Război în Ucraina. Atac al trupelor lui Zelenski dincolo de graniţa cu Rusia. Putin a ordonat închiderea şcolilor

Belgorod a fost atacat a doua zi după un bombardament masiv al oraşelor ucrainene, soldat cu 55 de morţi, dintre care cel puţin 32 la Kiev, bilanţul cel mai sângeros pentru capitala ucraineană de la începutul războiului.
Filip Stan
05 ian. 2024, 07:47
Război în Ucraina. Atac al trupelor lui Zelenski dincolo de graniţa cu Rusia. Putin a ordonat închiderea şcolilor

Război în Ucraina. Oraşul Belgorod din Rusia a fost joi seara ţinta unei noi serii de bombardamente ucrainene, la câteva ore după ce şcolile din regiune au primit ordin să îşi prelungească vacanţa din cauza riscului de noi atacuri, informează AFP.

Guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, a declarat că cel puţin două persoane au fost rănite în ultimul atac, în timp ce canalele Telegram au difuzat ceea ce păreau a fi imagini cu maşini avariate în oraş.

Război în Ucraina. Atac masiv cu rachete asupra Kievului, au pornit sirenele de război: „Rămâneţi în adăposturi, alte rachete se îndreaptă spre voi”
„Conform datelor preliminare, sunt două victime. Un bărbat a fost rănit de schije în antebraţ, iar celălalt a fost rănit de schije în tibie”, a spus el.

„Sistemul nostru de apărare aeriană a operat deasupra oraşului Belgorod şi a districtului său. Zece ţinte aeriene au fost doborâte în timp ce se apropiau de oraş”, a adăugat Gladkov.

Deşi Kremlinul încearcă de aproape doi ani să ţină ascunsă de populaţia sa realitatea războiului, atacul asupra oraşului Belgorod din 30 decembrie a arătat că teritoriul rus şi civilii ar putea fi atraşi în conflict. Este cel mai mare număr de morţi din Rusia de pe 24 februarie 2022, dată la care a început invazia Ucrainei: 25 de morţi şi aproximativ o sută de răniţi în acest oraş de 335.000 de locuitori, situat la 50 km de graniţa cu Ucraina.

Zelenski, avertisment dur într-un interviu pentru The Economist: „Putin vă va mânca la cină cu tot cu UE, NATO, libertate şi democraţie”

Belgorod a fost atacat a doua zi după un bombardament masiv al oraşelor ucrainene, soldat cu 55 de morţi, dintre care cel puţin 32 la Kiev, bilanţul cel mai sângeros pentru capitala ucraineană de la începutul războiului.

Joi, după atacurile din zilele precedente, autorităţile regionale din Belgorod au fost nevoite să prelungească vacanţele în şcolile din municipiu şi din localităţile învecinate. În colegiile tehnice şi universităţile situate în localităţile afectate de măsuri s-a recomandat organizarea de sesiuni la distanţă şi, dacă este necesar, prelungirea vacanţei.

  • Casa Albă: Coreea de Nord a furnizat Rusiei rachete pentru a ataca Ucraina

Rachete furnizate de Coreea de Nord Rusiei au fost folosite în cadrul unor atacuri de anvergură lansate în ultimele zile asupra Ucrainei, a declarat joi Casa Albă, care a denunţat o „escaladare consecutivă şi îngrijorătoare” a sprijinului Phenianului faţă de Moscova, relatează AFP.

„Informaţiile noastre indică faptul că Coreea de Nord a furnizat recent Rusiei sisteme de lansare de rachete balistice şi mai multe rachete balistice”, dintre care unele au fost utilizate ulterior, la 30 decembrie şi apoi pe 2 ianuarie, în lovituri asupra Ucrainei, a precizat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby.

Statele Unite şi aliaţii lor vor aduce de acum problema în faţa Consiliului de Securitate al ONU, acest transfer de rachete reprezentând o încălcare a sancţiunilor ONU impuse Coreei de Nord, a declarat John Kirby.

Rusia intenţionează, de asemenea, să cumpere rachete de la aliatul său iranian, a menţionat purtătorul de cuvânt.

„Vom impune sancţiuni suplimentare împotriva celor care lucrează pentru a facilita aceste transferuri de arme între Rusia şi Coreea de Nord şi între Rusia şi Iran”, a adăugat el.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Cinci zodii au parte de schimbări radicale și noroc major. Din 15 iulie primesc tot ce își doresc, bogății, relații noi și succes garantat
Capital.ro
Maghiarii ne salvează. Moment ISTORIC. Ajutor nesperat din partea Ungariei
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Vestea momentului pentru o categorie de români! Data la care vor încasa mai mulți bani
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Norii Shelf-Cloud, deasupra României. Când apare acest fenomen meteo rar
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
S-a impus prin lege începând cu 1 iulie. Este obligatoriu în România să declari la stat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Coaliția va discuta calendarul alegerilor prezidențiale joi la ora 9:00
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?