UM Sadu şi UM Cugir se află în administrare specială şi au datorii la bugetul asigurărilor sociale de 91,45 milioane lei şi respectiv 79,88 milioane lei, Romaero se află în administrare specială şi are restanţe de 63,44 milioane lei, iar RATP Iaşi se află în executare silită, cu obligaţii restante la bugetul asigurărilor sociale de 82,85 milioane lei.

O altă filială a Romarm – Carfil, aflată în administrare specială, are datorii de 35,61 milioane lei, Poşta Română are datorii de 33,12 milioane lei şi a primit înlesniri la plată, Reparaţii Locomotive Braşov se află în executare silită, datoriile fiind de 31,01 milioane lei.

Datorii mari la bugetul asigurărilor sociale au şi European Food – 29,09 milioane lei, Regia Autonomă de Activităţi Nucleare – 28,88 milioane lei, Telecomunicaţii CFR – 27,5 milioane lei, Întreţinere Mecanizată a Căii Ferate – 23,14 milioane lei, Blue Air – 19,569 milioane lei, toate fiind în executare silită.

O parte din societăţile menţionate se numără printre cei mai mari datornici şi la bugetul asigurărilor de şomaj – RATP Iaşi 7,14 milioane lei, Carfil 6,76 milioane lei, UM Sadu 6,54 milioane lei – şi la bugetul asigurărilor de sănătate – UM Sadu 27,57 milioane lei, UM Cugir 22,15 milioane lei, RATP Iaşi 20,22 milioane lei, Romaero 18,56 milioane lei.

Cei mai mari datornici la bugetul de stat

Obligaţiile scadente până la 30 iunie 2013 ale firmei Galaxy Tobacco totalizau 552,32 milioane lei, din care TVA 64,62 milioane lei, accize – 227,63 milioane lei, dobânzi şi penalităţi – 243,79 milioane lei, firma primind însă înlesniri la plată.

European Food se află în executare silită şi pentru obligaţii restante de 258,19 milioane lei la bugetul de stat, din care TVA 164,23 milioane lei şi datorii şi penalităţi de 93,37 milioane lei, iar Poşta Română a primit înlesniri la plată, având obligaţii restante de 196,74 milioane lei, din care impozit pe profit – 17 milioane lei, TVA – 35,12 milioane lei, dobânzi şi penalităţi de 81,81 milioane lei.

Electrocentrale Bucureşti se află în executare silită pentru obligaţii restante de 126,24 milioane lei reprezentând impozit pe profit, iar Rompetrol Downstream a primit înlesniri la plată, având obligaţii restante de 121,55 milioane lei.

Telecomunicaţii CFR se află în executare silită pentru obligaţii restante de 73,52 milioane lei, din care TVA de 27,6 milioane lei, dobânzi şi penalităţi de 44,8 milioane lei, Reparaţii Locomotive CFR Btaşov este executată silit pentru o sumă de 58,26 milioane lei, din care TVA – 26,75 milioane lei, impozit pe salarii – 14,93 milioane lei, dobânzi şi penalităţi de 15,57 milioane lei, iar societatea Întreţinere Mecanizată CFR este executată silit pentru restanţe de 46,71 milioane lei, din care TVA de 35,16 milioane lei şi dobânzi şi penalităţi de 11,55 milioane lei.

De asemenea, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare se află în executare silită pentru datorii la bugetul de stat de 43,27 milioane lei, din care impozit pe profit – 8,44 milioane lei, impozit pe salarii – 5,51 milioane lei, dobânzi şi penalităţi – 7,82 milioane lei.

Citeşte şi ANAF vinde la licitaţie tramvaiele din Iaşi, pentru recuperarea datoriei acumulate de RATP

DailyBusiness
Ratele românilor, în pericol să crească iar? Anunțul BNR
Spynews
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Care este cel mai bun ulei pentru prăjit. Se găsește în orice magazin și nutriționistul Cristian Mărgărit îl recomandă: “Ține foarte bine”
Capital.ro
Noua super funcție a lui Klaus Iohannis. Postul pe care îl poate ocupa din 2025
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Ploile mătură România! Anunț major al meteorologilor
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Poliția Română cere ajutorul cetățenilor pentru găsirea incendiatorului din Parlament. Cum arată bărbatul / FOTO
Spynews
Ce relație are Mira cu soacra ei. Cântăreața a rămas surprinsă când a văzut cum a așteptat-o mama lui Levi Elekes | VIDEO
Evz.ro
Dani Boy de la Insula Iubirii a uitat-o pe Mădălina. Vrea deja să își refacă viața
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Nelson Mondialu ZGUDUIE showbizul! A rupt tăcerea despre Liana, după nunta lui Livian: „E fata mea adoptată”
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Turistă ucisă de rechin într-o destinație frecventată de mulți români. Avea doar 30 de ani
Capital.ro
Stare de alertă în capitala Ungariei! Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
substantial.ro
Un orădean trebuie să dea din nou examenul auto după ce permisul britanic a expirat în România
MediaFlux
DISPARE ORA de IARNĂ! S-A VOTAT în UE!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...