Război în Israel, un român printre dispăruţi. Secretarul de stat Antony Blinken a aterizat joi la Tel Aviv. Netanyahu: „Hamas va fi zdrobit, aşa cum lumea a zdrobit ISIS”

Netanyahu a făcut o declaraţie la încheierea cabinetului politic şi de securitate, la care a participat şi Beni Gantz, după acordul privind constituirea unui guvern de urgenţă.
Mircea Filipescu
12 oct. 2023, 12:45
Război în Israel, un român printre dispăruţi. Secretarul de stat Antony Blinken a aterizat joi la Tel Aviv. Netanyahu:

UPDATE; Autorităţile române fac verificări, joi, după ce a apărut informaţia potrivit căreia un român ar fi între persoanele dispărute în Israel.

Informaţia a fost făcută publică, joi, de către preşedintele israelian, Isaac Herzog, într-o conferinţă de presă.

”Tragedia aceasta s-a reflectat asupra tuturor familiilor din Israel”, a afirmat preşedintele israelian.

Acesta a precizat că au fost lansate 5.000 de rachete către Israel. Mai mult de 150 de persoane au fost răpite, 3.300 au fost rănite şi peste 1.300 au fost ucise.
Au fost afectate, potrivit preşedintelui israelian, 36 de naţiuni de atacul Hamas. Pe lista persoanelor dispărute apare şi un cetăţean român.

Secretarul de stat american Antony Blinken a aterizat joi la Tel Aviv, în cadrul unui turneu mai amplu în Orientul Mijlociu, pentru a arăta solidaritatea Washingtonului cu Israelul după atacul comis de Hamas şi pentru a încerca să stingă conflictul.

Înaltul diplomat american va încerca, de asemenea, să contribuie la eliberarea ostaticilor răpiţi de Hamas – dintre care unii sunt americani – şi la eliberarea în siguranţă a civililor din Gaza din enclava dens populată, înaintea unei posibile invazii terestre israeliene.

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas se va întâlni vineri cu secretarul de stat american Antony Blinken, a declarat un oficial palestinian la începutul zilei de joi.

Hussein Al-Sheikh, secretarul general al comitetului executiv al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, a declarat, de asemenea, pe platforma X, că Abbas se va întâlni joi, la Amman, cu regele Abdullah al Iordaniei, potrivit Mediafax.

În discursul ţinut miercuri, premierul Netanyahu a apreciat ajutorul primit din partea SUA şi a promis că gruparea Hamas va fi lichidată până în temelii.

„Astăzi conducerea noastră este unită, lăsăm deoparte toate celelalte consideraţii pentru că soarta ţării noastre atârnă în balanţă. Am văzut fiarele de pradă, barbarii cu care ne luptăm. Luptăm cu toată puterea pe toate fronturile, am trecut la ofensivă – fiecare membru al Hamas este un muritor. Hamas este ISIS şi va fi zdrobit şi eliminat aşa cum lumea a zdrobit şi eliminat ISIS.

Citeşte şi: Israelul continuă atacurile în Fâşia Gaza. Numărul morţilor şi răniţilor creşte vertiginos, spitalele nu mai fac faţă

Luptăm cu toată forţa, am început atacul, am primit ajutor militar american şi aşteptăm sosirea portavionului.

Am obţinut un sprijin internaţional fără precedent pentru atac”, a declarat acesta.

Atacurile aeriene israeliene asupra Fâşiei Gaza au provocat cel puţin 51 de morţi şi alte 281 de răniţi, potrivit Ministerului Palestinian al Sănătăţii.

Victimele au fost localizate în zonele rezidenţiale Zeitoun, Sabra, Al-Nafaq şi Tel al-Hawa.

Unele dintre victime se află încă sub dărâmături din cauza faptului că accesul salvatorilor este imposibil.

Forţele aeriene israeliene au anunţat pe X că au ucis în cursul nopţii un agent de rang înalt al Hamas. Într-o pereche de tweet-uri, FAI a scris: ”În cursul nopţii de joi, Forţele Aeriene au lansat un val de atacuri cu scopul de a continua să afecteze forţa de comando a organizaţiei teroriste Hamas cunoscută sub numele de „Nachaba”, atacând cartierele generale operaţionale care au fost folosite de agenţii care s-au infiltrat sâmbăta trecută în aşezările Otaf.

De asemenea, avioanele Forţelor Aeriene l-au ucis pe Muhammad Abu Shamla, un agent operativ de rang înalt din cadrul formaţiunii navale Hamas din Brigada Rafah. De asemenea, casa lui Abu Shamla era folosită pentru a depozita arme navale destinate efectuării de operaţiuni teroriste împotriva Israelului”.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, apel la românii care au programate pelerinaje în Israel: „Nu putem transforma România și companiile românești în Crucea Roșie”

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Apartamentele pe care să nu le cumperi niciodată, chiar dacă au prețuri tentante. Le găsești în marile orașe precum București sau Cluj, dar nimeni nu îți va spune acest detaliu
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Marcel Ciolacu dă vestea! Românii vor putea merge în SUA fără vize mai repede decât era de așteptat
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
BREAKING | Alex Bodi și iubita lui, REȚINUȚI de Poliția de Frontieră, înainte de a urca în avionul de Mykonos!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Mâncare cu viermi, la Institutul Fundeni! Asta a primit un pacient cu leucemie la micul dejun. Ce spun reprezentanții spitalului
Capital.ro
Cristian Cioacă e terminat. Decizia care îl înfundă pe fostul soț al Elodiei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Medic din Brașov, prins în flagrant luând mită, arestat pentru 30 de zile
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!