Război în Orientul Mijlociu. Explozie uriașă în Liban, Israelul a bombardat depozit de muniție al Hezbollah VIDEO

Avioanele de luptă ale Forțelor Aeriene Israeliene au lovit luni seara un depozit de muniție al Hezbollah în Valea Bekaa din estul Libanului, potrivit Times of Israel.
Filip Stan
20 aug. 2024, 23:41
Război în Orientul Mijlociu. Explozie uriașă în Liban, Israelul a bombardat depozit de muniție al Hezbollah VIDEO

Război în Orientul Mijlociu. Potrivit imaginilor publicate pe rețelele sociale, au putut fi observate explozii uriașe, indicând prezența unor cantități mari de armament.

În urma atacurilor aeriene israeliene asupra depozitului de arme Hezbollah din nordul Libanului, două surse de securitate au declarat pentru Reuters că nimeni nu a fost ucis în incident.

Raid aerian al Israelului în Liban, au fost lovite clădiri rezidenţiale. Iranul, avertizat că va suferi consecinţe „cataclismice” dacă va ataca Israelul,

Potrivit Ministerului Sănătății din Liban, opt persoane au fost rănite, inclusiv șase cetățeni libanezi și doi copii sirieni.

În urma bombardamentului, Autoritatea Libaneză de Cercetare Științifică Agricolă spune că își va închide stațiile de cercetare din regiunea Bekaa ca măsură de precauție, deoarece rachetele neexplodate au aterizat în apropiere.

Preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi cere, după o întâlnire cu Blinken, un ”armistiţiu” în Războiul in Fâşia Gaza şi îşi exprimă temerea unui ”extinderi regionale a conflictului cu consecinţe dificil de imaginat”

Preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi cere marţi un ”armistiţiu în (Fâşia) Gaza” şi avertizează împotriva unei ”extinderi regionale a războiului cu consecinţe dificil de imaginat”, în urma unei întâlniri cu secretarul de Stat american Antony Blinken, anunţă preşedinţia egipteană, relatează AFP.

Şeful diplomaţiei americane, care a venit de la Tel Aviv, unde s-a întâlnit cu premierul Benjamin Netanyahu, a fost primit de către preşeintele egiptean şi de către omologul său Badr Abdelatt la El-Alamein, în cadrul unui turneu menit să convingă beligeranţii din Fâşia Gaza să accepte un armistiţiu şi un schimb de ostatici israelieni cu deţinuţi palestinieni.

Hamasul a respins declaraţii ale preşedintelui american Joe Biden potrivit cărora mişcarea islamistă palestiniană ”dă înapoi” în negocieri în vederea unui armistiţiu în Războiul din Fâşia Gaza şi le-a catalogat drept o ”undă verde” dată continuării războiului israelian.

Aceste ”acuzaţii înşelătoare (…) nu reflectă poziţia reală a mişcării, care vrea să ajungă la un acord de încetare a focului”, subliniază într-un comunicat Hamasul.

Această propunere americană este o ”răsturnare faţă de ceea ce au aprobat părţile la 2 iulie” pe baza planului anunţat la 31 mai de către Joe Biden. şi o ”supunere americană faţă de noile condiţii ale teroristului Netanyahu”, denunţă marţi Hamasul.

Iranul ar putea ataca Israelul de pe mare. Gardienii Revoluţiei ameninţă cu rachete noi „extrem de explozive şi nedetectabile”

Acest plan prevede într-o primă fază un armistiţiu de şase săptămâni, o retragere israeliană din zonele dens populate în Fâşia Gaza şi eliberarea ostaticilor răpiţi la 7 octombrie, iar într-o a doua fază o retragere totală israeliană din Fâşia Gaza.

Atacul lansat la 7 octombrie de către conmandouri Hamas infiltrate din Fâşia Gaza în sudul Israelluui a antrenat moartea a 1.189 de israelieni, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ realizat de AFP pe baza unor date oficiale israeliene.

Dintre cele 251 de persoane răpite în acea zi, 105 sunt ţinute în continuare în Fâşia Gaza, dintre care 35 sunt declarate moarte de către armată.

Campania de bombardamente aeriene şi ofensiva terestră a Israelului ca represalii s-a soldat cu cel puţin 40.173 de morţi şi aproape 93.000 de răniţi, potrivit Ministerului Sănătăţii din cadrul Guvernului Hamas.

Spynews
Surpriza anului în televiziune! O emisiune fenomen, un brand în presa de monden, revine în curând! Antena Stars pregătește lovitura
Bzi.ro
Andreea Bălan, provocatoare într-un costum de baie minuscul! A făcut senzație pe plajă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Orașul celebru din România care s-a depopulat masiv. E considerat o adevărată perlă a turismului românesc, vizitat de sute de mii de turiști, dar părăsit de locuitori, mai are doar 4.060
Capital.ro
Mașinile care nu vor mai fi înmatriculate de la 1 septembrie. Intră în vigoare noul standard Euro 6e
Playtech.ro
WOW cum arată casa lui Alain Delon din Franța. E UNICĂ în lume, nimeni NU are așa vilă
DailyBusiness
NOUA METODĂ DE FRAUDĂ prin care șoferii rămân fără bani
Adevarul
Portretul șefului FSB care ar putea ajunge pe scaunul lui Vladimir Putin
Spynews
A fost înregistrat primul deces din cauza virusului West Nile în România. Alți doi pacienți au ajuns la spital, iar unul dintre ei e în stare gravă
Spynews
Lovitură grea pentru Brad Pitt! Fiica Angelinei Jolie a renunțat oficial la numele tatălui ei
Evz.ro
Anul școlar 2025-2026 vine cu noi standarde. Evaluarea elevilor se schimbă radical
Ego.ro
Singura femeie care l-a părăsit pe Alain Delon i-a înnebunit pe bărbați cu trupul ei! FOTO incredibile, la 58 de ani
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Vacanța de vară, prelungită! Anunț de ultimă oră pentru elevi
Cancan.ro
Primele imagini cu iubita care i-a spart casa! Şi-a părăsit partenera și a fugit la Constanța cu amanta! FOTO💣
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Doctorițele de la Spitalul Sfântul Pantelimon, acuzate de omor, au fost eliberate din arestul preventiv! Declarațiile făcute de ministrul Sănătății, după decizia instanței
Capital.ro
Decizia ISTORICĂ luată de PUTIN azi, 20 august. E pentru prima oară. Rușii nu uită
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
"A strigat 'tati' și..." Tatăl băiețelului de 8 ani mort la cursurile de înot, mărturii cutremurătoare
substantial.ro
Lansetele Okuma: performanță și inovație pe malul apei
MediaFlux
Anunț pentru pensioari. Ce se întâmplă cu seniorii care au primit decizii pe minus
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...